ارز دیجیتال

آیا ۲۰۱۸ سال ارز دیجیتال ملی خواهد بود؟ ایران، ونزوئلا و ترکیه در اندیشه ارزهای مجازی هستند!

فکر تاسیس یک بانک مرکزی برای ارزهای دیجیتال ، مسئله جدیدی نیست. این موضوع در میان اجتماع بیت کوین از روزهای اولیه روی کار آمدن آلت کوین ها یعنی از سال ۲۰۱۳ مورد بحث قرار گرفته است. با این حال، ما هرگز شاهد ایجاد واقعی ارز دیجیتال ملی توسط دولت ها نبوده ایم. تا ببینیم در سال ۲۰۱۸ چه اتفاق هایی خواهد افتاد. در اینکه دولت ها به راحتی می توانند این نوع ارزها را ایجاد کنند، شکی وجود ندارد.اما مسئله این است که آیا این کار برای آنها نتیجه بخش خواهد بود؟

ارز دیجیتال ملی ونزوئلا وارد بازار شده

همانطور که در ماه ژانویه Brave New Coin گزارش داد، ونزوئلا جزو اولین کشورها می باشد که عزم خود را برای راه اندازی یک ارز دیجیتال ملی جزم کرده است. بنا بر اظهارات رئیس جمهور ونزوئلا نیکلاس مادرو در ماه فوریه، پیش فروش ارز پترو (Petro) با پشتوانه نفتی در روزهای اولیه آن، به بیش از ۷۳۵ میلیون دلار رسیده است. ادعا می شود که این ارز  در زمینه های گردشگری، فروش بنزین و معاملات نفتی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، هیچ شواهد واقعی برای حمایت از آن ارائه نشده است، و اپوزیسیون مادورو ادعا می کند که فروش این نشان یک اقدام غیرقانونی است.

برای افزودن به این بحث، به نظر می رسد شبکه ای که Petro بر روی آن اجرا می شود هنوز برای انجام این کار مصمم نمی باشد. اولا باید اشاره کنیم که این ارز با نشان های ER20 عرضه می شود، این طور که گفته می شود پس باید در آن از بلاک چین NEM استفاده شود. با این حال، نه Ethereum blockchain و نه NEM blockchain فروش ۷۳۵ میلیون دلاری یک نشان دیجیتال را در مدت زمانی که پیش فروش پیش بینی شده بود، را نشان نمی دهند. در نتیجه این سوال مطرح می شود: آنها چگونه ۷۳۵ میلیون دلار از Petro tokens را به فروش رسانده اند، اگر آنها شبکه ای برای راه اندازی نداشته باشند؟ به نظر می رسد که Petro شروع  به کلاهبرداری در ICO کرده تا راه اندازی واقعی یک ارز دیجیتال ملی .

جالب اینجاست که رئیس جمهور مادورو همچنین اعلام کرده که می خواهد یک ارز دیجیتال ملی دیگر را صادر کند که با طلا پشتیبانی می شود و آن را «طلا پترو» (Petro gold) نامگذاری کرده است، به امید آن که تحریم های مالی که توسط ایالات متحده برای این کشورلحاظ کرده، را پشت سر بگذارد.

از ایران زمزمه های یک ارز دیجیتال به گوش می رسد

ایران یکی دیگر از کشورهایی است که قصد دارد تحریم های مالی ایالات متحده را دور بزند. مقامات دولتی ایران اخیرا اعلام کرده اند که می خواهند ارز دیجیتال خود را راه اندازی کنند. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر فناوری اطلاعات ایران، در توییتر اعلام کرده که بانک مرکزی ایران قصد دارد اولین ارز دیجیتال را با استفاده از ظرفیت نخبگان کشور راه اندازی کند.

با این حال، بانک مرکزی ایران، کمی پس از آن در بیانیه ای اعلام کرد که ادعاهای جهرمی را رد می کند و با توجه به نوسانات شدید ارزهای دیجیتال و خطراتی نظیر طرح های هرمی به عنوان دلایلی برای رد و عدم پیگیری چنین سرمایه گذاری یاد می کند. اظهارات متناقض از ایران نشان می دهد که بعید است شاهد ورژن ایرانی بیت کوین در سال جاری در این کشور باشیم. با این حال، این نشان می دهد که دولت هایی که در معرض تحریم های مالی طولانی مدت هستند، ارزش هایی را که ارزهای دیجیتال می توانند برای افزایش سطح حاکمیت مالی به ارمغان بیاورند، را به رسمیت می شناسد. چیزی که قبلا پذیرندگان اولیه  بیت کوین به آن پی برده بودند.

ترک کوین هم در راه است

بر اساس گزارش Al-Monitor، نائب رئیس حزب جنبش ملی (MHP)، احمد کنان تاتریکولو ایجاد یک ارز دیجیتال دولتی به نام “ترک کوین” را پیشنهاد کرده است. تاتریکولو در مصاحبه ای با المانیتور بیان کرده: جهان به سمت یک سیستم دیجیتال جدید پیش می رود. ترکیه باید سیستم و ارز دیجیتال خود را قبل از اینکه دیر شود، ایجاد کند.

ما می توانیم یک ارز دیجیتالی را بر اساس شرکت های Wealth Fund (صندوق دارایی) ایجادکنیم. از آنجایی که تقاضا وجود دارد، ما باید ارز خود را به وجود آورده و آزاد کنیم. مخالفت با این ارزها بی معنی می باشد. وی می گوید این یک مسئله ملی است که به یک توافق ملی نیاز دارد. ماه گذشته، معاون نخست وزیر مهمت سیمسک، که بر اقتصاد کشور نظارت می کند، اظهار داشته که دولت قصد دارد یک ارز دیجیتال مقتدر را آماده و روانه بازار کند.

بر خلاف ونزوئلا، در حالی که گفته می شود صنعت نفت این کشور از ارز دیجیتال آن پشتیبانی می کند، ترکیه قصد دارد که ارز دیجیتال خود را با پشتیبانی سرمایه های صندوق دارایی کشور راه اندازی کند. این سرمایه ها شامل بزرگترین شرکت های تجاری دولتی ترکیه مانند Turkish Airlines و Turk Telecom هستند. بنابراین به طور تئوری، ارزش ترک کوین باید با افزایش ارزش سرمایه صندوق دارایی، افزایش یابد. به این معنا که ارز دیجیتال ملی ترکیه با پشتیبانی دارایی ملی، از امنیت بیشتری نسبت به سایر ارزهای غیر متمرکز مانند بیت کوین برخوردار است.

ارزهای دیجیتال دولتی-ملی با چالش های بزرگ روبرو هستند

ایده صدور یک ارز دیجیتال مستقل و مقتدر ممکن است خوب باشد، مخصوصا برای کشورهایی که از ضعف تحریم ها و دلار سازی رنج می برند. با این حال، اجرای موفق چنین حرکت سیاسی، یک کار سخت و پیچیده است. دامنه چالش ها برای صدور و ایجاد یک ارز دیجیتال ملی از مسائل حقوقی، مانع های تکنولوژیکی و نگرانی های امنیتی سایبری، تا حصول اطمینان شهروندان مبنی بر اینکه نشان های دیجیتالی که اخیرا صادر شده، پول واقعی می توانند باشند یانه، گسترده می باشند.

در حالی که این قابل درک است که کشورهایی مانند ونزوئلا و ایران می خواهند قدرت چانه زنی قوی تری را به دست آورند، و صدور یک ارز دیجیتال که ممکن است یا نیست توسط چیزی حمایت شود، شاید اثر مورد نظر را داشته باشد. برای مثال، اگر Petro در مبادلات بین المللی معامله شود، ارزش آن در کوتاه مدت کاهش می یابد، زیرا اعتماد به وعده های مادرو برای چگونگی کنترل اقتصاد ونزوئلا تحت ریاست جمهوری خودش ، تقریبا از بین رفته است.

همین امر برای سران دولتی ترکیه و ایران نیز صدق می کند. اعتماد به دولت در میان بخش های بزرگی از جمعیت از بین رفته است. از این رو، متقاعد کردن شهروندان برای پذیرش ارز دیجیتال ملی یک چالش می باشد، چون دولت اعلام می کند که این به احتمال زیاد به اقتصاد کمک خواهد کرد.

منبع: bravenewcoin.com

 

محمد سلیمانی

کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا