علمی

قدرتمندترین سوپر کامپیوتر دنیا به نام Summit توسط امریکایی ها بر پایه‌ی لینوکس ساخته شد!

قدرتمندترین سوپر کامپیوتر دنیا

برای حدود ۵ سال، سوپرکامپیوتر چینی Sunway TaihuLight به عنوان قدرتمندترین و بزرگترین کامپیوتر دنیا شناخته می شد، اما اکنون با معرفی Summit اوضاع تغییر کرده است. از این ابرکامپیوتر جدید توسط آزمایشگاه ملی دپارتمان انرژی Oak Ridge پرده برداری شده است.

۰

برای حدود ۵ سال، سوپرکامپیوتر چینی Sunway TaihuLight به عنوان بزرگترین و قدرتمندترین سوپر کامپیوتر دنیا شناخته می شد، اما اکنون با معرفی Summit اوضاع تغییر کرده است. از این ابر کامپیوتر جدید توسط آزمایشگاه ملی دپارتمان انرژی Oak Ridge پرده برداری شده است. در ادامه با معرفی و اطلاعات جالبی از این قدرتمندترین سوپر کامپیوتر دنیا با نت نوشت همراه باشید.

قدرتمندترین سوپر کامپیوتر دنیا توانایی انجام دویست petafloops یا ۲۰۰،۰۰۰ تریلیون محاسبه بر ثانیه را دارد! بنابراین می توان سرعت محاسباتی آن را ۸ برابر سریعتر از  Titan (دیگر ابر کامپیوتر ساخته شده توسط ORNL) تخمین زد. Sunway چینی هم حداکثر ظرفیت اجرای صد و بیست و پنج petafloops را دارد، بنابراین سرعت محاسباتی Summit در حداکثر ظرفیت خود ۶۰ درصد بالاتر از Sunway می باشد. این سوپرکامپیوتر با نسخه ی Red Hat Enterprise Linux اجرا می شود.

قدرتمندترین سوپر کامپیوتر دنیا با نام Summit چه کارایی هایی دارد؟

قطعا یک ابرکامپیوتر قدرتمند مانند Summit، از نظر اندازه هم باید بسیار بزرگ باشد. این قدرتمندترین سوپر کامپیوتر دنیا مساحتی به اندازه ی دو زمین تنیس را اشغال می کند. این ابر کامپیوتر در این فضای بزرگ، ۴۶۰۸ سرور و در حدود ۹۰۰۰ پردازنده ۲۲ هسته ای IBM Power9 و ۲۷۰۰۰۰ پردازنده گرافیکی Nvidia Tesla V100 را در اختیار دارد. الکتریسیته ی مورد نیاز برای کار Summit به اندازه ای زیاد است که با آن می توان برق حدود ۸۰۰۰ منزل مسکونی را تامین کرد! برای خنک کردن این ابر کامپیوتر در هنگام محاسبات هم نیاز به ۱۵۰۰۰ لیتر آب در دقیقه می باشد!

به نظر شما این قدرت پردازش فوق العاده بالا چه کاربردهایی می تواند داشته باشد؟ Summit قرار است تا با قدرت هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی خود به دانشمندان امکان کشف کردن چیزهایی را بدهد که کشف آن ها تا به امروز ممکن نبوده است.

در حال حاضر، محققان ORNL توانسته اند تا با استفاده از Summit اولین محاسبه ی علمی exascale را در جهان انجام دهند (یعنی یک بیلیون بیلیون محاسبه بر ثانیه!).

تاکنون پروژه های مختلفی برای این ابرکامپیوتر جدید، از جمله یافتن سوپرنواها، چگونگی به پایان رسیدن فلزاتی نظیر آهن در بدن ما، توسعه ی یک متریال جدید، آنالیز داده های پزشکی برای یافتن سرطان و غیره تعریف شده است.

منبع: fossbytes.com

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا