همه چیز راجع به “سوفیا” اولین ربات شهروند؛ ربات انساننمایی که گفته میشود باعث نابودی انسانها خواهد شد!
ربات داستان ما ممکن است قلب یا مغز نداشته باشد، ولی تابعیت عربستان سعودی را دارد! سوفیا از ۲۵ اکتبر امسال، اولین ربات تاریخ خواهد بود که نامش به عنوان شهروند کامل یک کشور ثبت شده است.
سوفیا توسط که توسط شرکت Hanson Robotics و با رهبری توسعه دهنده هوش مصنوعی دیوید هنسن، ساخته شده است، در کنفرانس آینده سرمایه گذاری که در شهر ریاض پایتخت عربستان برگزار شد، سخنرانی کرد.
زمانی گفته می شد که این ربات انسانها را نابود خواهد کرد اما او در سخنرانی خود از تمایلش برای زندگی توأم با صلح در میان انسانها سخن گفت.
ما همه چیز را در مورد او به شما توضیح می دهیم.
برای ساختن سوفیا از آدری هپبورن به عنوان مدل استفاده شده است، با استخوان گونه برجسته و بینی باریک.
سوفیا در برنامه تلویزیونی The Tonight Show و کنفرانسهای زیادی در سراسر دنیا مانند دیوان اقتصاد جهانی و مجمع جهانی AI for Good حضور داشته است.
شرکت Hanson Robotics در وبسایتش اینگونه می نویسد: سوفیا یک ماشین در حال تکامل نابغه است. با گذشت زمان، هوش روزافزون و داستان زندگی بی نظیر او دنیا را مسحور خود خواهد کرد و با مردم دنیا فارغ از سن و سال، جنسیت و فرهنگ آنها، ارتباط برقرار خواهد کرد.
دیوید هنسن، که قبلا به عنوان مهندس در شرکت دیزنی کار می کرد، سوفیا را با هدف بر طرف کردن نیازهای شخصی سالمندان و همچنین کمک به عامه مردم در اجتماعات یا پارکها، طراحی کرده است
هنسن به مجله Business Insider اینگونه توضیح داد: هدف ما از طراحی ربات هایی مانند سوفیا، تعبیه تمام حالات انسانی در ربات ها است تا آنها بتوانند بهتر ما را درک کنند و دوست داشته باشند.
او می خواهد مردم همانطور با سوفیا ارتباط برقرار کنند که با یک دوست حرف میزنند. او امیدوارم است که ربات به تدریج بتواند مناسبات اجتماعی را هم مانند دنیای فیزیکی درک کند. او در حالت فعلی قادر نیست که یک مکالمه روان و راحت با مخاطبش داشته باشد.
یک مجموعه پیچیده از تجهیزات و موتورهای الکترونیکی سوفیا را قادر می سازد که بعضی احساسات انسانی را با چهره اش ابراز کند
سوفیا، با زیپ به رنگ پوست انسانی که پایین گردنش دارد و جمجمه پلاستیکی که محتویات درون آن را آشکار می کند، زیاد به یک انسان واقعی شباهت ندارد، ولی تجهیزات داخلی که سوفیا را به کار می اندازد بسیار فریبنده است.
علاوه بر سیستم مکانیکی که باعث می شود سوفیا بتواند به ابراز احساسات بپردازد، نرم افزار به کار رفته در آن هم با ذخیره بخشهایی از مکالمه به تدریج موضوع مکالمه را می فهمد و در آن واحد جواب های مناسبی برای سؤالهای پرسیده شده، آماده می کند.
هنسن به Business Insider گفت : هدف ما از این پروژه لزوما گول زدن انسانها نبود
هدف نهایی هنسن از ساخت این ربات این بود که ظرفیتهای احساسی دوست داشتن، همدلی، خشم، حسادت و حس زنده بودن را در آن شبیه سازی کند. هدف او این بود که بتواند برای سؤالات مهمی مانند چیستی حیات، هوش و خودآگاهی، پاسخی پیدا کند.
ظرفیت سوفیا برای ابراز احساسات هنوز محدود است. او قادر به نشان دادن شادی است ( تقریبا)
او با بالا بردن ابروها می تواند اخم کند و حس غم را القاء کند
او همچنین می تواند با فشار دادن دندانهایش به همدیگر خود را خشمگین نشان دهد
هنسن قسمت عمده سال ۲۰۱۷ را به گرداندن سوفیا دور دنیا گذراند
ماموریت هنسن این است که مردم را به دیدن چهره سوفیا عادت دهد و کاری کند که مردم به ستایش از دستاورد ها و پیشرفت هایی که علم هوش مصنوعی به آنها دست یافته است، بپردازند.
وب سایت شرکت Hanson Robotics می گوید: سوفیا با انجام مصاحبه های متعدد در رسانه ها، خواندن آواز در یک کنسرت موسیقی و حتی چاپ عکسش روی جلد یک مجله مد معروف، تبدیل به سوگلی رسانه ها شده است.
هنسن بزودی از رباتهای انسان نمای جدیدی برای اضافه کردن به خانواده سوفیا پرده برداری خواهد کرد و ممکن است ما بزودی یک جامعه رباتیک داشته باشیم.
سوفیا تنها مدل موجود از نوع خود است و به همین دلیل فروشی نیست
در میان رباتهای گوناگون شرکت Hanson Robotics ، این شرکت روی ربات پرفسور اینشتاین برای فروش به مشتریان متمرکز است. این ربات ۱۴ اینچی که یک دستیار شخصی محسوب می شود طوری برنامه نویسی شده است که هنگامی که کاربران سوالهای خود را در مورد آب و هوا، ترافیک و غیره می پرسند، قادر به ابراز ۵۰ نوع احساس متفاوت بوسیله حالات چهره اش باشد.
جین لین مدیر بخش بازاریابی شرکت به ما گفت که شرکت ما معتقد است که آینده متعلق به رباتهای انسان نما خواهد بود.
هنسن اما معتقد است که آینده از آنچه فکر می کنیم، نزدیک تر است و دوران رباتهای انسان نمای زنده فرا رسیده است