رپرتاژ آگهی

10 ماده غذایی که افراد دیابتی نباید مصرف کنند

دیابت یک بیماری زمینه‌ای است که در آن قند خون بدن بالا می‌رود. این اتفاق می‌تواند مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد کند و تمامی سیستم‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد. دیابت بیماری است که نمی‌توان آن را درمان کرد اما می‌توان آن را با روش‌های درمانی مختلف تحت کنترل درآورد. در سلسله مقالات معرفی و اشنایی با انواع بیماری ها این بار سراغ بیماری دیابت و نکاتی که بیماران دیابتی باید آن‌ها را رعایت کنند؛ رفته‌ایم.

اگر بیماری دیابت تحت کنترل باشد، چندان مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند. اما اگر بیماری تحت کنترل نباشد و بیمار اهمیتی به بیماری خود ندهد، می‌تواند پیشرفت کند و در نهایت عوارض آن موجب مرگ شود.

درمان دیابت روش‌های ترکیبی دارد. هم باید دارو مصرف کرد، هم باید فعالیت بدنی مناسب داشت و رژیم غذایی مناسبی را در پیش گرفت. در ادامه به برخی از مواد غذایی که افراد دیابتی نباید مصرف کنند اشاره کرده‌ایم. این مواد می‌توانند به سرعت قند خون را بالا ببرند و برای بیمار مشکلات زیادی ایجاد کنند. اگر دیابت دارید و یا با افراد دیابتی سر و کار دارید، بهتر است که این مواد غذایی را دور از دسترس نگه دارید. با ما همراه باشید.

۱.      نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی

نوشیدنی‌هایی که با شیرین‌کننده‌های مصنوعی خوش طعم شده‌اند از بدترین انتخاب‌ها برای بیماران دیابتی هستند. اما چرا این نوشیدنی‌ها برای افراد دیابتی انتخاب بدی هستند؟ اول اینکه نوشیدنی‌هایی که شیرین کننده‌ی مصنوعی دارند، مقدار زیادی کربوهیدرات دارند. در ۳۵۴ میلی‌لیتر یک کوکا کولا، می‌تواند ۳۸.۵ گرم کربوهیدرات وجود داشته‌باشد. همین مقدار آیس تی طعم دار و یا لیموناد می‌تواند ۴۵ گرم کربوهیدارت داشته‌باشد.

از طرفی قند قالب این نوشیدنی‌ها فروکتوز است که از قند‌های ساده است و برای افراد دیابتی مضر هستند. دیابتی‌ها بهتر است از قندهای پیچیده استفاده کنند تا قند‌های ساده. از طرفی مصرف این نوشیدنی‌ها می‌توانند افراد سالم را مستعد ابتلا به دیابت کنند. همچنین خطرابتلا به بیماری کبد چرب را زیاد می‌کنند.

به جای اینکه از این نوشیدنی‌ها استفاده کنید، می‌توانید از نوشیدنی‌های بدون قند و یا آب بیشتر استفاده کنید.

۲.      اسیدهای چرب ترانس

اسید‌های چرب ترانس از مواد غذایی هستند که بسیار ناسالمند. این اسید‌های چرب از طریق اضافه کردن هیدروژن به اسید‌های چرب ساخته می‌شوند. این کار آنها را باثبات‌تر می‌کند. این اسید‌های چرب در مواد غذایی چون مارگارین، کره‌ی بادام زمینی، مواد غذایی کرم‌دار و مواد غذایی یخ‌زده وجود دارند.

همچنین شرکت‌های مواد غذایی این اسید‌های چرب را به مافین‌ها، کلوچه‌ها، چوب شور و سایر شیرینی‌ها و کیک‌ها اضافه می‌کنند. هر چند که اسیدهای چرب به طور مستقیم باعث بالا رفتن قند خون نمی‌شوند اما به طور غیرمستقیم مقاومت به انسولین را بالا می‌برند و ایجاد چاقی می‌کنند که خود چاقی ریسک فاکتوری برای ابتلا به دیابت است.

۳.      برنج، ماکارونی و نان سفید

برنج، ماکارونی و نان سفید مانند نان لواش حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات هستند و مواد غذایی فراوری شده‌اند. خوردن این مواد غذایی باعث بالا بردن قند خون به طور چشمگیر در افرادی که دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ دارند می‌شود. حتی پاستاها و ماکارونی‌های بدو گلوتن هم چنین مشکلی را برای کسانی که دیابت دارند ایجاد می‌کنند.

مصرف زیاد این مواد غذایی شما را مستعد ابتلا به دیابت می‌کند. کسانی که دیابت دارند بهتر است از مواد غذایی استفاده کنند که فیبر بالا و قند کمی دارند. این مواد غذایی بهترین انتخاب برای کسانی هستند که در معرض دیابت هستند و سابقه دیابت در افراد خانواده آنها دیده‌شده‌است.

۴.      ماست های میوه ای و طعم دار

با وجود اینکه ماست انتخاب بسیار خوبی برای افرادی است که دیابت دارند، ماست‌های میوه‌ای داستانی کاملا متفاوت با ماست معمولی دارند. ماست‌های میوه‌ای معمولا با شیر کم چرب تهیه می‌شوند و مقدار زیادی کربوهیدرات به آنها اضافه می‌شود. مقدار کربوهیدرات در این ماست‌ها به طوری است که ۲۴۵ گرم ماست میوه‌ای حاوی ۳۱ گرم قند دارد که ۶۱ درصد این ماست را کربوهیدرات تشکیل می‌دهد.

برخی از افراد فکر می‌کنند که ماست یخ زده بهتر از بستنی باشد و انتخاب مناسب‌تری نسبت به بستنی برای افراد دیابتی باشد. اما اینطور نیست. ماست یخ‌زده حتی از بستنی هم قند بیشتری دارد.

۵.      سریال و غلات شیرین شده برای صبحانه

خوردن غلات شیرین‌شده برای صبحانه می‌تواند بدترین شروع روز برای یک فرد دیابتی باشد. میزان قند این مواد غذایی بسیار بالاست و می‌تواند قند یک فرد دیابتی را به طرز چشمگیری بالا ببرد. برای صبحانه بهتر است که از نان سبوس‌دار به مقدار کم و از میوه‌هایی که مناسب افراد دیابتی هستند استفاده شود. همچنین مصرف سبزیجات در کنار صبحانه برای یک فرد دیابتی و حتی غیر دیابتی می‌تواند انتخاب فوق‌العاده‌اب باشد.

۶.      نوشیدنی های قهوه دار و طعم دار

قهوه به تنهایی برای کسانی که دیابت دارند انتخاب خوبی است و برای کسانی که احتمال ابتلا به دیابت هم برای آنها وجود دارند، می‌توانند مناسب باشند. اما قهوه‌های طعم‌دار متفاوت هستند. این نوشیدنی‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند که می‌توانند باعث افزایش وزن و همچنین بالا رفتن قند خون شوند. پس بهتر است اگر می‌خواهید از قهوه استفاده کنید، آن را با شکر شیرین نکنید و یا از قهوه‌های بسته‌بندی و آماده که طعم دار شده‌اند و به صورت غیرطبیعی شیرین هستند، پرهیز کنید.

۷.      عسل، نشاسته، شیره انگور

با اینکه این مواد غذایی قند فرآوری شده ندارند و مانند قند فرآوری شده به بدن آسیب نمی‌رسانند اما به همان میزان برای یک فرد دیابتیک مشکل ساز خواهند بود و میزان کربوهیدرات آنها می تواند تا حدودی نزدیک به شکر سفید باشد.

۸.      میوه های خشک شده

میوه‌های خشک شده به نسبت میوه‌ی تازه مقدار زیادی قند دارند. این را شاید خیلی از افرادی که دیابت دارند ندانند و فکر کنند که در حال مصرف مواد غذایی مفید و سالم هستند و به بیماری خود کمک می‌کنند اما اینطور نیست. خیلی از مادربزرگ ها و پدربزرگ‌ها را دیده‌ایم که چای خود را به جای قند با کشمش می‌خورند و با خود فکر می‌کنند که قند آن کم است. اما این‌گونه نیست. میوه‌های خشک شده می‌تواند قند خون را در زمانی کوتاه بالا ببرد.

۹.      غذاهای بسته بندی شده و اسنک های آماده

غذاهای بسته‌بندی شده و اسنک‌های آماده در ۱۰۰٪ مواقع حاوی مقادیر زیادی از کربوهیدرات و اسیدهای چرب ترانس هستند. این مواد غذایی می‌توانند به راحتی در شما اضافه وزن ایجاد کنند و از طرفی باعث بالا رفتن قند خون شوند که هر دو این موارد می‌تواند برای یک فرد دیابتیک سمی و به مرور زمان کشنده باشد.

۱۰.  آبمیوه

آبمیوه‌ها گاهی حتی از سودا و نوشابه‌ها هم مقدار بیشتری شکر و قند دارند و این می‌تواند برای یک فرد دیابتیک بسیار مضر و آسیب‌زننده باشد. سعی کنید میزان آبمیوه مصرفی خود را محدود کنید و تا حد امکان از آبمیوه‌های طبیعی استفاده کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا