علمی

آنزیم PETase، آنزیمی برای رهایی از دست پلاستیک های تجدیدناپذیر !

PETase

محققان دانشگاه پورتموث انگلستان، دانشگاه فلوریدای جنوبی و آزمایشگاه ملی انرژی تجدیدپذیر ایالات متحده آنزیمی را تولید کرده‌اند که میتواند با هضم پلاستیک های معمول آلاینده جهان، ما را در از بین بردن این زباله های مضر یاری نمایند.

۰

علیرغم آگاهی عمومی مردم در رابطه با بازیافت زباله ها، جهان با مشکل بزرگی در رابطه با آلودگی پلاستیک ها مواجه است. در حال حاضر میلیون ها تن از بطری های پلی اتیلن ترفتالات (PET) غیر قابل بازیافت وجود دارد. حال محققان دانشگاه پورتموث انگلستان، دانشگاه فلوریدای جنوبی و آزمایشگاه ملی انرژی تجدیدپذیر ایالات متحده (NREL) آنزیمی به نام PETase را تولید کرده‌اند که میتواند با هضم پلاستیک های معمول آلاینده جهان، ما را در از بین بردن این زباله های مضر یاری کند. در ادامه همراه نت نوشت باشید.

این آنزیم که “PETase” نام دارد در سال ۲۰۱۶ از یک باکتری و در یکی از کارخانه های بازیافت ژاپن جدا شده است. پس از کشف این آنزیم، تیم تحقیقاتی اقدام به بررسی خواص آن نمود و در این هنگام به طور ناگهانی و سهواً نسخه ای جهش یافته از این آنزیم ایجاد شد که بهتر از نسخه طبیعی قبلی بود. این آنزیم قادر است مدت زمان لازم جهت شکستن پلاستیک های PET را به چند روز کاهش دهد.

در حال حاضر نسخه جهش یافته PETase حدود ۲۰ درصد کارآمدتر از آنزیم طبیعی بوده و این احتمال وجود دارد در آینده میزان این کارایی بیشتر نیز گردد. به منظور بررسی دقیق تر، تیم تحقیقاتی با استفاده از اشعه ایکس یک مدل با وضوح فوق العاده بالا را از سطح مولکولی آنزیم ایجاد کرد.

Lee Woodcock دانشیار دپارتمان شیمی در دانشگاه فلوریدای جنوبی میگوید: “در حال حاضر، در مراحل اولیه بهینه سازی اثر این آنزیم قرار داریم و تلاش های ما بسیار دلگرم کننده بوده است. ما توانستیم به وضوح نشان دهیم PETase دارای مکانیسم لازم برای تجزیه زیستی پلاستیک میباشد. علاوه بر این در نظر داریم به کار بر روی این آنزیم ادامه داده و پیش بینی بهبود چند برابری در توانایی بازیافت پلاستیک توسط این آنزیم در آینده وجود دارد.”

Woodcock ادامه داد: “اگرچه تحقیقات بیشتری را در این زمینه انجام خواهیم داد، اما هیچ برنامه فوری جهت تجاری ساختن این بیوتکنولوژی وجود ندارد. ما دسترسی کامل به امکانات NREL داریم که توسعه این برنامه در مقیاس آزمایشگاهی را تسهیل خواهد کرد. پس از آن نیز با شرکای صنعتی کار خواهیم کرد تا این طرح را فراتر از مقیاس آزمایشگاهی بررسی کنیم.”

منبع: digitaltrends

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا