علمی

یخ های ۷۲۰٫۰۰۰ ساله درباره ی تغییرات آب و هوای زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند!

یخ های ۷۲۰٫۰۰۰ ساله درباره ی تغییرات آب و هوای زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند!

در سال ۲۰۰۵، در نقطه ای از قطب جنوب که سردترین مکان روی کره ی زمین شناخته می شود، یک تیم از محققان به وسیله ی دریل مایل ها درون اعماق یخ های قطبی نفوذ کرده و نمونه برداری هایی انجام دادند. پس از اتمام عملیات سوراخ کردن یخ، گودالی ترسناک و طولانی به وجود آمد که یک سرپوش آبی بر روی آن قرار داده بودند و به محض ورود مته ی دریل، این سرپوش بسته می شد.

۱+

در سال ۲۰۰۵، در نقطه ای از قطب جنوب که سردترین مکان روی کره ی زمین شناخته می شود، یک تیم از محققان به وسیله ی دریل مایل ها درون اعماق یخ های قطبی نفوذ کرده و نمونه برداری هایی انجام دادند. پس از اتمام عملیات سوراخ کردن یخ، گودالی ترسناک و طولانی به وجود آمد که یک سرپوش آبی بر روی آن قرار داده بودند و به محض ورود مته ی دریل، این سرپوش بسته می شد. در ادامه با جزییاتی راجع به اینکه یخ های ۷۲۰٫۰۰۰ ساله درباره ی تغییرات آب و هوای زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند! با نت نوشت همراه باشید.

ماموریت واضح و مشخص بود! استخراج ۸۰۰ هزار سال از تاریخ آب و هوای کره ی زمین به وسیله ی موسسه ی بین المللی تحقیقات قطبی ژاپن. دو مایل اول از این لوله ی یخی را نمی توان فقط نشان دهنده ی تاریخ گذشته ی زمین دانست، بلکه پنجره ای به روی آینده برای محققان گشود تا بر آینده ی آب و هوای زمین نیز نظری اجمالی بیفکنند. هسته ی یخی به ما درباره تغییرات آب و هوا، دما و همچنین باران ها و بادهای کره ی زمین در طی صدها و هزاران سال اطلاعاتی می دهد که به دانشمندان کمک می کند تا بازتابی از آنچه بر آب و هوای زمین گذشته است را به دست آورند.

بیشتر بخوانید: دانشمندان بدون استخوان، DNA انسان های باستانی را مرور می کنند!

یخ های ۷۲۰٫۰۰۰ ساله درباره ی تغییرات آب و هوای زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند!

یخ های ۷۲۰٫۰۰۰ ساله درباره ی تغییرات آب و هوای زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند!

یخ های ۷۲۰٫۰۰۰ ساله درباره ی تغییرات آب و هوای زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند!

اطلاعاتی اخیرا در مورد آخرین یافته ها از هسته ی یخ در مجله ی Science Advances منتشر شده است که بین آب و هوای جنوبی ترین نقطه ی سیاره ی ما (Antarctica) و شمالی ترین نقطه ی آن (arctic) یک رابطه ی عکس را نشان می دهد. در واقع داده ها پیشنهاد می کنند وقتی که هوا در arctic سرد است، هوای Antarctic گرم می باشد. محققان معتقدند که این این رابطه ی عکس بین آب و هوای شمال و جنوب کره ی زمین در نتیجه ی یک جریان اقیانوسی می باشد که در فصل زمستان بین اروپا و آمریکای شمالی برقرار است.

بیشتر بخوانید: ذخیره عکس و gif در DNA یک باکتری زنده ؛ ایده و حرکتی انقلابی در ذخیره دیتا

آنچه گردش واژگون نصف النهاری آتلانتیک یا AMOC نامیده می شود، باعث می شود جریان رفت و برگشتی آب گرم که از جنوب به سمت شمال می باشد، از کاهش شدید دمای آتلانتیک شمالی در فصل زمستان جلوگیری می کند. این جریان باعث تاثیر بر مدل های باد و باران در کل سیاره و جریان یافتن مواد مغذی در طول اقیانوس ها می شود. در واقع AMOC تاثیرات شگفت انگیز و عظیمی بر آب و هوای کل سیاره ی ما دارد.

مشکل اینجاست!

ما دقیقا نمی دانیم که در قرون آینده چه اتفاقی برای آب و هوای زمین ما می افتد. Ayako Abe-Ouchi دانشمند و محقق دانشگاه توکیو بیان می کند که AMOC ممکن است به دلیل گرمای جهانی و ذوب یخ از یخچال های گرینلند در آینده دچار تغییراتی بشویم که طبق آنچه بیان کردیم باعث تاثیرات عظیمی بر زندگی بشر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: خرس آبی ؛ این حیوان زشت و ترسناک پس از مرگ خورشید هم در کره زمین زنده می‌ماند!

اما احتمالا باید بهترین پیش بینی درمورد آینده ی آب و هوای کره ی زمین را در گذشته ی آن جستجو کنیم. Tom Delworth یک متخصص ژئوفیزیک در دانشگاه پرینستون می باشد که البته در این تحقیقات شرکتی نداشته است. او می گوید: تصویر کردن تغییرات آب و هوایی، ما را به سمت سرزمین هایی ناشناخته پیش می برد. او همچنین اضافه می کند: در گذشته زمین آب و هوای سختی داشته است و هرچه که ما در مورد گذشته بیشتر بدانیم می توانیم با اطمینان بیشتری آینده ی زمین را تصور کنیم.

بنابراین همکاران Abe-Ouchi که یک تیم تحقیقاتی در موسسه ی ملی تحقیقات قطبی ژاپن می باشند، دست به مطالعات گسترده ای در اعماق یخ های قطب جنوب در منطقه ای به نام Dome Fuji زدند. آن ها تکه ای از یخ به قدمت ۷۰۰ هزار سال را از اعماق زمین استخراج کردند که از هفت چرخه ی گرم شدن برف ها، ذوب شدن و دوباره منجمد شدن تشکیل شده بود.

بیشتر بخوانید: هایپرلوپ چیست ؟ حمل و نقل در آینده نزدیک، روی زمین با سرعت فضا رفت و آمد خواهیم کرد!

لایه ها در ورقه های یخی بسیار شباهت به حلقه های سطح مقطع یک کنده ی درخت داشتند که می توانند به دانشمندان درباره ی شرایط محیطی تشکیل لایه ها اطلاعات مفیدی عرضه کنند. حضور گرد و خاک می تواند درباره ی دوره های خشک و یا بادخیز منطقه همراه با تندبادهای عظیمی  که خار وخاشاک را از امریکای جنوبی به ارمغان آورده اند اطلاعات بدهد.

با آنالیز این مغز یخ ها دانشمندان به این حقیقت پی بردند که دوره های گرم قطب جنوب مشابه نواساناتی است که در یخ های گرینلند یافت شده اند. این نوسانات از یک دوره ی کوتاه گرما شروع شده و در ادامه با یک سرمای طولانی ادامه پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: این تتو طلایی انتقال داده روی پوست را ممکن می کند!

برای فهمیدن این موضوع که چه چیزی باعث بالا و پایین رفتن دما از قطب جنوب تا قطب شمال می شود، محققان روی به شبیه سازی آب و هوا آوردند. آن ها مدل های خود را براساس نوسانات انجمادی یافت شده در یخ هایی که در عمق دو مایلی بودند تنظیم کردند.

براساس مدل جدیدی که ارائه شده است، دانشمندان اظهار می کنند که طبق شبیه سازی ها آب تازه ی ذوب شده از یخ های یخچال های گرینلند باعث کندی در جریان AMOC می شود که این موضوع باعث افزایش بارش در نیم کره ی جنوبی، کاهش سرعت باد در اقیانوس جنوبی، درنتیجه گرم شدن جنوب و سرد شدن شمال سیاره ی ما می شود.

این جریان به نظر در دوره های میانی عصر یخبندان، زمانی که زمین نه کاملا پوشیده از یخ بود و نه کاملا گرم، به طور ویژه ای نسبت به آب های تازه ذوب شده از یخچال ها آسیب پذیر نشان می داد. محققان گمان می کنند که دلیل این امر لایه ی یخی بود که در طول دوره ی عصر یخبندان بر روی دریا باعث توقف جریان AMOC شده بود و در دوره های گرم کره ی زمین مقدار کم آبی که از یخچال ها ذوب می شد نمی توانست سریعا منجمد شود تا باعث نوسانات آب و هوا شود.

یخ های ۷۲۰٫۰۰۰ ساله درباره ی تغییرات آب و هوای زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند!

یخ های ۷۲۰٫۰۰۰ ساله درباره ی تغییرات آب و هوای زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند!

دانستن آنچه که در گذشته بر آب و هوای زمین اتفاق افتاده است می تواند پیش بینی دانشمندان را از شرایط آب و هوایی زمین در آینده دقیق تر کند. آن چه که این پیش بینی ها را به چالش می کشد، مسئله ی گازهای گلخانه ای است که هیچ کس نمی تواند مشخص کند بشر در آینده چه مقداری از این گاز ها را در جو زمین آزاد می کند. اما  Pepijn Bakker دانشمند زمین شناس دانشگاه برمن در آلمان اینگونه محاسبه کرده است که افزایش ۴ تا ۵ درجه ی سلسیوسی دما می تواند باعث نابودی جریان AMOC شود، اتفاقی که بسیار نزدیک است، محتملا تا قبل از ۲۳۰۰ سال آینده!

داده های مدل ها و اقلیم های آب و هوایی می گویند که این مسئله می تواند باعث تغییر خیلی از مسائل بشود: تغییر در کمربند بارشی در ناحیه ی گرمسیری مدار استوا که تاثیرات فراوانی بر سیستم بارندگی های موسمی می گذارد. Bakker می گوید: پس بله! واقعا، یک فروپاشی کامل تاثیر عمده ای بر سیستم آب و هوایی و همچنین در گردش مواد مغذی در اقیانوس ها دارد.

اگر بشر به همین راه کنونی ادامه دهد آینده ی آب و هوای زمین بسیار غیرمنتظره و نامشخص خواهد بود.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا