نگهداری خرگوش: هر آنچه باید راجع به خرگوش و نگهداری آن در خانه بدانید!

افراد بسیاری خرگوش را به عنوان یک حیوان خانگی نگهداری میکنند. نگهداری خرگوش کار بسیار آسانی است و با دانستن اصول و شرایط سادهاش میزبان مناسبی برای این حیوان بی آزار باشید. در این متن سعی میکنم هر آنچه را را که باید راجع به نگهداری خرگوش بدانید را با هم مرور کنیم، با نت نوشت همراه باشید.
نگهداری خرگوش
خرگوشها حیواناتی شاد و اجتماعی هستند که به راحتی میتوانند در منزل شما اسکان داشته باشند و حیوان خانگی محبوبی باشند. بهترین سن نگهداری از یک خرگوش سن ۶ تا ۸ سالگی است.
در این سن خرگوش از مادرش به طور کامل جدا میشود و استقلال پیدا میکند. به طور عادی خرگوشها میتوانند ۸ الی ۱۲ سال زندگی کنند. فراموش نکنید که خرگوشها زمان زیادی نمیتوانند تنها زندگی کنند.
[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] بازی با خرگوش در خانه به سادهترین روش ممکن!

بهترین راه این است که خرگوش را به صورت جفت تهیه کنید. این حیوان علاقه زیادی به یک هم بازی دارد. نگهداری خرگوش برای افرادی که در سن نوجوانی یا بیشتر هستند مناسب تر است.
اگر فرزندی کوچک تر از این سن دارید بهتر است که خرگوش خانگی نداشته باشید. به ندرت پیش میآید که خرگوشها با دیگر حیوانات خانگی بتوانند سازش داشته باشند. بنابراین بهتر است که همراه با خرگوش، حیوان دیگری را نگهداری نکنید.
خرگوش را از پشت سرش بلند کنید. با یک دست خود زیر پاها و با دستی دیگر بدن او را نگه دارید. همیشه خرگوش را جلوی سینه خود نگه دارید و برای زمین گذاشتن این حیوان حتما ابتدا دو پای آن را روی زمین قرار دهید سپس رهایش کنید.
خرگوشها علاقمند به زندگی امپراطوری میباشند. یعنی ترجیح میدهند که یک مکان مشخص و مخصوص به خود داشته باشند
ویژگیهای عمومی خرگوشها
خرگوش از رده پستانداران میباشد که پاهایی قوی و پهلویی وسیع دارد. دندانهای جلویی خرگوشها بسیار قوی و تیز میباشند. پاهای خرگوشها که در عقب بدنشان قرار گرفته بسیار قدرتمند بوده و عامل ضربه و حرکت این حیوان میباشد.
برخی از گونههای خرگوشها میتوانند ۳۵ تا ۴۵ مایل در ساعت یعنی چیزی در حدود ۵۵ تا ۷۰ کیلومتر در ساعت بدوند. خرگوشها در اندازهها و رنگهای بسیار متنوعی هستند. وزن تقریبی آنها ۲ تا ۱۶ پوند میباشد و بسته به نژادشان آنها وزن متفاوتی دارند. به طور معمول خرگوشها ۲۸ دندان دارند.
بیشتر بخوانید: ماهی قرمز: اصول نگهداری ماهی قرمز بیاموزید!

محل نگهداری خرگوش چه ویژگیهایی داشته باشد؟
خرگوشها حیوانات شاد و پر انرژی هستند که مکانهای بسیار متنوعی برای نگهداری آنها میتوان در نظر گرفت. خرگوشها علاقمند به زندگی امپراطوری میباشند. یعنی ترجیح میدهند که یک مکان مشخص و مخصوص به خود داشته باشند.
کمتر خرگوشی میتوانید پیدا کنید که بتواند مکان زندگیاش را با سایر حیوانات خانگی دیگر شریک شود. محل نگهداری از خرگوش میبایست دو قسمت داشته باشد.
یکی محل تاریک و ساکت که برای خواب در نظر گرفته میشود و دیگری محلی بزرگ تر که برای ورزش و جنب و جوش خرگوش تعبیه میشود. این محل میبایست بیش از یک حفره کوتاه و کوچک داشته باشد. درهای متعدد داشته و مانند یک هزار تو برای خرگوش باشد.
فضای بزرگ و کافی
فضای نگهداری از خرگوش خانگی میبایست به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتواند به راحتی در محیط بچرخد و پرسه بزند. خرگوشها دوست دارند چند ساعتی از روز را در محیط اطراف زندگی خود جست و خیز کنند.
این ورزش سبک برای سلامت جسم و روان آنها بسیار ضروری است. سعی کنید محلی که برای نگهداری خرگوش انتخاب میکنید فاصله چندانی از خانه و خانواده اتان نداشته باشد. اتاق خواب یا اتاق نشیمن محل مناسبی برای محل نگهداری از خرگوش است.
خانه را ایمن سازی کنید
یک محل مناسب برای نگهداری خرگوش نه تنها برای این حیوان میبایست امنیت کامل داشته باشد بلکه برای صاحب آن نیز میبایست ایمن باشد.
همان طور که میدانید خرگوشها جوندگان خوبی هستند و ممکن است به وسایل خانه و زندگی صاحب خود بی اختیار آسیب هایی برسانند. به همین دلیل بهتر است فضایی که در آن قرار است خرگوش ساکن شود را به طور کامل ایمن سازی کنید.
این ایمن سازی میتواند نگهداری از سیم ها، کابل ها، لولههای انعطاف پذیر و این چنین وسایلی باشد. گاهی پایههای مبل و بسیاری از نوارهای انعطاف پذیر نیز میتواند به دست خرگوشها آسیب ببیند و از بین بروند.
پس دقت کنید که قبل از اسکان خرگوش خانگی اتان حتما تمامی این موارد و قفسههای کتابخانه و حتی خود کتابها را ایمن سازی کنید تا خوراک خرگوش نشود. فراموش نکنید که اگر تمایل به نگهداری خرگوش در خانه دارید میبایست تمامی گلدانها و گیاهان را از خانه اتان جمع آوری کنید.

غذای خرگوش
خرگوشها هر چه بیشتر غذا بخورند رشد بیشتر و سریع تری در دندان هایشان رخ میدهد. خرگوشها از مواد غذایی زیادی برای تغذیه خود استفاده میکنند ولی یکی از بهترین این غذاها که معمولا بیشتر مواقع در دسترس است یونجه میباشد.
استفاده از یونجه یک گزینه بسیار مناسب و مغذی برای خرگوش به شمار میرود. سه چهارم تغذیه خرگوش را یونجه تشکیل میدهد. مهم ترین بخش رژیم غذایی یک خرگوش فیبر و پروتئین است.
به طور کلی یک خرگوش بالغ روزانه به ۱۴ درصد پروتئین نیاز دارد. خرگوشهای جوان ( کمتر از ۵ ماهه ) نیز در روز به ۱۶ درصد پروتئین نیازمند هستند.
زمانی که میخواهید رژیم غذایی خرگوش را تغییر دهید دقت داشته باشید که یک مرتبه مواد غذایی جدید را وارد پروسه غذایی نکنید. به میزان ۱۰ درصد مواد غذایی جدید را در رژیم اضافه کرده و سپس این میزان را کم کم افزایش دهید.
یونجه
برای نگهداری خرگوش نیاز است که یونجه کافی در اختیارش قرار دهید. بیشتر رژیم غذایی خرگوش با یونجه تأمین میشود. خرگوشهای بزرگسال میتوانند از یونجههای موجود در طبیعت استفاده کنند. در حالی که خرگوشهای جوان تر میبایست یونجه را در اختیارشان قرار دهیم.
یونجه حاوی میزان بالایی پروتئین و قند زیاد است به همین دلیل نباید به میزان زیاد به خرگوش بالغ داده شود. یونجه فیبر زیادی دارد و میتواند دستگاه گوارشی خرگوش را سلامت نگه دارد.
هنگام انتخاب یونجه برای نگهداری خرگوشی مطمئن شوید که تازه باشند. تازگی یونجه نیز معمولا از بوی آن قابل تشخیص است. یونجه تازه معمولا رنگی قهوهای دارد.
سبزیجات
سبزیجات نیز یک رده دیگر از غذای خرگوش میباشد. بخش متنوعی از سبزیجات را میتوان در رژیم غذایی خرگوش خانگی قرار داد. سبزیجات میبایست تازه و بدون سموم باشند. برای این که مطمئن شوید سبزیجات هیچ گونه سمی ندارند قبل از مصرف به خوبی آنها را شستشو دهید.
بسیاری از خرگوشها واکنش مثبت نسبت به سبزیجات نشان نمیدهند. در صورتی که خرگوش شما سبزیجات را دوست دارد میتوانید برای آن از انواع سبزیجات رژیم سالمی تهیه کنید. سبزیجاتی که میتوان برای نگهداری از خرگوش استفاده کرد به این ترتیب است:
- ریحان
- برگهای کلم بروکلی
- هویج
- کرفس
- شبدر
- برگ قاصدک
- کاهو
- نعنا
- جعفری
آب
آب تازه یکی از گزینههای مهم در نگهداری خرگوش است. همیشه آب را در ظرفی نزدیک به خرگوش قرار دهید. در مواقع گرما میتوانید یک یا دو حبه یخ نیز در آب خوراکی بیندازید. مطمئن شوید که خرگوش شما به اندازه کافی آب مینوشد. در صورتی که آب نخورد ظرف آب را در نزدیکی خوراک روزانه و یا سبزیجات بگذارید.

سایر مواد غذایی
مواد غذایی که نام بردیم اصلی ترین بخش رژیم غذایی برای نگهداری خرگوش میباشند. ولی یک سری مواد خوراکی دیگر نیز وجود دارد که میتوان به صورت محدود به خرگوش داد.
خانواده کربوهیدراتها مانند انواع کراکرها، ماکارونی، نان، برنج، کوکی، چیپس و سایر غلات را میتوان به خرگوش داد ولی این مواد میبایست کاملا پخته شده و به صورت بسیار محدود در اختیار خرگوش خانگی قرار داد.
همان طور که گفته شد بهترین غذای مفید برای خرگوش یونجه و گاهی سبزیجات تازه است. ولی برای این که یک سر مواد غذایی به عنوان مکمل در رژیم غذایی خرگوش قرار گیرد میتوان این اقلام را به یونجه اضافه کرد:
- توت فرنگی
- تمشک
- موز
- آناناس
- سیب بدن هسته
به طور کلی میزان نیاز خرگوشها به مواد غذایی به این صورت است:
- یونجه و علفهای تازه ۸۵-۹۰ درصد
- انواع سبزیجات تازه ۱۰ درصد
- مواد خوراکی سفت و خشک ۵ درصد

ورزشهای فکری برای خرگوش آماده کنید
خرگوشها موجوداتی بازیگوش در عین حال بسیار باهوش هستند. آنها علاوه بر این که نیاز به ورزش فیزیکی دارند بسیار دوست دارند که بازیهای پیچیده ذهنی هم انجام دهند.
در نزدیکی محل اسکان و یا محل قرار گیری خوراکی هایش با کارتنهای مقوایی، هزار تو بسازید. این کارتنهای تو در تو نه تنها سبب حرکت و جنب و جوش این حیوان میشود بلکه کمک میکند که برای یافتن غذا کمی از فکر خود استفاده کند.
خرگوشها این جستجوها را بسیار دوست دارند. رفت و آمد آنها داخل قلعههای مقوایی بسیار سودمند است. حتی میتوانید علاوه بر خوراکیهای مختلف، اسباب بازی هایی متفاوت مانند توپهای کوچک هم در این مسیر قرار دهید. یکی از بهترین بازیها برای خرگوشها کنکاش و جستجوی همین مسیرها میباشد.
نظافت خرگوش
نظافت حیوانات خانگی یکی از مهم ترین مسائلی است که هم برای صاحبان و هم برای خود حیوان اثری حیاتی دارد. در صورتی که خرگوش خانگی شما به درستی نظافت نشود به بیماریهای مختلفی دچار خواهد شد و این برای صاحب آن درد سر ساز خواهد شد.
خرگوشها معمولا علاقه چندانی به شسته شدن ندارند و بسیاری از آنها پس از استحمام دچار مشکلات گوارشی میشوند. بنابراین اگر میخواهید خرگوش را با آب تمیز کنید میبایست مطمئن شوید که حیوان از این کار متنفر نیست.
در هنگام شستشوی خرگوش سعی کنید آب زیادی وارد گوش و بینی این حیوان نشود. در صورتی که متوجه شدید آب وارد گوش یا بینی شده است سریعا با یک پنبه آن را خشک و تمیز کنید.
شامپو و سایر مواد شوینده
شامپو هایی که برای نظافت خرگوشها استفاده میشود مخصوص همین حیوانات میباشند. برای نگهداری خرگوش حتما میبایست شامپوهای مخصوص همین حیوان را تهیه کنید. استفاده از شامپوهای مخصوص انسان یا حتی سگ و یا گربه برای شستن خرگوش مناسب نیست.
علاوه بر این دقت کنید شامپو یا صابونی که برای این حیوان استفاده میکنید هرگز عطری نباشند. عطر و بوی شیمیایی میتواند سبب بروز استرس در خرگوش شود. در صورتی که خرگوش زیاد کثیف نیست از شامپو برای آن استفاده نکنید. تنها با آب ولرم میتوانید شستشوی کاملی داشته باشید.

آب گرم
آبی که برای نظافت و شستشوی خرگوش استفاده میکنید نباید کاملا گرم باشد. استفاده از آب ولرم برای شستشوی خرگوش کافی است. آب بیش از حد گرم یا بیش از سرد میتواند به خرگوش شوک وارد کند. خرگوش را در یک لگن یا استخر بزرگ استحمام نکنید. خرگوشها علاقه زیادی به قرار گرفتن در میزان زیادی آب ندارند. توجه کنید که درست نشستن خرگوش میتواند سبب بروز استرس در این حیوان شود. خرگوش را درست در دست بگیرید چرا که ستون فقرات این حیوان بسیار حساس است و به راحتی میشکند.
خشک کردن خرگوش
سعی کنید پس از استحمام خرگوش را با حوله کاغذی یا حولههای پنبهای لطیف خشک کنید. در صورت امکان میتوانید با استفاده از باد ملایم و نه چندان گرم سشوار موهای بدن این حیوان را کاملا خشک کنید.
ناخنهای خرگوش
ناخنهای خرگوش یکی از مهم ترین اجزای بدن این حیوان است. چرا که خرگوشها تمام مواد غذایی را با دستان خود لمس کرده و بعد میخورند. در صورتی که ناخنها آلوده باشند به سرعت بیماری به بدن خرگوش منتقل خواهد شد.
برس کشیدن
همه خرگوشها از تجربه شستشو لذت نمیبرند به همین دلیل میبایست برخی از آنها را با برس تمیز نگه داشت. یک برس مخصوص این کار تهیه کرده و چند روز یک مرتبه به آرامی موهای بدن خرگوش را شانه بزنید. پس از استفاده از برس نیز آن را به خوبی شسته و خشک نگه دارید.

نظافت چشمها
چشمهای خرگوش را با یک پنبه پاک و تمیز نگه دارید. از آن جایی که بیشتر مواقع چشم خرگوشها دچار آبریزش میشود بهتر است که این کار را در فواصل زمانی کوتاه انجام دهید. فقط توجه کنید که این کار را باید به آرامی انجام داد و هرگز نباید به چشم ضربه بزنید.
نظافت گوش های خرگوش!
نظافت گوشها نیز یکی دیگر از مراحل نظافت خرگوش خانگی است. گوش پاکن بهترین وسیله برای نظافت گوشهای خرگوش است. به آرامی محیط داخل گوش را با گوش پاکن تمیز کنید. نیازی نیست گوش پاکن را تا عمق زیادی پیش ببرید و به کانال گوش نزدیک شوید. به این ترتیب محیط بیرونی گوش بیشتر آلوده میشود.
محل دفع ادرار
به کمک یک پنبه کاملا تمیز که به آب گرم آغشته شده است محل اطراف دم و دفع ادرار خرگوش را کاملا پاکسازی کنید.
بدن خرگوشها به نحوی است که در این نقاط غددی فعال هستند که با ترشح خود به دفع ادرار و مدفوع خرگوش کمک میکنند ولی این غدد میتوانند در چرب کردن و ایجاد بو نیز موثر باشند به همین دلیل بهتر است که چندی یک مرتبه با کمک شخص دیگری این محل کاملا تمیز شود.
معمولا خرگوشها هنگام نظافت این نقاط بسیار جابه جا میشوند. بهتر است که از کسی برای نظافت این نقاط کمک بگیرید. پس از اتمام نظافت این مناطق میتوانید با کمک سشوار در درجه ملایم این نقاط را کاملا خشک و تمیز نگه دارید.
بیماریهای خرگوش
یک خرگوش سالم به راحتی جنب و جوش میکند، خوب غذا میخورد و رفتاری متناسب دارد. در صورتی که هر گونه مشکلی در خوراک و رفتار خرگوش مشاهده کردید شک نکنید که این حیوان دچار بیماری شده است.
از جمله علائمی که میتواند نشان دهنده بیمار شدن خرگوش باشد میتوان به اسهال، تورم بینی، دفع نادرست، کاهش و یا افزایش بیش از حد وزن، مشکلات دندانی و… اشاره کرد.
تمامی خرگوشها میبایست در برابر بیماری هایی از جمله میکسوماتوز و بیماری هموراژیک ویروسی (VHD) کنترل و واکسینه شوند. واکسیناسیون این حیوان بسیار مهم است.
خرگوشها به راحتی میتوانند در برابر افزایش و کاهش دما دچار اختلالاتی در سلامتی خود شوند. بنابراین بهتر است که همواره دمای متعادلی برای محل زندگی آنها بسازیم تا دچار مشکل نشوند.
انگلهای تأثیر گذار بر روی بدن خرگوش
انگلهای متعددی وجود دارند که میتوانند بر روی سلامتی خرگوش تاثیر بگذارند. از جمله مهم ترین این انگلها میتوان به E.cuniculi اشاره کرد. این انگل یک سیستم ارگانیسم داشته و سیستم عصبی خرگوش را آلوده میکند. این انگل از طریق ادرار خرگوش میتواند به دیگر حیوانات منتقل شود.
زمانی که خرگوش چمن آلوده بخورد به این بیماری دچار خواهد شد. این انگل در بدن بسیاری از خرگوشها هیچ واکنش مهمی به جا نخواهد گذاشت ولی در بسیاری از خرگوشها منجر به مشکلات چشم و یا پا میشود. تشخیص این بیماری تنها از طریق آزمایش خون امکان پذیر است و برای درمان آن نیز معمولا دامپزشکان داروهایی مناسب تجویز میکنند.

نگهداری از خرگوش باردار
خرگوش مادر میبایست تغذیهای با کیفیت داشته باشد. رژیم غذایی یک خرگوش باردار تفاوت چندانی با دیگر خرگوشها ندارد تنها کیفت مواد مغذی مهم است که میبایست توسط صاحب آن بررسی شود. ترکیبات مواد مغذی برای یک خرگوش باردار میبایست به این ترتیب باشد:
- ۱۶ تا ۱۸ درصد پروتئین
- ۱۸ تا ۲۲ درصد فیبر
- کمتر از ۳ درصد چربی
خرگوش ماده را از نر جدا نگهداری کنید زیرا نرها ممکن است به نوزادان آسیب برسانند. همچنین خرگوش نر میتواند قبل از زایمان خرگوش ماده، با او جفت گیری کند و در نتیجه قبل از این که خرگوش ماده از اولین زایمان خود فارغ شود مجدد باردار میشود.
برای جلوگیری از این امر دو خرگوش را از هم جدا نگه دارید. از طرفی حضور جنس نر در کنار ماده، در طول بارداری، باعث کاهش استرس های غیرضروری او میشود.
پس ایده آل ترین حالت این است که خرگوش نر را در محفظهای جداگانه به خرگوش باردار نزدیک نگه دارید تا بتوانند گه گاهی با یکدیگر تماس داشته باشند. بارداری خرگوش بین ۳۱ تا ۳۳ روز به طول میانجامد.
به طور معمول زایمان خرگوش در نخستین ساعات شب و یا در سحرگاه اتفاق میافتد و نیاز به هیچ گونه کمکی ندارد. به این صورت که صبح از خواب بلند میشوید و میبینید که خرگوش شما با چند نوزاد کنار هم نشسته اند.
از دست زدن به نوزادها هرگز نترسید. اگر خرگوش مادر خانگی باشد از شما هیچ ترسی نخواهد داشت و شما میتوانید به راحتی جفت را از جعبه محل نگهداری نوزادان جدا کنید. هر خرگوش ماده کمتر از ۸ عدد نوزاد به دنیا میآورد در صورتی که بیش از این تعداد باشد میبایست با مشورت دامپزشک از خرگوش مادر دیگری برای نگهداری از آنها کمک گرفت.
غذای مناسب برای خرگوش حامله
زمانی که خرگوش باردار است رژیم غذایی تا حدی تغییر میکند. برای نگهداری خرگوش باردار میبایست میزان مصرف سبزیجات تازه را تا حدی افزایش دهید.
کرفس، کاهو، هویج، خیار، گوجه فرنگی، جعفری و یونجه بیشتر از سایر خوراکیها در رژیم غذایی خرگوش باردار قرار میگیرد. در کنار تمام اینها استفاده از آب تازه نیز ضروری است. بنابراین میتوان گفت بهترین غذا برای نگهداری خرگوش باردار یک ظرف سالاد سبزیجات همراه با آب است.
به طور کلی مصرف غذای خرگوش در دوران بارداری کاهش پیدا میکند. این کاهش تنها در طول دوران بارداری است.

نگهداری خرگوش نوزاد یا تازه متولد شده
برای نگهداری از نوزادان تازه متولد شده خرگوش میبایست یک جعبه تهیه کنید و گرمای ثابتی را برایش در نظر بگیرید.
بهتر است این جعبه کمی از جعبه خرگوش خانگی بزرگ تر باشد تا نوزادان به راحتی نتوانند از آن خارج شوند. کف جعبه را با ملحفه یا خرده کاغذ و پوشال و حتی کمی خزه یا علف خشک و کاه پر کنید.
هر چند که ممکن است خرگوش مادر محتوای کف جعبه را تغییر دهد و با خز بدن خودش تکمیل و پر کند ولی بهتر است که شما این امکانات را در اختیار خرگوش مادر قرار دهید.
جعبه نوزادان میبایست در کنار جعبه نگهداری از خرگوش مادر باشد. نوزادان تا زمانی که امکان راه رفتن برایشان پیش آید میبایست در محلی تاریک و آرام قرار گیرند.
بهتر است که نوزادان پس از تولد در دمایی گرم تر از دمای محل خرگوش مادر نگهداری شوند. برای این کار میتوانید یک کیسه آب گرم داخل لانه نوزادان خرگوش قرار دهید. یا این که ملحفهای گرم در لانه خرگوشها بگذارید.
غذای مناسب برای بچه خرگوش
برای نگهداری خرگوشهای تازه متولد شده میبایست ابتدا به مادر آنها اهمیت بدهید. تا مدتی به صورت مستمر آب و غذای تازه برای خرگوش مادر مهیا کنید و در طی روز تغذیه آنها را چند مرتبه عوض کنید و غذای تازه برایش بگذارید.
شما تنها میبایست خرگوش مادر را تغذیه کنید نگهداری از نوزادها به عهده مادرشان است. در طی روز یک الی دو مرتبه خرگوش مادر به نوزادانش شیر میدهد. در صورتی که مادر به نوزادان خود شیر ندهد و یا این که طبق غریزه به نوزادان کمک نکند میبایست نزد دامپزشک رفته تا با یک دوز Oxytocin این مشکل را بر طرف کند.
تا ۸ هفتگی تمامی نوزادان از شیر مادرشان تغذیه خواهند کرد از آن پس درست مانند مادرشان غذا میخورند. برای شروع میتوان از کلم، هویج و کاهو شروع کرد. بهتر است که زودتر از این موعد به غذای عادی روی نیاورند چرا که شیر مادر به آنها کمک میکند تا سیستم ایمنی بدنشان بهتر و سالم تر کار کند.
پس از ۸ هفته نوزاد خرگوش را میتوان به راحتی دست گرفت و آن را نوازش کرد البته فراموش نکنید که نوزادان خرگوش بسیار حساس هستند و لازم است که نکات بهداشتی را برای آنها به درستی رعایت کرد.

عقیم سازی خرگوش ها
بسیاری از افراد برای نگهداری خرگوش خانگی میبایست عقیم سازی خرگوش را انجام دهند. این کار گاهی اوقات برای سلامتی خرگوشها بسیار مفید است و میتواند مانع بروز مشکلات بسیاری شود.
خرگوش هایی که در طی دوره زندگی خود بارها نوزاد ناقص و یا مرده به دنیا میآورند میبایست روش عقیم سازی در آنها انجام شود تا مشکلاتی مانند سرطان رحم و مرگ زود رس، عفونتهای رحمی و تومورهای پستان به سراغشان نیاید.
تکرار حاملگیهای نامطلوب در خرگوشها میتواند مشکل ساز باشد و بهتر است که با کمک عقیم سازی از پیشرفت این خطر جلوگیری به عمل آورد. خرگوشهای بالغ در هر سنی میتوانند مراحل عقیم سازی را پشت سر بگذارند و نیاز به شرایط خاصی ندارند.
عملیات این روش تقریبا ساده است و هیچ گونه عارضهای ندارد. عقیم سازی خرگوش از طریق دامپزشک و به کمک اسکروتوم و یا جراحی شکم انجام میشود.
نگهداری خرگوش پس از عقیم سازی
پس از عملی که توسط دامپزشک برای عقیم سازی خرگوش خانگی صورت گرفت نیاز است که مراقبت هایی نه چندان خاص مراعات شود تا خرگوش دچار بیماریهای مختلف و یا مشکلاتی از این قبیل نشود.
- خرگوش نر را تا مدت ۶ هفته پس از عقیم سازی از خرگوشهای ماده بالغ دور نگه دارید.
- خرگوش ماده پس از عقیم سازی میبایست تا مدتی استریل نگه داشته شود تا روند بهبودی آن کامل گردد.
- خرگوش ماده پس از عقیم سازی میبایست تا چند روز در نزدیکی خرگوش نر قرار نگیرد.
- خرگوش ماده ۵ تا ۶ روز و خرگوش نر ۲ روز پس از عمل عقیم سازی میبایست در قفس خود استراحت کنند.
چه روش هایی هست که حسابی سرگرم بشه؟
بستگی داره.
میدونی باید ببینی خرگوشت چه کاری دوست داره.
اگه فضوله براش قصر خرگوشی با مقوا درست کن تا توش سرک بکشه
اگر کندن دوست داره براش خاک اره بریز تو قفسش. ساعت ها مشغول کندن میشه
اگه دویدن دوست داره براش از این توپ های لاستیکیه صدا دار بچه ها هست ؛ براش بخر پرت کن بره برات بیاره
سلام خیلی ممنون که بهم اطلاع دادین و من ۱ روز دیگع میخوام خرگوش بخرم و اینجا اومدم تا بدونم چجور بزرگش کنم
من خودم خرگوش خونگی داشتم گشنیز و دانه های فلفل دلمه ای و رشته های بلال رو خیلی دوست داشت و سر حال میاوردش
سلام من چند سئوال داشتم ممنون میشم جواب بدید؟”
۱.اینکه چطوری بفهمیم که خرگوش در حیاط از چی میترسه؟”
۲.اینکه خرگوش من کلا میره داخل ماشین میشه لطفا بگید چیکار کنم کا دیگه نره داخله ماشین؟”((این سئوال رو حتما جواب بدید))؟؟
۳.آیا اسم نینا برای خرگوش خوبه؟”
۴.دوره ی بلوغ خرگوش ها در چه سنی شون رخ میده؟”
بچه خرگوش نر ایرادی نداره پیش مادرش بمونه؟!
من حدودا ۳ هفته پیش خرگوشم رو عقیم کردم که ماده هم بود
۱سال هم سن داشت زخمش تقریبا خوب شد ه دیگه
ولی کلا اخلاقش عوض شده و گوشه گیر شده و دیگه خبری از اون خرگوش شیطون و بازی گوش نیست و خیلی احساس گناه میکنم که با زبون بسته اینکارو کردم که حالا اینطوری بشه البته مریض نیست نشونش دادم چندین و چندبار به دکتر
کلا دیگه انگار زندگی براش بی معناس و فقط برای غذا تکون به خودش میده
بعضی از خرگوش ها این مورد رو زیاد دارن و اصولا بچه سالم نمیتونن به دنیا بیارن و به شدت خطر سرطان رحم دارن و پیشنهاد میکنم در اولین فرصت عقیمش کنید اگه زندگیش براتون مهمه
سلام خرگوشی که سقط کرده تا چند وقت و چطور مراقبت میخواد ،الان باید چی کار کنم اگه میدونید کمکم کنید
سلام وقتتون بخیر
خرگوش های ما زیر درخت داخل باغچه هستن و خودشون زمین رو کندن و لونه درست کردن ، چند روزه متوجه شدم خرگوش ماده به زیر زمین رفت و آمد داره و فک کنم زایمان کرده حالا سوال من اینه که از کجا متوجه بشم زایمان کرده و اینکه قراره یک ماه دیگه از این خونه بریم آیا تا اون موقع بچه خرگوش ها از زیر زمین بیرون میان یا نه؟
خرگوشی که زایمان میکنه اصولا موهای زیر بدنشو میکنه که زیر بچه هاش بذاره و مصرف غذاش بیشتر میشه
و بچه خرگوش حدودا ۴ الی ۵ هفته طول میکشه تا راه بیوفته و حدود ۱۵ روز اول کلا کور هست و چشماش بسته هست
ممکنه خرگوش ۱ دونه بچه شا یک روز بدنیا بیاورد و بقیه را چند روز دیگر؟
آیا ممکنه ۱ دونه بچه خرگوش یک روز به دنیا بیاد یکی دیگه چند روز بعد؟
بله ولی اصولا به ساعت میرسه
سلام من میخواستم بدونم باید به خرگوشم چند ساعت یکبار غذا بدم تا معدش اذیت نشه؟
بهتره همیشه یونجه تازه و مرغوب در دسترس خرگوش باشه و اب
اب هم هر ۲۴ ساعت یکبار عوض بشه
بچه خرگوش من دستشویی نمیکنه یا فقط آبی هس همه چی هم میخوره چرا؟
سلام من امروز غروب میخام یه خرگوش بگیرم
میشع بگین چ بازی هایی باهاش بکنم
چ بازی دوس داره
خرگوش بهتره جفت خرید بشه تا همبازی داشته باشه
بیشتر از همه ناز شدن دوست داره البته واس بعد از این هست که بهتون اعتماد کنه اول فقط فرار میکنه یا میترسه ازتون
بازی خاصی هم نداره اسباب بازی چوبی برای جوویدن مثل کلاه حصیری
کارتن برای قایم شدن(با ۲ تا راه ورود وخروج)
سنگ جویدنی مخصوص خرگوش
سلام ببخشید یه سوال خرگوش های من لوپ هستند دوروزه خونه نبودم کسی قرار بوده بهشون غذا بده نداده آیا زنده میمونن نمیمیرن؟اطلاعی ازشون ندارم
فردا صبح میرم تا فردا صبح که میشه ۳روز زنده میمونن یا نه؟