به این دلایل از کار کردن در اتاق کم نور بپرهیزید!
اگر به دنیال یک فضای رمانتیک هستید؟ چند شمع یا چراغ های کم نور را روشن کنید. و اگر به دنبال یک فضای عالی از هر لحاظ می گردید، چراغ ها را باید به حالت اول بازگردانید تا کل فضا روشن شود. محققان دریافته اند که حضور در فضای کم نور ذهن را کند می کند. در ادامه با حقایق جالبی در این زمینه همراه نت نوشت باشید.
جایگاه نور
اگر به دنبال مکانی برای انجام دادن کارهای خود هستید، قهوه خانه های کم نور و تاریک را فراموش کنید. بر اساس تحقیقی که توسط محققان دانشگاه ایالتی میشیگان انجام شده، صرف وقت زیادی در اتاق های کم نور ممکن است به توانایی شما در رابطه با یادآوری و یادگیری آسیب برساند. این تحقیق که در فوریه ۲۰۱۸ منتشر شده، از طرف موسسه ملی بهداشت تامین مالی شده است. این اولین بار است که نشان داده می شود تغییرات در نور محیط، در محدوده ای که به طور مرتب افراد با آن سر و کار دارند، منجر به تغییر ساختارهایی در مغز می شود. این می تواند خبر خوبی برای مردم آمریکا باشد زیرا آنها حدود ۹۰ درصد وقت خود را در داخل خانه می گذرانند (طبق گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده).
برای این مطالعه، محققان موش هایی که مانند انسان، شب ها می خوابند و در طول روز فعال هستند، را مورد بررسی و آزمایش قرار داده اند. موش ها به مدت چهار هفته در دو گروه، در معرض روشنایی و نور کم قرار می گیرند. پس از چهار هفته، گروه در معرض نور کم، حدود ۳۰ درصد ظرفیت هیپوکامپ (ناحیه ای حیاتی مغز برای یادگیری و حافظه) خود را از دست داده و کار خاصی (مرتبط با مکان و مسافت) که قبلا به آنها آموزش داده شده بود را خیلی بعد انجام می دهند. اما گروهی که در معرض روشنایی کامل قرار داشتند، پیشرفت قابل توجهی در انجام این کار از خود نشان دادند. خوشبختانه ظرفیت مغز و عملکرد وظیفه گروه کم نور به طور کامل پس از در معرض نورگذاشتن آنها به مدت چهار هفته (بعد از یک ماه طولانی) به حالت اول خود برگشت.
آنتونیو نونز، استاد روانشناسی و محقق تحقیق در مورد این مطالعه می گوید: “هنگامی که ما موش ها را در معرض نور کم قرار دادیم (در فضایی شبیه روزهای ابری ایالت های غرب میانه آمریکا )، حیوانات در انجام کارهای خاصی که به آنها آموزش داده شده بود دچار اختلال شدند. این کار مشابه زمانی است که مردم پس از گذراندن چند ساعت در یک مرکز خرید یا سینما، نمی توانند راه خود را به سمت ماشین هایشان در یک پارکینگ شلوغ پیدا کنند.”
کند ذهنی
سوال اینجاست، آیا اتاق تاریک ما را کند ذهن می کند؟ محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض نور کم، منجر به کاهش شدید در چیزی که آن را فاکتور نورونزایی مشتقشده از مغز می نامند می شود؛ یک پپتید (پلیمرهای کوچکی هستند که از به هم پیوستن اسیدهای آمینه با ترتیب مشخصی تشکیل شدهاند) است که کمک می کند تا نورون ها (یاخته های عصبی) در حافظه مرکزی هیپوکامپ سالم، و در ستون های دندریتیک پیوند بین این یاخته ها را حفظ می کند.
جوئل سولر، دانشجوی دکترا در رشته روانشناسی و نویسنده ارشد این مطالعه در یک مصاحبه مطبوعاتی می گوید: از آنجایی که این امر مرتبط با هیپوکامپ است و در نور کم پیوند کمتری وجود دارد، باعث کاهش یادگیری و عملکرد حافظه می شود. به بیان دیگر، نور کم ذهن ما را کند می کند.
منبع: curiosity.com