شبکه‌های اجتماعی

۷ رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی که به این آسانی ها فراموش نخواهند شد!

رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی

صنعت تکنولوژی هم از رسوایی در امان نیست. در جایی که میلیاردها دلار پول به قمار گذاشته می شود و توانایی دسترسی به اطلاعات شخصی مردم برای افراد خاصی وجود دارد، جای تعجبی نیست که رسوایی به بار آید. در این مطلب قصد داریم تا ۷ رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی را برای شما بیان کنیم.

۰

صنعت تکنولوژی هم از رسوایی در امان نیست. در جایی که میلیاردها دلار پول به قمار گذاشته می شود و توانایی دسترسی به اطلاعات شخصی مردم برای افراد خاصی وجود دارد، جای تعجبی نیست که رسوایی به بار آید. در این مطلب قصد داریم تا ۷ رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی را برای شما بیان کنیم. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی

NOTE 7، فبلت افتضاح سامسونگ!

تصور کنید، چقدر هزینه دارد تا خطوط هوایی قبل از هر پرواز خود، نام اسمارت فون خاصی را بخوانند! سامسونگ در سال ۲۰۱۶ به چنین شرایطی دچار شده بود. زیرا گوشی Galaxy Note 7 مستعد انفجارهای ناگهانی بود و از ورود آن به هواپیماها جلوگیری می شد.

این رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی اولین بار، با خبر منفجر شدن این گوشی با آتش سوزی ماشین یک خانواده منتشر شد. پس از تخلیه ی خطوط هوایی جنوب غربی آمریکا به خاطر انفجار یک Galaxy Note 7، سامسونگ تصمیم گرفت تا این گوشی فاجعه بار خود را جمع آوری کند. این کمپانی سعی کرد تا ورژن اصلاح شده ی این اسمارت فون را دوباره منتشر کند، اما این ورژن جدید باز هم از همان مشکل قدیمی رنج می برد. بنابراین سامسونگ گوشی Galaxy Note 7 را به کلی کنار گذاشت. حتی تا به امروز، هنوز هم نام Galaxy Note 7 شهرت بسیار بالای این کمپانی کره ای را خدجه دار کرده است.

معامله با ALAN TURING

بر خلاف دیگر رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی این لیست، دلیل مرگ Alan Turing که بسیار غم انگیز بود، برای سال های سال به طور رسمی مشخص نشد. Alan Turing که یک نابغه در شکستن کدها و رمزنگاری های دشمن در جنگ جهانی دوم و پدربزرگ هوش مصنوعی و پیشگام در کامپیوترها بود در سال ۱۹۵۲ خود را کشت.

این خودکشی به دلیل محکومیت Alan Turing به خاطر عقیده اش بر آنچه که بی شرمی بزرگ خوانده می شد، پس از آنکه همجنسگرا بودن او در زمانی که همجنسگرایی در بریتانیا غیر قانونی بود مشخص شد، اتفاق افتاد. به او پیشنهاد حبس کشیدن یا اخته کردنی دردناک با مواد شیمیایی داده شد و او گزینه ی دوم را انتخاب کرد. متعاقب این اتفاق، او در سن ۴۱ سالگی خودکشی کرد.

مرگ AARON SCHWARTZ

پس از مرگ Alan Turing، داستان مرگ Aaron Schwartz را می توان غم انگیزترین موردِ  لیست رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی نامید. Schwartz یک برنامه نویس کامپیوتر و از فعالان و طرفداران حقوق کپی رایت بود که در سال ۲۰۱۳، پس از آنکه به دانلود تعداد زیادی از مقاله های آکادمیک و انتشار رایگان آن ها محکوم شد خودکشی کرد.

مجازات شوارتز حداکثر ۱ میلیون دلار برای خسارات و ۳۵ سال زندان را شامل می شد. او را در آپارتمانی در بروکلین در حالی که خود را حلق آویز کرده بود یافتند. داستان Schwartz را می توان یکی از شرم آورترین فصول قضاوت در تاریخ امریکا نامید.

خودکشی های FOXCONN

Foxconn تولید کننده ای تایوانی است که آیفون های اپل را مونتاژ می کند. این کمپانی در سال ۲۰۱۰ درگیر یک سری خودکشی های زنجیره ای در کارخانه های شعب چین خود شد. بعد از این اتفاقات، این کمپانی از کارمندانش خواست تا تعهدنامه هایی مبنی بر خودکشی نکردن را امضا کنند و شبکه هایی توری را در هر مکانی که امکان پایین پریدن کارمندان از آنجا وجود داشت نصب کرد.

البته اپل تنها شرکتی نیست که از Foxconn برای تولیدات خود استفاده می کند. این اتفاقات و رسوایی ها باعث ترس بزرگترین شریک تجاری Foxconn یعنی Cupertino هم شد. در یک قضاوت اشتباه، استیو جابز، مدیرعامل آن دوران شرکت اپل با دفاع از کارخانه های Foxconn همه ی کارها را بدتر کرد. سخنان بدون علت استیو جابز باعث شد تا اینطور برداشت شود که “اپل در مورد این خودکشی ها همراه Foxconn است.”

سال ها از این اتفاق گذشته است ولی یادآوری این خاطره باعث می شود تا مردم یادشان بیاید که دستگاه های زیبایشان در کجا و با چه رنج و زحماتی تولید می شود.

رخنه های بزرگ در اطلاعات یاهو

در تاریخ استفاده از اینترنت، شکاف ها و رخنه های اطلاعاتی بزرگی در بین بسیاری از برندهای بزرگ دنیا مثل eBay  و Sony و Equifax اتفاق افتاده است. اگرچه بزرگترین آن ها که بیشتر از همه در خاطر مردم باقی می ماند، رخنه در اطلاعات بیش از ۳ میلیارد کاربر یاهو و لو رفتن حساب کاربری آن ها در سال ۲۰۱۳ بود. مسببان این هک عظیم هیچگاه دستگیر نشدند، اما در سال ۲۰۱۴ جاسوسان روسی به دلیل ایجاد رخنه ای دیگر تحت تعقیب قرار گرفتند.

در نتیجه ی هک سال ۲۰۱۳، حق الامتیاز مدیرعامل پیشین یاهو، یعنی خانم Marissa Mayer قطع شد و ارزش این کمپانی را میلیون ها دلار پایین آورد. اما شاید ضربه ی اصلی به این کمپانی، از دست رفتن اعتماد کاربرانش بود.

رسوایی فیسبوک، داستان CAMBRIDGE ANALYTICA

هک شدن اطلاعات کاربران یک چیز است، اما کمک کردن به هتک آزادی و دموکراسی مردم با هک کردن اطلاعات کاربران چیز دیگری است! این اتهامی بود که فیسبوک در رسوایی Cambridge Analytica با آن رو به رو شد. البته شکی نیست که فیس بوک اطلاعات شخصی کاربرانش را رصد می کند. رسوایی Cambridge Analytica شامل برداشت غیرقانونی اطلاعات شخصی ۸۷ میلیون کاربر فیسبوک برای مقاصد سیاسی می شود.

جاسوسیِ ناسا

همه ی ما از جاسوسی شدن بدمان می آید! شاید به همین دلیل است که بر روی وب کم خود چسب می زنیم و از لو رفتن اطلاعات روی فیسبوکمان می ترسیم. اما این ها مثال های کوچکی از جاسوسی هستند.

بزرگترین شواهد از اینکه ما از طریق تکنولوژی های خود مورد جاسوسی قرار می گیریم در سال ۲۰۱۳ به دست آمدند. این شواهد با فاش شدن روش مراقبت عمومی ناسا (آژانس امنیت ملی آمریکا) از طریق فضا بر روی تمامی کشورهای دنیا، از جمله شهروندان امریکا به دست آمدند. Edward Snowden به عنوان پیمان کار سابق ناسا مسئول لو رفتن این اطلاعات می باشد، به طوری که اخبار مربوط به این افشاسازی عظیم در سراسر دنیا پخش شدند.

در این مطلب با ۷ رسوایی بزرگ در تاریخ تکنولوژی با شما همراه بودیم، اگر پیشنهاد یا سوالی داشتید حتما در دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا