تلفن همراه

بررسی Redmi 6 شیائومی : روز از نو روزی از نو!

در سال گذشته‌ی میلادی شاهد ورود اسمارت فون Redmi 6 در کنار دو دستگاه قدرتمند Redmi 6A و Redmi 6 Pro به بازار ایران بودیم. مثل همیشه، اسمارت فون جدید شیائومی از نظر قیمت بسیار مناسب می‌باشد، اما Redmi 6 از نظر برخی مشخصات (مثل دوربین) کمی ضعیف تر از چیزی است که انتظار آن را داشتیم! در ادامه با بررسی Redmi 6 با نت نوشت همراه باشید.

همان طور که از اسمش پیداست، Redmi 6 جایگزینی برای تلفن همراه موفق Redmi 5 می‌باشد که در پایان سال ۲۰۱۷ معرفی شده بود. حال Redmi 6 نسبت به پدر خود از پردازنده قوی تری استفاده می‌کند و از نظر مشخصات فنی بهبود یافته است. در واقع Redmi 6 را از نظر قدرت می‌توان در بین دو اسمارت فون Redmi 6A و Redmi 6 Pro طبقه بندی کرد. شیائومی مثل همیشه در ارائه‌ی میان رده ای قدرتمند با کمترین قیمت ممکن بسیار موفق عمل کرده است، هر چند که انتظار می‌رفت مشخصات فنی Redmi 6 بالاتر از این باشند. امروزه میان رده های بسیار زیادی در دنیا تولید می‌شود، اما کمتر سازنده ای در دنیا وجود دارد که میان رده های خود را با این چنین قیمت پایینی عرضه کند. در ادامه‌ی این مطلب به بررسی Redmi 6 از جهات مختلف می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: بررسی Mi Mix 3 : شاهکار جدید Xiaomi که رقبایش را کنار خواهد زد!

 

بررسی Redmi 6 شیائومی

طراحی

بررسی Redmi 6 را با بحث طراحی آن آغاز می‌کنیم. به طور کلی سری ردمی به عنوان اسمارت فون های سطح پایین و ارزان قیمت شیائومی شناخته می‌شوند. بنابراین شیائومی برای پایین آوردن قیمت تمام شده‌ی دستگاه، از مواد کم کیفیت تری در ساخت آن‌ها استفاده می‌کند. البته Redmi 6 از جنس پلاستیک نسبتا با کیفیتی ساخته شده است. نمایشگر این گوشی ۵٫۴۵ اینچی با نسبت تصویر ۱۸:۹ می‌باشد. بر خلاف انتظار، خبری از notch بر روی نمایشگر این گوشی نیست و فقط در نوار بالای آن یک لنز دوربین سلفی، سنسورهای مختلف، earpiece و یک LED برای اعلام نوتیفیکیشن وجود دارد. لبه های دور گوشی به صورت گرد طراحی شده اند تا در دست گرفتن آن آسان تر شود. دکمه های پاور و تنظیم صدا بر روی لبه‌ی راست قرار گرفته اند که دسترسی و استفاده از آن‌ها ساده می‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی Mi 8 Pro : تقلیدی قابل قبول از آیفون X

بیشتر بخوانید: بررسی ردمی نوت ۷ : سوپرشاهکاری جدید از شیائومی!

نمایشگر بزرگ و نسبتا پرنور
نمایشگر بزرگ و نسبتا پرنور

بر روی لبه‌ی سمت چپ دستگاه دو سینی وجود دارد. در یک سینی، سیمکارت اول و کارت حافظه microSD جای می‌گیرند و سینی دوم محل قرارگیری سیمکارت دوم می‌باشد. بلندگوی اصلی گوشی بر روی قاب پشتی و پورت Micro-USB و هدفون اصلی بر روی لبه پایینی گوشی جای دارند. Redmi 6 دارای جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون می‌باشد و البته یک میکروفون ثانویه هم در بالای گوشی وصل می‌شود، اما خبری از ساتع کننده‌ی مادون قرمز که در اکثر گوشی های شیائومی دیده بودیم نیست. سیستم دوربین دوگانه به همراه یک فلش LED به طور افقی بر روی سمت چپ قاب پشتی جای گرفته که ظاهر ردمی ۶ را نسبت به اکثر اسمارت فون های امروزی متفاوت می‌کند. حسگر اثر انگشت هم در وسط قاب پشتی جای گرفته است.

قاب پشتی ردمی 6
قاب پشتی ردمی ۶
گرد بودن لبه های گوشی باعث می‌شوند تا استفاده از ان راحت تر شود
گرد بودن لبه های گوشی باعث می‌شوند تا استفاده از ان راحت تر شود

بررسی Redmi 6 از نظر طراحی را ادامه می‌دهیم. این اسمارت فون به لطف استفاده از قاب پلاستیکی بسیار سبک وزن بوده و فقط ۱۴۶ گرم وزن دارد. یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی جدانشدنی برای این گوشی در نظر گرفته شده که با شارژر ۵ وات شارژ می‌شود. مثل دیگر میان رده های شیائومی، هدفون در درون جعبه گوشی وجود ندارد و باید آن را جداگانه تهیه کنید.

بیشتر بخوانید: بررسی Mi 8 Lite شیائومی : فبلتی قدرتمند با قیمتی مناسب

حاشیه های دور نمایشگر کمی بزرگ می‌باشند
حاشیه های دور نمایشگر کمی بزرگ می‌باشند

مشخصات فنی، سخت افزار، نرم افزار و دیگر ویژگی ها

به بررسی Redmi 6 از نظر سخت افزار می‌رسیم. از نظر سخت افزاری، شیائومی در ردمی ۶ رویکردی متفاوت از گذشته را در پیش گرفته است. اکثریت قریب به اتفاق اسمارت فون های Xiaomi از چیپست های Snapdragon شرکت کوالکام استفاده می‌کنند، اما در Redmi 6 و Redmi 6A از پردازنده های MediaTek استفاده شده است. ردمی ۶ از پردازنده MediaTek Helio P22 قدرت می‌گیرد. این پردازنده ۸ هسته ای با معماری ۱۲ نانومتری ساخته شده است و حداکثر کلاک آن ۲GHz می‌باشد. این گوشی در دو مدل مختلف ارائه می‌شود: مدلی با ۳۲ گیگ حافظه داخلی و ۳ گیگ RAM که قیمتی در حدود ۱٫۶ میلیون تومان در بازار دارد و مدل دیگر با ۶۴ گیگ حافظه داخلی و ۳ گیگ RAM که قیمت آن در حدود ۲ میلیون تومان می‌باشد. همچنین ردمی ۶ از حافظه جانبی تا ظرفیت ۲۵۶ گیگ پشتیبانی می‌کند.

و در بررسی Redmi 6 از نظر رزولوشن نمایشگر، با یک پنل IPS LCD با رزولوشن ۷۲۰*۱۴۴۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۲۹۵ppi روبه رو هستیم. زوایای دید این نمایشگر عالی می‌باشد، ولی روشنایی آن در مقایسه با اسمارت فون های پریمیوم و اعلای امروزی چندان بالا نیست. البته باید در نظر داشته باشیم که Redmi 6 در دسته‌ی BUDGET PHONE‌ها (موبایل های ارزان قیمت با ارزش خرید بالا) جای می‌گیرد و این نوع دستگاه‌ها معمولا نمایشگرهای بسیار قدرتمندی ندارند.

بیشتر بخوانید: بررسی Pocophone F1 : گوشی پرآوازه شیائومی که بازار را تکان خواهد داد!

 

بررسی Redmi 6 را با نقد دوربین آن ادامه می‌دهیم. دوربین اصلی ردمی ۶ از یک لنز اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با بازشدگی دیافراگم f/2.2 و سایز پیکسل ۱٫۲۵ میکرومتر با ویژگی PDAF، و یک سنسور عمق ۵ مگاپیکسلی f/2.2 تشکیل شده است. دوربین سلفی این دستگاه هم از یک لنز ۵ مگاپیکسلی استفاده می‌کند که این رزولوشن پایین برای سال ۲۰۱۹ چندان مناسب نمی‌باشد.

Redmi 6 از شبکه ۴G پشتیبانی می‌کند. شما می‌توانید در تنظیمات شبکه، سیمکارت اول خود را برای تماس های تلفنی تنظیم کنید، در حالی که از سیمکارت دوم برای اتصال به اینترنت با شبکه ۴G استفاده می‌کنید. از دیگر ویژگی های این گوشی می‌توان به Bluetooth 4.2 و Wi-Fi 802.11b/g/n و GPS و AGPS و GLONASS و BeiDou و رادیو FM اشاره کرد. همچنین این گوشی دارای سنسورهای مجاورت، تشخیص شدت نور محیط و قطب نمای الکترونیکی نیز می‌باشد.

به بررسی Redmi 6 از نظر نرم افزار می‌رسیم. این گوشی با نسخه Android 8.1 Oreo با پوسته زیبای MIUI 9.6 ران می‌شود. همچنین آپدیت های نرم افزاری گوگل به طور مداوم تا ابتدای سال ۲۰۱۹ برای این دستگاه ارائه شده اند. طرفداران MIUI اعتقاد دارند که این رابط کاربری در بین رابط های کاربری سازندگان مختلف اسمارت فون های اندرویدی بهترین می‌باشد. قابلیت شخصی سازی در MIUI بسیار بالاست و این رابط کاربری دارای ویژگی های بسیار جالبی می‌باشد، در حالی که تمامی اپ های نسخه خالص اندروید بر روی آن حفظ شده است. از ویژگی های جالب MIUI می‌توان به پشتیبانی از ژست های چندگانه اشاره کرد. همچنین شما می‌توانید به جای دکمه های ناوبری سنتی اندروید، از ناوبری حرکتی استفاده کنید.

Redmi 6 دارای ویژگی باز کردن قفل گوشی به وسیله تشخیص چهره می‌باشد که البته سرعت عملکرد آن چندان بالا نیست، اما دوربین سلفی در نور کم هم می‌تواند چهره‌ی شما را تشخیص دهد. ویژگی های دیگری مثل Dual Apps که به شما اجازه می‌دهد تا از دو اپ پشتیبانی شده مثل WhatsApp  و  Facebook به طور همزمان استفاده کنید، در MIUI 9.6 وجود دارد. MIUI به غیر از Google Play Store، دارای برنامه‌ی دیگری به نام Apps می‌باشد که می‌توانید اپ های مختلف را از طریق آن دانلود کنید. اکثر اپ های از پیش نصب شده بر روی MIUI بسیار مفید هستند: مثل اپ های Security و Cleaner. البته چندین اپ بی خاصیت با ناتیفیکشن های آزاردهنده بر روی MIUI نصب هستند که شما می‌توانید آن‌ها را غیرفعال کنید.

بیشتر بخوانید: بررسی Xiaomi Mi A2 و Mi A2 Lite ، دو تازه وارد قابل ستایش از شیائومی

عملکرد، دوربین و باتری

در بررسی Redmi 6 از نظر عملکرد، پردازنده  Helio P22 واقعا شما را غافلگیر می‌کند! در استفاده های روزانه هیچ گونه لگی در عملکرد ردمی ۶ مشاهده نمی‌شود، هر چند که شاید اجرای اپ های بسیار سنگین شما را اذیت کند. این گوشی از بنچمارک های مختلف نمرات خوبی را کسب کرده است. ردمی ۶ توانسته تا از بنچمارک معتبر AnTuTu نمره ۷۵۷۲۳ را کسب کند. همچنین در بنچمارک های تک هسته ای و چند هسته ای Geekbench 4، نمره کسب شده توسط Redmi 6 به ترتیب ۸۲۰ و ۳۵۸۰ می‌باشد. با قاطعیت ۹۹ درصد می‌توان گفت که پردازنده‌ی Redmi 6 در بین اسمارت فون های با قیمت در حدود ۱۲۰ یورو، سریعترین می‌باشد. شما با این گوشی می‌توانید بازی های بسیار حجیمی مثل PUBG را هم با تنظیمات گرافیکی پایین اجرا کنید.

و در بررسی Redmi 6 از نظر باتری هم تست‌ها امیدوار کننده بوده اند. ردمی ۶ می‌تواند با یک بار شارژ کامل، ۱۴ ساعت و ۳۴ دقیقه به پخش ویدیوهای HD بپردازد. همچنین در مصارف روزمره و عادی، شارژ کامل این گوشی بیش از ۲۴ ساعت شما را ساپورت می‌کند. البته این اسمارت فون دارای تکنولوژی شارژ سریع نیست و شارژ صفر تا ۳۵ درصد آن حدود یک ساعت طول می‌کشد.

به بررسی Redmi 6 از نظر عملکرد دوربین می‌رسیم. مثل اکثر اسمارت فون های ارزان قیمت، نباید انتظار زیادی از دوربین این گوشی داشته باشید. به خصوص اینکه عملکرد دوربین اصلی در محیط های کم نور چندان رضایت بخش نیست، ولی عملکرد کلی دوربین سلفی بهتر از چیزی است که انتظار آن را داشتیم. همچنین دوربین اصلی در محیط های با نور کافی عکس های زیبایی را خلق می‌کند.

بیشتر بخوانید: بررسی Mi Max 3 : اسمارت فونی بسیار بزرگ با باتری قدرتمند

بررسی Redmi 6 از نظر دوربین
بررسی Redmi 6 از نظر دوربین
به سایه روشن و جزئیات تصویر دقت کنید
به سایه روشن و جزئیات تصویر دقت کنید
زوم از فاصله‌ی نزدیک
زوم از فاصله‌ی نزدیک
تصاویر پرتره‌ی ثبت شده با Redmi 6 کاملا قابل قبول می‌باشند
تصاویر پرتره‌ی ثبت شده با Redmi 6 کاملا قابل قبول می‌باشند

بیشتر بخوانید: بررسی Mi Band 3 مچ بند شیائومی و ردیاب تناسب اندام

کیفیت تصاویر در هنگام شب کاهش می‌یابد
کیفیت تصاویر در هنگام شب کاهش می‌یابد
تصاویر سلفی در محیط های بیرون از خانه بسیار خوب هستند، اما کیفیت سلفی‌ها در درون اتاق کاهش می‌یابد
تصاویر سلفی در محیط های بیرون از خانه بسیار خوب هستند، اما کیفیت سلفی‌ها در درون اتاق کاهش می‌یابد

هر دو دوربین ردمی ۶ می‌توانند ویدیوهای ۱۰۸۰p  را در سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کنند. ویژگی تثبیت ویدیو در ردمی ۶ وجود دارد، اما همچنان لرزش در ویدیوهای ثبت شده مشاهده می‌شود.

بررسی Redmi 6 : نظر نهایی

به پایان بررسی Redmi 6 می‌رسیم. قدرت پردازنده و عملکرد Redmi 6 نسبت به اسمارت فون های هم رده‌ی خود بسیار بالاتر است. همچنین کمتر اسمارت فونی را با قیمت حدود ۱٫۶ میلیون تومان می‌توان یافت که دارای ۳ گیگ RAM و ۳۲ گیگ حافظه داخلی باشد. به طور کلی شاید ظاهر Redmi 6 چندان دلچسب نباشد، اما در این رنج قیمتی، کمتر اسمارت فونی می‌تواند با آن رقابت کند. اگر به دنبال جایگزینی برای Redmi 6 هستید، می‌توانید مطالب بررسی Huawei Y5 Prime و Huawei Y7 Prime را از نت نوشت مطالعه بفرمایید.

بیشتر بخوانید: بررسی Black Shark شیائومی یک ۴۸۰ دلاری که مخصوص بازی طراحی شده

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا