تلفن همراه

با بودجه کمتر از ۸۰۰ هزار تومان چه تلفن همراهی را بخریم؟

در بازار داغ اسمارت فون ها که هر روز پرچمدار جدیدی توسط برندهای مختلف به دنیا معرفی می شود، تکنولوژی های جدید مانند هوش مصنوعی، حسگرهای اثر انگشت و تشخیص چهره، پردازنده های قوی تر و خیلی موارد دیگر در کنار بهبود طراحی باعث افزایش قیمت گوشی های تلفن همراه شده اند. حال اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می دهید پول خود را برای خرید گوشی تلفن همراه سرمایه گذاری نکنید، می توانید حتی با قیمت کمتر از ۸۰۰ هزار تومان هم صاحب اسمارت فونی نسبتا ایده آل شوید. فقط کافی است تا با ادامه ی این مطلب در نت نوشت همراهی کنید، ما شما را در انتخابتان یاری خواهیم کرد. ضمنا اشاره به این نکته که بازار پرنوسان ارز در این روزها باعث شده تا کالاهایی که قیمتشان وابسته به دلار می باشند از ثبات قیمت برخوردار نباشند، اما مطمئنا شما می توانید گوشی هایی که در این مطلب از آن ها یاد شده را با قیمت زیر ۸۰۰ هزار تومان از بازار تهیه کنید.

Samsung Galaxy J7 Dual SIM – 16GB

اول از همه به سراغ کمپانی بزرگ سامسونگ می رویم. این میان رده ی محبوب در بهار سال ۹۵ به بازار عرضه شد و از همان زمان تا حالا یکی از محبوب ترین اسمارت فون های در رنج قیمت متوسط می باشد. صفحه نمایش Super AMOLED با وضوح ۱۲۸۰*۷۲۰ پیکسل (در حدود ۲۶۷ پیکسل در هر اینچ) و سایز ۵٫۵ اینچی استفاده ی راحتی را برای شما در هنگام بازی و یا کارهای روزمره فراهم می کند. سامسونگ این تلفن همراه را با دو تراشه ی Snapdragon 617  و Exynos 7870 Octa به همراه GPU مدل Mali-T830MP2 و Adreno 405 روانه ی بازار کرد که طبق ادعای کاربران، این اسمارت فون در انجام بازی های سنگینی همچون آسفالت ۸ هم روان و بدون لگ عمل می کند. این گوشی دارای ۱٫۵ گیگ رم و حافظه ی داخلی ۱۶ گیگ (قابل افزایش به ۱۲۸ گیگ با استفاده از حافظه ی جانبی) می باشد و همچنین از شبکه ی ۴G پشتیبانی نمی کند که می توان آن را بزرگترین عیب آن دانست. البته J7 دارای مدل های دیگری هم هست که هم رم بالاتری دارند و هم از شبکه ی ۴G پشتیبانی می کنند، ولی خب قیمت آن ها هم به نسبت بالاتر می باشد.

G7 دارای دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی f/1.9 با قابلیت فوکوس اتوماتیک و فیلمبرداری فول اچ دی می باشد. عکس های ثبت شده با این دوربین واقعا زیبا هستند، ولی سامسونگ برای J7 دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی درنظر گرفته که شاید چندان خوشایند نباشد. باتری ۳۳۰۰ میلی آمپرساعتی لیتیوم یونی J7 بسیار قوی بوده و شما تا ۹۶ ساعت با آن می توانید موسیقی گوش کنید! ضمن اینکه این باتری قابلیت تعویض توسط کاربر را هم دارد.

به طور کلی اگر شما در این رنج قیمت دنبال انتخاب یک گوشی مطمئن هستید که نیازهای روزانه ی شما را برطرف کند، قطعا J7 انتخاب خوبی خواهد بود. از عیوب J7 می توان بدنه ی پلاستیکی، وزن زیاد (۱۷۰ گرم) و طراحی نه چندان زیبای آن را نام برد. J7 دارای مدل های متنوعی مانند ۲۰۱۷ و پرو هم می باشد که البته قیمت آن ها بالاتر از مدل پایه ای است که در اینجا خصوصیات آن را برای شما بیان کردیم.

Samsung galaxy J7
Samsung galaxy J7

 

Sony xperia C4 dual sim

اسمارت فون محبوب من! محبوب از آن جهت که یک سال تمام شخصا از این گوشی تلفن همراه استفاده کردم و عملکرد عمومی آن عالی بود. این گوشی از چیپست Mediatek MT6752 استفاده می کند که CPU آن قوی تر از مدل J7 سامسونگ می باشد (سامسونگ از ۴ هسته ی  Cortex-A53 با فرکانس ۱٫۶ گیگاهرتز و ۴ هسته ی دیگر با فرکانس ۱ استفاده می کند، در حالی که Sony xperia C4 دارای ۸ هسته ی Cortex-A53 با فرکانس ۱٫۷ گیگاهرتز می باشد). طراحی C4 نسبت به زمانی که این گوشی عرضه شده است (بهار ۹۴) زیبا می باشد و از پلاستیک فشرده در قاب پشتی بهره می برد. CPU قوی همراه با رم ۲ گیگ قدرت پردازش خوبی را برای این گوشی به ارمغان آورده اند، هرچند که C4 با استفاده از GPU مدل Mali-T760MP2 ، در اجرای بازی های سنگین به خوبی J7 عمل نمی کند.

حافظه ی داخلی این اسمارت فون ۱۶ گیگابایت (قابل افزایش توسط microSD) می باشد. دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی این گوشی دارای فوکوس اتوماتیک و قابلیت فیلمبرداری فول اچ دی بوده و دوربین دوم ۵ مگاپیکسلی آن هم واقعا در گرفتن عکس سلفی شما را نا امید نمی کند. از دیگر ویژگی های خوب این اسمارت فون می توان به قابلیت استفاده از شبکه ی ۴G، صفحه نمایش فول اچ دی (در حدود ۴۰۱ پیکسل در هر اینچ) و البته استفاده از شیشه ی ضد خش برای محافظت از صفحه نمایش آن نام برد.

سونی برای C4 باتری ۲۶۰۰ میلی آمپرساعتی درنظر گرفته است که کمی ضعیف به نظر می رسد. ضمن اینکه زمان شارژ شدن این گوشی با شارژر اورجینال آن خیلی طولانی خواهد بود و احتمالا شما مجبور به تعویض شارژر خود می شوید. باتری C4 قابل تعویض توسط کاربر نبوده و زمان پخش موسیقی با آن حدود ۵۳ ساعت می باشد.

Sony xperia C4
Sony xperia C4

 

Xiaomi Redmi 4X

این میان رده ی قدرتمند چینی، نسبت به دو مدل قبلی بسیار جدیدتر می باشد(در تابستان سال گذشته به بازار عرضه شد)، پس تعجبی ندارد که همین الان بگوییم از نظر تکنولوژی نسبتا برتر از مدل های قبلی ذکر شده می باشد. مشکل اینجاست که هنوز بسیاری از کاربران به شرکت چینی شیائومی اعتماد لازم را ندارند، ولی تقریبا تمام کسانی که شیائومی می خرند، از خرید خود پشیمان نمی شوند!

Redmi از بدنه ی آلومینیومی، صفحه نمایش ۵ اینچی با وضوح ۷۲۰*۱۲۸۰ پیکسل (در حدود ۲۹۴ پیکسل در هر اینچ) و محافظت صفحه نمایش Corning Gorilla Glass بهره می برد. نیازی نیست که بگوییم Redmi 4X از شبکه ی ۴G پشتیبانی می کند، چون در زمانی که این گوشی عرضه شد، پشتیبانی از شبکه ی ۴G دیگر یک آپشن محسوب نمی شد، بلکه یک ضرورت محض بود. Redmi 4X در سه مدل با حافظه های مختلف عرضه شد، ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی با ۴ گیگابایت رم، ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی با ۳ گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه ی داخلی با ۲ گیگابایت رم که قیمت این مدل ها با افزایش حافظه از ۷۵۰ هزار تومان تا بیش از ۱ میلیون تومان متفاوت هستند. ضمن اینکه Redmi 4X  دوسیمکارته بوده و به جای سیم کارت دوم هم می توان از حافظه ی جانبی microSD استفاده کرد. شاید با توجه به حافظه ی داخلی پایین این دستگاه (منظور ما مدل ۱۶ گیگابایتی این دستگاه است که قیمت زیر ۸۰۰ هزار تومان دارد) بهتر بود که شیائومی هم مانند دو دستگاه سونی و سامسونگی که در این مطلب ذکر کردیم از اسلات جداگانه برای microSD استفاده می کرد.

دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی Redmi 4X با بازشدگی دهانه دیافراگم f/2.0 قابلیت فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز دارد و می تواند فیلم برداری ۱۰۸۰P  با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را در اختیار شما بگذارد. دوربین سلفی این گوشی هم همانند دو گوشی قبلی ذکر شده ۵ مگاپیکسلی می باشد، با این تفاوت که قابلیت فیلم برداری ۱۰۸۰P دارد (دوربین ثانویه ی مدل های سامسونگ و سونی که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم با کیفیت ۷۲۰P فیلم برداری می کنند).

شیائومی برای Redmi 4X از چیپست Snapdragon 435 استفاده کرده که CPU آن ۸ هسته ی Cortex-A53 با فرکانس ۱٫۴ گیگاهرتز می باشد و GPU مورد استفاده در آن هم Adreno 505 است. ضمنا سیستم عامل این اسمارت فون به طور پیش فرض اندروید ۶٫۰٫۱ مارشمالو می باشد که البته قابلیت آپدیت به نسخه ی ۷ اندروید هم برای آن وجود دارد (سونی C4 و سامسونگ J7 به طور پیش فرض از اندروید نسخه ی ۵ استفاده می کنند، هرچند که آپدیت نسخه ی ۶ هم برای آن ها وجود دارد).

Redmi 4X دارای حسگر اثر انگشت بوده و یکی از نقاط قوت آن استفاده از باتری ۴۱۰۰ میلی آمپر ساعتی (غیرقابل تعویض توسط کاربر) در این گوشی می باشد که قابلیت پخش موسیقی به مدت ۸۷ ساعت را دارد و در حالت آماده باش بر روی شبکه ی ۳G می تواند به مدت ۴۳۲ ساعت روشن بماند.

Xiaomi Redmi 4X
Xiaomi Redmi 4X

 

Huawei honor 5C Pro dual sim

وقتی صحبت از میان رده ها به میان بیاید، قطعا نام شرکت هواوی هم شنیده خواهد شد! مدل honor 5C pro از صفحه نمایش اچ دی ۵ اینچی با تراکم پیکسل حدود ۲۹۴ پیکسل در هر اینچ بهره می برد، دو سیم کارته می باشد که به جای سیم کارت دوم می توان از حافظه ی جانبی microSD برای آن استفاده کرد، و وزن آن هم فقط ۱۴۴ گرم می باشد.

هواوی برای این مدل خود از تراشه ی Snapdragon 430 استفاده کرده که دارای ۴ هسته ی Cortex-A53 با فرکانس ۱٫۱ گیگاهرتز برای انجام پردازش های سبک می باشد و ۴ هسته ی دیگر نیز Cortex-A53 با فرکانس ۱٫۴ گیگاهرتز می باشند که این اسمارت فون را در پردازش های سنگین تر کمک می کنند. پردازنده ی گرافیکی (همان GPU) این دستگاه هم Adreno 505 می باشد. هر چند که امروزه فرکانس های ۱٫۱ و ۱٫۴ در دنیای تکنولوژی دیگر قوی به حساب نمی آیند، ولی از یک گوشی تلفن همراه در چنین رنج قیمتی نمی شود انتظار بالاتری داشت.

حافظه ی رم این دستگاه ۳ گیگابایت می باشد که بسیار قابل قبول بوده، ضمن اینکه حافظه ی داخلی این دستگاه هم ۳۲ گیگابایت می باشد. ۵C Pro از دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی استفاده می کند که بازشدگی دریچه دیافراگم هر دو دوربین f/2.2 بوده و هر دو قابلیت فیلم برداری فول اچ دی را نیز دارا می باشند. یکی از نقاط قوت honor 5C Pro در سیستم عامل نسبتا به روز آن می باشد که به طور پیش فرض از نسخه ی ۷ اندروید بهره می برد. ضمن اینکه این دستگاه هم از شبکه ی ۴G پشتیبانی می کند.

Huawei honor 5C pro
Huawei honor 5C pro

 

جمع بندی

ما در این مطلب سعی کردیم تا ۴ مورد از بهترین انتخاب ها در خرید گوشی با قیمت حدود ۸۰۰ هزار تومان را به شما معرفی کنیم. چیزی که مشخص است، در نهایت این سلیقه ی شخص شما می باشد که کدام گوشی را ترجیح بدهید و واقعا نمی توان به طور دقیق گفت کدام گوشی برتر از بقیه می باشد. مثلا Sony xperia C4 از نظر پردازش از بقیه قوی تر است، ولی باتری آن ضعیف بوده و همچنین قدیمی تر از سایر مدل ها می باشد، یا مثلا Samsung Galaxy J7  هر چند که در بازی و پردازش های گرافیکی خیلی خوب عمل می کند، ولی سنگین وزن (!!!) بوده و طراحی زیبایی ندارد و همچنین مدل زیر ۸۰۰ هزار تومان آن از شبکه ی ۴G پشتیبانی نمی کند. Xiaomi Redmi 4X و Huawei honor 5C Pro هم تکنولوژی جدیدتری دارند و هرکدام معایب و مزایای خاص خود را دارند که به آن ها اشاره کردیم، مثلا ۵C Pro حافظه ی رم خوبی دارد و Redmi 4X از تکنولوژی محافظت صفحه نمایش بهره می برد، ولی وضوح صفحه نمایش هر دوی آن ها پایین تر از xperia C4 بوده و خیلی مورد های دیگر…

به طور کلی منظور ما این است که به شما بگوییم: “برای خرید یک گوشی تلفن همراه بهتر است اول از همه اولویت های خود را در نظر بگیرید”، یعنی فکر کنید و ببینید که شما چه نیازهایی از یک اسمارت فون دارید تا بتوانید بهترین تصمیم را اتخاذ کنید. پیشنهاد می کنم که مطالب زیر را به هیچ وجه از دست ندهید.

۷ اشتباه بزرگی که در خرید گوشی تلفن همراه انجام می دهیم!

تنها به این ۵ دلیل اقدام به تعویض تلفن همراه کنونی خود کنید!

 

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا