بررسی مینی لپتاپ GPD Pocket ، آیا این لپتاپ حرفی برای گفتن خواهد داشت؟
امروز در نت نوشت تصمیم گرفتهایم به بررسی لپتاپ کوچک و ۷ اینچی GPD Pocket بپردازیم. این لپتاپ قدرت زیادی ندارد و باید منتظر ماند و دید در عصری که اسمارت فون ها هر روزه با ویژگی ها و قدرت خود همه را مجذوب میکنند آیا موفق به کسب جایگاهی برای میگردد یا خیر. در ادامه با ما همراه باشید.
مشخصات کلی GPD Pocket در یک نگاه
طراحی، صفحه نمایش و صفحه کلید
وقتی که به ظاهر GPD Pocket نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که در طراحی آن از مک بوک های اپل الهام گرفته شده است. زوایای لپتاپ به خوبی طراحی شده اما ظاهر آن چندان چنگی به دل نمیزند. با این وجود، به لطف اینکه تمام بدنه از فلز ساخته شده، در دست گرفتن آن احساس بسیار خوبی را به کاربر منتقل میکند. در سمت راست لپتاپ پورت های مربوط به USB Type-C 3.0، USB Type A 3.0، میکرو HDMI و جک هدفون ۳٫۵ میلیمتری قرار گرفته است. در کنار این پورت ها، فضای کوچکی نیز برای تهویه هوا در نظر گرفته شده است. اگرچه اسلات microSD را در این لپتاپ نمیبینیم، اما پورت های آن به گونه ای در کنار هم قرار گرفتند که اجازه میدهند از تمام آنها به صورت همزمان استفاده کنید.
وقتی به صفحه نمایش ۱۰۸۰P این لپتاپ میرسیم، متون بسیار شارپ به نظر رسیده و رنگ ها نیز بسیار خوب دیده میشوند. با وجود داشتن صفحه نمایش ۷ اینچی، اکثر موارد به راحتی قابل خواندن هستند، چراکه لپتاپ به صورت پیشفرض مقیاس فونت را ۲۰۰ درصد افزایش میدهد. با این وجود، اگر اقدام به نصب بازی یا برنامه ای نمایید، صفحه منو ممکن است کمی کوچک به نظر برسد و در این حالت باید عینک های مطالعه خود را بیرون بیاورید و یا صورت خود را کمی به صفحه نمایش نزدیک کنید. اگر حاشیه موجود در سمت راست و چپ نمایشگر جهت گسترده تر کردن صفحه نمایش یا قرار دادن وب کم و اسپیکر استفاده میشد خشنودی بیشتر ما را به همراه داشت. اما باید بیان کنیم اندازه صفحه نمایش موردی نیست که سبب شود در استفاده روزمره به مشکل بخورید.
اگر نکته ای منفی در رابطه با نمایشگر GPD Pocket وجود داشته باشد، روشنایی آن است. در حالی که در نور خانه همه چیز به خوبی دیده میشود، اما هنگامی که لپتاپ را به خارج از خانه منتقل و سعی میکنید که در زیر نور خورشید کار خود را انجام دهید، اوضاع به این شکل نخواهد بود. این به آن معنا نیست که لپتاپ در این شرایط کاملاً غیرقابل استفاده باشد. شما میتوانید به مرور در اینترنت پرداخته و مطالب مدنظر خود را تایپ کنید. اما هنگامی که قصد دارید فیلم یا عکسی را مشاهده کنید، انتظار زیادی نداشته باشید.
نسبت به اندازه کوچک لپتاپ، صفحه کلید آن بسیار بزرگ است. این صفحه کلید فضای بسیار زیادی را جهت تایپ در اختیار شما قرار داده و برخی ویژگی های در نظر گرفته شده برای آن سبب میشود که تایپ کردن بسیار آسان گردد. بسیاری از کلیدها بزرگ بوده و هنگامی که آنها را فشار میدهید حس بسیار خوبی را به شما منتقل میکند. چیزی که سبب میشود تایپ کردن کمی مشکل شود، سایز کوچک کلید Shift و دیگر کلیدهای مشابه است.
برای اینکه بتوانید با این موضوع کنار بیایید و به آن عادت کنید، باید زمان بسیاری را به تایپ با این صفحه کلید بپردازید. علاوه بر این، صفحه کلید فاقد نور پس زمینه میباشد. با این وجود، نمایشگر نور کافی جهت تایپ کردن در تاریکی را برای شما فراهم خواهد کرد.
عملکرد و عمر باتری
GPD Pocket قدرتمندترین لپتاپی که میتوانید خریداری کنید نخواهد بود. تراشه این لپتاپ از نوع Atom x7-Z8750 بوده که زمان عرضه آن به دو سال قبل بازمیگردد. همچنین مقدار رم در نظر گرفته شده برای آن ۸ گیگابایت است. برای بررسی بیشتر لپتاپ، مرورگری در نت با استفاده از مرورگر کروم صورت گرفت، سری به یوتیوب زده شد، ایمیل هایی ارسال شد، Google Docs اجرا شد و چندی دیگر از کارهایی از این قبیل.
همان گونه که ممکن است انتظار داشته باشید، کمی ناسازگاری را در استفاده روزمره از این لپتاپ به چشم خواهید دید. هنگامی که کروم یا برنامه ای جدید را اجرا میکنید، اندکی لَگ و مکث را در لپتاپ مشاهده میکنید که باید با آن کنار بیایید. این برخورد را هنگامی که لپتاپ به برق متصل است یا در حال استفاده از شارژ باتری هستید تجربه خواهید کرد.
اگر به دنبال لپتاپی جهت “بازی” و “ویرایش ویدئو” هستید، GPD Pocket هرگز انتخاب خوبی برای شما نخواهد بود. چراکه از لحاظ قدرت و فضای ذخیره سازی بسیار محدود است. به عنوان مثال، اگرچه پس از پاکسازی و ایجاد فضای کافی امکان نصب بازی Titanfall 2 فراهم شد، اما متأسفانه این بازی از رزولوشن صفحه نمایش پشتیبانی نکرد.
اگر واقعاً قصد دارید که بازی با این لپتاپ را تجربه نمایید، میتوانید عناوین قدیمی تر را نصب و یا اینکه تنظیمات را تعدیل کنید تا این کار صورت بگیرد. به عنوان مثال بازی لگو بتمن با نرخ ۴۰ فریم بر ثانیه اجرا شد که چندان بد نمیباشد. همچنین با توجه به سایز صفحه کلید، استفاده از آن در بازی کار بسیار مشکلی بوده و به همین دلیل باید یک صفحه کلید با سایز کامل و یا گیم پد را با خود به همراه داشته باشید.
ذخیره سازی eMMC که در این لپتاپ مورد استفاده قرار گرفته است سرعت چندان بالایی ندارد.
CrystalDiskMark سرعت خواندن ۱۳۹٫۸ مگابایت بر ثانیه را برای خواندن و ۱۰۷٫۲ مگابایت بر ثانیه را در نوشتن اطلاعات گزارش داده است.
PC Mark و ۳D Mark نیز اقدام به نمره دهی به این لپتاپ کردهاند. ۳D Mark نمرات ضعیفی را به این لپتاپ اختصاص داده که احتمالاً به دلیل ویژگی گرافیکی ضعیف آن است.
اگرچه باتری ۷۰۰۰ میلی آمپر ساعتی برای استفاده ۱۲ ساعتی در نظر گرفته شده است، اما در آزمایش های صورت گرفته با استفاده نرمال، بیشترین مدتی که توانست دوام بیاورد ۷ ساعت بود. در این شرایط نور صفحه نمایش تا نیمه و تنظیمات نیز بر روی عملکرد بهتر (better performance) قرار داشت. اگر نور صفحه نمایش را بر روی کمترین مقدار و تنظیمات را نیز بر روی “best battery life” قرار دهید، قادر خواهید بود که برای مدت بیشتری از لپتاپ استفاده کنید.
با استفاده معمول روزمره همچون جست و جو در اینترنت، میتوانید انتظار داشته باشید که باتری شش تا هفت ساعت را دوام بیاورد. اگر کارهای سنگین تری همچون اجرای بازی را انجام دهید، احتمالاً خواهید توانست که باتری را در کمتر از چهار ساعت خالی کنید. با برق ۵ ولت – ۳ آمپر، ۹ ولت – ۲٫۶۷ آمپر، ۱۲ ولت – ۲ آمپر شارژ کامل سه ساعت طول میکشد. در حالی که اگر از جریان برق ۲ آمپری معمولی استفاده شود، مدت زمان شارژ کامل به شش ساعت نیز خواهد رسید.
جمع بندی
در عصری که گوشی های هوشمند بسیار قدرتمند شدهاند و تبلت ها نیز نقش مهم خود را عهده دار هستند، دیگر لپتاپ هایی با سایز کوچک جذابیت گذشته را ندارند. مطمئناً موارد زیادی وجود داشته که نمیتوان آنها را بر روی سیستم عامل موبایل انجام داد و حتماً به یک لپتاپ نیاز است. اما هنگامی که قرار است قدرت CPU و GPU مدنظر قرار داده شود، GPD Pocket نمیتواند انتخابی معقول باشد. در سایر موارد و برای انجام وظایف سبک و همچنین سرگرمی، میتوانید بر روی این لپتاپ حساب کنید.
واضح است در عصری قرار داریم که به احتمال زیاد، مصرف کنندگان به دستگاهی مانند این نیاز ندارند. به خصوص هنگامی که گزینه های مختلف بسیار و قدرتمتدی نیز وجود دارد. این به آن معنا نیست که GPD Pocket دستگاه بدی است، اما هنگامی که به بررسی قدرت، قیمت و عملکرد آن میپردازیم میتوانیم به آن خورده بگیریم. با این حال، چیزی شبیه به GPD Pocket میتواند برای کسی که در زمینه تجاری فعالیت میکند بسیار مفید باشد. جایی که سیستم عامل موبایل به آسانی نمیتواند وظایف مدنظر را انجام دهد.
لازم به ذکر است که این لپتاپ در حال حاضر با قیمتی در حدود ۵۰۹ دلار به فروش میرسد.