اخبار تکنولوژی

کوچکترین کامپیوتر جهان کوچکتر از یک دانه برنج است, خیلی کوچکتر …

محققان دانشگاه میشیگان موفق شدند آی بی ام را پشت سر بگذارند و کوچکترین کامپیوتر جهان را توسعه دهند. دستگاهی که فقط ۰٫۳ میلی متر اندازه دارد و حتی کوچکتر از یک دانه برنج است و  می تواند به یافتن راه های جدید برای نظارت و درمان سرطان کمک کند. پیش از این محققان IBM اقدام به ابداع و طراحی کامپیوتر در ابعاد یک دانه نمک کرده بودند، اکنون گویا قدم ها فراتر از قبل رفته و ابعاد کوچکترین کامپیوتر جهان خیلی خیلی کوچکتر از یک دانه برنج به نظر می رسد! در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

کوچکترین کامپیوتر جهان کوچکتر از یک دانه برنج است
کوچکترین کامپیوتر جهان کوچکتر از یک دانه برنج است

کوچکترین کامپیوتر جهان

چندی پیش مینی کامپیوتر ۱ در ۱ میلی‌متری آی بی ام در کنفرانس Think ۲۰۱۸ رونمایی شد اما قبل از آن نیز ، عنوان کوچک‌ترین کامپیوتر به Michigan Micro mote در ابعاد ۲ در ۲ در ۴ میلی‌متر اختصاص داشته است.

بیشتر بخوانید: IBM کامپیوتری کوچکتر از یک دانه‌ی نمک ساخت!

اما این کامپیوترها با pc های معمول متفاوت می باشند. هنگامی که شما تبلت یا لپ تاپ خود را خاموش می کنید، تمام برنامه ها و اطلاعات در حافظه داخلی دستگاه قرار می گیرند. زمانی که دستگاه را مجددا بوت می کنید، تمام ویدیوها، بازی ها و اسناد شما دوباره ظاهر می شود. اما این «کامپیوترها» که توسط IBM و تیم میشیگان ساخته شده است بعد از قطع برق نمی توانند اطلاعات خود را حفظ کنند.

مینی کامپیوتر مذکور که بعنوان کوچکترین کامپیوتر جهان از آنها یاد می شوند از فتوولتائیک که یک متد تبدیل نور به برق است، استفاده می کند. همچنین شامل یک پردازنده، حافظه سیستم، فرستنده های بی سیم و گیرنده هایی است که داده ها را از طریق نور ارسال و دریافت می کنند. یک ایستگاه پایه، کامپیوتر را با نور برای نیروی برق و برنامه نویسی تغذیه می کند. این ایستگاه همچنین تمام انتقال اطلاعات را دریافت می کند.

بیشتر بخوانید: با کوچکترین های تکنولوژی در دنیا آشنا شوید, کارهای بزرگ در ابعاد کوچک!

در حال حاضر، کوچکترین کامپیوتر جهان به عنوان سنسور دقیق دما استفاده می شود. به این طریق که از پالس های الکترونیکی برای تبدیل درجه حرارت به فواصل زمانی استفاده می کند. به عنوان مثال توانایی گزارش دهی درجه حرارت در یک خوشه سلولی در یک تومور با نرخ خطا حدود ۰٫۱ درجه سانتیگراد را دارد.

گری لوکر، استاد مهندسی رادیولوژی و بیومدیکال می گوید: “از آنجا که این سنسور دما کوچک و زیست سازگار است، ما می توانیم آن را در سلول های سرطانی یک موش بکار بریم و از آن برای بررسی تغییرات دمای درون تومور در مقابل بافت طبیعی استفاده کنیم تا از تغییرات دما برای تعیین موفقیت یا شکست درمان ها استفاده کنیم”

بد نیست بدانید تیم مذکور به دلیل نیاز به انکولوژی، اقدام به ساخت این کامپیوتر کرده است. اما در عین حال می تواند پاسخگوی نیازهای دیگری نظیر نظارت تصویری و صوتی، نظارت مخزن نفت، مطالعات سرطان و غیره نیز باشد. 

بیشتر بخوانید: حس بویایی در موبایل ها با کمک این بینی کوچک ممکن خواهد شد!

در تیم میشیگان، دیوید بلاو، استاد مهندسی برق و کامپیوتر (ECE) است. دنیس سیلوستر و جیمی فیلیپس استادهای دانشگاه ECE نیر همکارهای وی در این مقطع می باشند. گری لوکر نیز برای پاسخگویی به پرسش های مربوط به درجه حرارت تومور با آنها همکاری می کند.
بلاو می گوید: “ساخت این کامپیوتر در ابتدا اصلا آسان نبود. با با توجه به اندازه کوچک این کامپیوتر، ما مجبور بودیم راه های جدیدی را برای نزدیک شدن به طراحی درست مدار استفاده کنیم که به همان اندازه نیروی برق را کم می کرد، اما می توانست نور را تحمل کند.”

آرزو نبی‌زاده

آرزو نبی زاده هستم. 10 سال است که در زمینه IT فعالیت دارم و به پیگیری اخبار تکنولوژی علاقه مند هستم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا