دانستنی‌های سلامتی

کدام نوع سیب بهتر است ؟ قرمز ، زرد یا سبز ؟

کدام نوع سیب بهتر است

سیب میوه ای چهار فصل و پرخاصیت است که انواع متنوعی هم دارد. ولی این که کدام نوع سیب بهتر است و کدام را بیشتر و کدام را با احتیاط مصرف کنیم نکته ای است که احتمالا شما هم مثل ما تا به امروز فکرش را نمی کرده اید.

۳+

سیب میوه ای چهار فصل و پرخاصیت است که انواع متنوعی هم دارد. ولی این که کدام نوع سیب بهتر است و کدام را بیشتر و کدام را با احتیاط مصرف کنیم نکته ای است که احتمالا شما هم مثل ما تا به امروز فکرش را نمی کرده اید. وقتی صحبت از سیب می شود، از زیبایی و همین طور برای پذیرایی بدون شک یک سیب قرمز، آبدار با پوستی درخشان را انتخاب می کنید. طعم ملس و نزدیک به شیرین آن با هر مذاقی سازگار است. ولی امروز نت نوشت به شما می گوید که کدام نوع سیب بهتر است و هر چند سیب قرمز زیباترین سیب روی کره زمین است ولی باید کمتر از آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: خواص فیبر سیب به نام پکتین

کدام نوع سیب بهتر است ؟

در سال ۱۹۱۴ بود که شرکت استارک بدون در نظر گرفتن کدام نوع سیب بهتر است و فقط به دلیل عدم استقبال مردم از سیب های زرد، سیب قرمز را با افتتاح اولین شعبه در نیوجرسی وارد بازار کرد. این شرکت با سرمایه گذاری ۰۰۰ر۶ دلاری باعث تولد سیب قرمز خوشمزه به دنیای میوه ها شد.

بیشتر بخوانید: تفاوت های آب سیب و سرکه سیب

مشکل کجاست؟

چند نکته قابل تامل در سیب قرمز وجود دارد که باعث می شود بگوییم آن را با احتیاط میل کنید:

۱- به دلیل رنگ قرمز میوه در بیشتر موارد قبل از رسیدن کامل چیده می شود. سبز بودن بافت یا گوشت سیب قرمز مضر بوده و بهتر است مصرف نشود. البته این سیب آن قدر بدمزه است که به محض زدن یک گاز مجبورید آن را دور بیندازید.

۲- مدت زمان بیشتری قابل نگهداری است و در انبارها ماندگار می شود. به همین دلیل کیفیت مواد مغذی و درمانی آن به شدت پایین می آید.

۳- پوست بسیار کلفتی دارد که در کنار رنگ قرمز آن مانع از دیدن خرابی و از بین رفتن بافت داخلی میوه می شود. در عین حال از کال بودن آن نمی توان مطمئن شد. چون حتی سیب های نارس قرمز رنگ هستند.

۴- در سال های اخیر پرورش آن بیشتر به دلیل شکل ظاهری آن و نه توجه به خوشمزگی و عطر میوه است و کمتر به طعم کیفی و خوشمزه میوه توجه می شود.

قصه معروف شدن سیب قرمز

تا قبل از سال ۴۰ میلادی سیب قرمز کم و بیش آن هم به فصلش در بازار حضور داشت. میوه ای که علاوه بر خوشمزگی بوی خوشی هم داشت. تا اینکه در دهه ۸۰ میلادی سیب های قرمز آمریکای شمالی معروف شد و به دلیل طعم خوشمزه اش روز به روز طرفداران بیشتری پیدا کرد.

در ایالات متحده آمریکا بعد از جودوسر سیب قرمز جزو ۵ میوه اول از نظر سطح کشت و تولید محسوب می شود. این محصول حداقل در آمریکا تحت برندهای مختلف و معروف کشاورزی مثل گالا Gala ( از نیوزیلند)، هانی کریسپ Honeycrisp ، فوجی Fuji (از ژاپن) ، گرانی اسمیت  ٖٖGranny Smith و قرمز خوشمزه ٌRed Delicious طرفداران زیادی دارد. به طوری که بسیاری از آمریکائیان حاضرند حتی پول بیشتری بدهند و سیب های نیوزیلندی و ژاپنی را بخرند.

بیشتر بخوانید :  خواص سرکه سیب

کدام نوع سیب بهتر است ؟ انواع سیب

در مقایسه با میوه های دیگر می توان گفت سیب تنها میوه ای است که انواع و اقسام مختلف آن را در هر فصلی می توان پیدا کرد.  هر چند سیب ها از نظر ارزش تغذیه ای تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، اما از نظر ویژگی‌های درمانی کمی با هم متفاوت هستند.

یکی از متداول نوع سیب در ایران سیب گلاب است که با شروع تابستانه روانه بازار می شود. عطر و طعم منحصر به فردی دارد. سیب گلاب کلسترول بد را کاهش می دهد و در نتیجه باعث کارکرد بهتر قلب می شود. به افراد میانسال توصیه می شود حتما از سیب گلاب استفاده کنند.

سیب زرد که طعمی شیرین و طبع گرم دارد. این سیب برای لاغری و رفع یبوست معجزه می کند.

سیب‌ سبز یا سیب فرانسوی، به دلیل دارا بودن اسیدهای آلی فراوان، ترش‌تر و مصرف آن برای رفع گرمی و حرارت بدن، التهاب کبد و التیام تهوع و دل به هم خوردگی ناشی از گرم مزاجی یا گرمازدگی بسیار مفید است. فقط باید به یاد داشته باشید مصرف زیاد سیب ترش برای افراد سرد مزاج خوب نیست و اعصاب را کمی ضعیف می‌کند و کسانی که معده قوی ندارند نباید پس از خوردن سیب خام و ترش، آب سرد بنوشد.

سیب قرمز به دلیل ویتامین ها و رنگدانه های قرمز رنگش مثل هر میوه قرمز رنگی آنتی اکسیدان بیشتر و خاصیت ضدسرطانی بالاتری دارد.  هرچند به دلیل مدت ماندگاری بیشتر در انبار بسیاری از خواص خود را از دست می دهد. گاهی هم پوست آن را با مواد شیمیایی مومی و براق واکس می زنند تا ظاهر زیباتری پیدا کند که عامل سمی بودن پوست سیب قرمز است. سیب قرمز بر خلاف سیب زرد که یبوست را برطرف می کند، برای افرادی که شکم روی دارند مناسب است.

سیب و دمنوش سیب ( بهتر است از پوست آن به دلیل استفاده از سموم شیمیایی و واکس های براق کننده استفاده نکنید) برای پاکسازی کلیه، سم زدایی کل بدن، کاهش وزن، و خواب بهتر مفید است. سیب میوه ای است که هم به صورت خام و پخته برای تمام افراد در تمام سنین مناسب است. پوره سیب غذایی مناسب برای نوزادان بعد از شش ماهگی، کودکان و سالمندان است. بیماران دیابتی نیز بجز نوع بسیار شیرین سیب به دلیل محدودیتی که در خوردن بیشتر میوه ها دارند می توانند بدون نگرانی از سیب استفاده کنند. افراد مبتلا به نقرس برای کاهش علائم بیماری و کنترل آن بهتر است حتما روزانه از سیب استفاده کنند.

توصیه می شود در صورتی که از ارگانیک بودن سیب قرمز مطمئن نیستید، موقع خرید به سفتی و شادابی و رسیده بودن میوه توجه کنید. سیب های پلاسیده یا دارای چین و چروک و لکه های تیره را به هیچ وجه نخرید. شستن سیب هم اهمیت زیادی دارد. چون سیب تنها با شستن آب قابل خوردن نیست. توصیه دیگر این که حتما قبل از خوردن سیب پوست آن را بگیرید. هر چند پوست سیب خاصیت های زیادی دارد ولی به دلیل سمپاشی معمولا حاوی مقداری سم است که با شستن هم از بین نمی رود. سیانید موجود در دانه های سیب به شدت برای بیماران کلیوی مضر است. هسته سیب را به هیچ وجه نخورید.
منبع: curiosity.com
طب سنتی ایران

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا