بررسی گلکسی A40: پسر ناخلف سری A!
سامسونگ سال ۲۰۱۹ را با قدرت بسیار زیادی آغاز کرد و به غیر از پرچمداران سری S10، میان ردههای پرشماری را تحت عنوان دو سری M و A به بازار فرستاد. Samsung Galaxy A40 یکی از میان ردههای ارزان قیمت سری A سامسونگ است که علاوه بر داشتن مشخصات فنی خوب، بسیار ساده و خوش دست میباشد. با این حال این گوشی واقعا حرف خاصی را هم برای گفتن ندارد و به معنای واقعی کلمه یک اسمارت فون “ساده” است. در ادامه با بررسی گلکسی A40 با نت نوشت همراه باشید.
بررسی گلکسی A40 سامسونگ
نقاط قوت و ضعف
نقاط قوت:
نمایشگر خوب با تراکم پیکسلی بالا
نقاط ضعف:
ظاهر ارزان قیمت، دوربین معمولی و بدون حضور سنسور تشخیص عمق
بیشتر بخوانید: مشخصات گلکسی A40
Galaxy A40 در میانهی لیست میان ردههای سری A سامسونگ قرار دارد و بدین ترتیب، این گوشی میان رده تر از باقی میان ردههای سری A میباشد! با این حال این دستگاه تقریبا هیچ ویژگی مثبت محسوسی نسبت به گلکسی A30 ندارد و حتی نمایشگر آن بسیار کوچکتر از گلکسی A30 میباشد. از طرف دیگر، مدل بعد از گلکسی A40 یعنی گلکسی A50 بسیار زیباتر و پیشرفته تر از A40 میباشد و شما با صرف هزینهی بیشتری میتوانید صاحب آن شوید. با این اوصاف هدف از تولید و انتشار گلکسی A40 در درجهی اول چه بوده است؟
به نظر میرسد که گلکسی A40 قرار است تا خلاصهای از سری A را به ما نشان دهد و در واقع این گوشی همان طور که در ابتدای بررسی گلکسی A40 به آن اشاره کردیم، به معنای واقعی کلمه یک میان رده است. همچنین گلکسی A40 تقریبا در تمامی دنیا به فروش خواهد رسید و به عنوان یک نماینده، سری A سامسونگ را به جهان معرفی خواهد کرد. با این حال این گوشی هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت بسیار پایین تر از گلکسی A50 قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی A50 سامسونگ؛ یک انتخاب بینهایت ایدهآل
بررسی طراحی و نمایشگر گلکسی A40
بررسی گلکسی A40 را با قسمت طراحی آن آغاز میکنیم. اسمارت فونهای سری A سامسونگ همگی خوش دست هستند و در این بین، گلکسی A40 خوش دست تر از بقیه میباشد. این دستگاه اگرچه خیلی نازک نیست، اما بسیار کوچک و سبک وزن میباشد. در واقع ابعاد گلکسی A40 برابر با ۱۴۴٫۴*۶۹٫۲*۷٫۹ میلی متر بوده و فقط ۱۴۰ گرم وزن دارد. این گوشی در ۴ رنگ مشکی، آبی، سفید و مرجانی فروخته میشود.
طراحی A40 هم در نگاه اول نسبتا شیک به نظر میرسد، ولی وقتی گوشی را از جای خود بلند کرده و با دست خود لمس میکنیم، فریم سبک وزن و قاب پشتی آن آشکار میسازند که این گوشی به جای استفاده از شیشهی خالص، از جنس شیشه و پلاستیک کومبو ساخته شده است.
البته زبان طراحی استفاده شده در A40 کاملا مثل A30 و A50 میباشد: لبههای دور گوشی کاملا گرد و صیقلی ساخته شده اند و کنارههای قاب پشتی هم به طرز هنرمندانهای به سمت فریم دستگاه خم شده اند. اما با این حال سبک بودن بیش از حد A40 باعث میشود تا این دستگاه کمی “ارزان قیمت” به نظر برسد.
در ادامهی بررسی گلکسی A40 از نظر طراحی میبینیم که تمامی دکمهها و مدولهای دستگاه دقیقا در همان محلی هستند که انتظارش را داریم! دکمههای صدا و پاور بر روی لبه راست، سینی سیمکارت و microSD بر روی لبه سمت چپ، جک ۳٫۵ میلی متری هدفون، پورت Type-C و مشبک اسپیکر بر روی لبه پایینی، و دوربین دوگانه و فلش LED و سنسور اثر انگشت بر روی قاب پشتی دستگاه جای گرفته اند. خوشبختانه برآمدگی سیستم دوربین از روی قاب پشتی بسیار کم میباشد.
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A30 با M30 کدام یک برترند؟
بررسی گلکسی A40 را با قسمت نمایشگر ادامه میدهیم. یک پنل ۵٫۹ اینچی سوپر امولد با رزولوشن ۱۰۸۰*۲۳۴۰ پیکسل (فول HD پلاس) و نسبت تصویر ۱۹٫۵:۹ برای گلکسی A40 در نظر گرفته شده است که کوچک بودن سایز نمایشگر در کنار رزولوشن بالای آن باعث شده تا نمایشگر این گوشی دارای تراکم پیکسلی بسیار بالای ۴۳۷ پیکسل در هر اینچ مربع باشد.
همچنین سامسونگ با طراحی Infinity-U خود که در واقع به وجود یک notch بسیار کوچک (هم اندازهی یک لنز دوربین) در بالای نمایشگر دلالت میکند، توانسته تا نسبت صفحه نمایش به بدنه را در گلکسی A40 به حدود ۸۵ درصد برساند که عدد بسیار خوبی است.
بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی A80 سامسونگ: نوآوری در طراحی با دوربین چرخشی!
سخت افزار و ویژگیهای فنی و و نرم افزاری Galaxy A40
بررسی گلکسی A40 را با قسمت سخت افزاری پی میگیریم. پردازندهی Exynos 7885 که با فرایند ۱۴ نانومتری تولید شده و از یک دو هستهای Cortex-A73 (کلاک ۱٫۷۷ گیگاهرتز) و یک شش هستهای Cortex-A53 (کلاک ۱٫۵۹ گیگاهرتز) تشکیل شده است، در قلب گلکسی A40 میتپد.
همچنین بر روی بُرد، واحد پردازش گرافیکی Mali-G71 MP2 جای گرفته است که عملکرد قابل قبولی برای اجرای بازیهای نسبتا سنگین داشته و حتی کار شما را برای اجرای بازی پابجی راه میاندازد. Galaxy A40 توانسته تا از بنچمارک antutu نمرهی ۱۰۹۴۵۲ را کسب کند که از نظر مقایسه، کمی از Galaxy A8 پلاس مدل ۲۰۱۸ ضعیف تر میباشد.
خوشبختانه مثل دیگر اسمارت فونهای سری A، سامسونگ از رابط کاربری جدید، زیبا، سریع و کاربردی خود به نام ONE UI که بر پایهی اندروید ۹ طراحی شده برای گلکسی A40 استفاده کرده است. بنابراین A40 از نظر نرم افزاری یک مزیت بزرگ بر دیگر میان ردههای موجود در بازار دارد و آن هم استفاده از رابط کاربری فوق العاده کاربردی ONE میباشد. با مطالعه مطلب زیر میتوانید بیشتر با این رابط کاربری جدید سامسونگ آشنا شوید:
بیشتر بخوانید: One UI چیست؟ همه چیز درباره رابط کاربری جدید سامسونگ
برخی دیگر از ویژگی هایی که در بررسی گلکسی A40 میتوانیم به آنها اشاره کنیم را در زیر مشاهده میفرمایید:
- پشتیبانی از بلوتوث نسخه ۵
- پشتیبانی از وای فای a/b/g/n/ac دوبانده (وای فای نسل ۲ تا ۵)
- مجهز بودن به USB2.0 با کانکتور دو طرفهی Type-C
- پشتیبانی از رادیو FM و NFC
- آنتن دهی قوی ۴G در ایران با پشتیبانی از باندهای ۱ و ۳ و ۵ و ۷ و ۸ و ۲۰ و ۳۸ و ۴۰ و ۴۱ در شبکه LTE
- وجود سنسورهای مجاورت، شتاب سنج، قطب نما، ژیروسکوپ و پشتیبانی از ANT پلاس
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A20 با M20 میانردههای سامسونگ در دو کفهی ترازو
در بررسی گلکسی A40 از نظر حافظه، میتوانیم به وجود ۴ گیگ حافظه RAM و ۶۴ گیگ حافظه داخلی اشاره کنیم. همچنین این گوشی از کارت حافظه جانبی microSD تا ظرفیت ۵۱۲ گیگ (دارای اسلات اختصاصی) پشتیبانی میکند.
بررسی دوربین گلکسی A40
به بررسی گلکسی A40 از نظر دوربین میرسیم. در پشت این گوشی، سیستم دوربینی دقیقا مشابه با گلکسی A30 به کار رفته و سامسونگ فقط به بهبود دوربین سلفی این دستگاه اکتفا کرده است. در واقع یک دوربین استاندارد ۱۶ مگاپیکسلی f/1.7 دارای ویژگی فوکوس خودکار با تشخیص فاز به همراه یک دوربین ۵ مگاپیکسلی فوق عریض به عنوان دوربین پشتی، و یک دوربین ۲۵ مگاپیکسلی f/2.0 هم به عنوان دوربین سلفی این گوشی به کار گرفته شده اند.
در بررسی گلکسی A40 از نظر عملکرد دوربین میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- دوربین اصلی ۱۶ مگاپیکسلی A40 به دلیل بازشدگی بالای دریچه دیافراگم (f/1.7) میتواند میزان نور زیادی را از محیط جذب کرده و در محیطهای کم نور عکسهای قابل قبولی را ثبت کند. همچنین کیفیت تصاویر این دوربین در شرایط نور خوب، بالا بوده و میتواند با دیگر میان ردههای موجود در بازار رقابت کند.
- دوربین فوق عریض این گوشی اگرچه رزولوشن پایینی دارد، اما اگر شرایط نور محیط عالی باشد میتواند تصاویر خوبی را ثبت کند.
- دوربین سلفی این دستگاه کیفیت بالایی دارد، جزئیات صورت را به خوبی ثبت میکند و دارای حالاتی مثل Beauty Mode میباشد، ولی به دلیل سایز کوچک پیکسل هایش در محیطهای کم نور موفق به جذب میزان کافی نور از محیط نشده و عملکرد قابل قبولی ندارد.
- هر دو دوربین پشت و جلوی A40 میتوانند ویدیوهای ۱۰۸۰P را در سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کنند.
بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی A70: پدیدهای غیرمنتظره در سری A
بررسی باتری گلکسی A40
بررسی گلکسی A40 سامسونگ را با قسمت باتری آن ادامه میدهیم. اگرچه نمایشگر این گوشی کم مصرف بوده و سایز کوچکی دارد، با این حال باتری ۳۱۰۰ میلی آمپر ساعتی A40 عملکردی زیر خط متوسط میان ردههای موجود در دنیا دارد.
مثلا زمان مکالمه بر روی شبکه ۳G با گلکسی A40 با یک بار شارژ کامل باتری در حدود ۱۸ ساعت میباشد و این عدد نسبت به بسیاری از میان ردههای هواوی و شیائومی و حتی اسمارت فونهای گلکسی A30 و M30 کمتر میباشد. با این حال وجود تکنولوژی شارژ سریع ۱۵ وات باعث میشود تا باتری گلکسی A40 در مدت زمان کوتاهی فول شارژ شود.
جمع بندی بررسی گلکسی A40
به پایان مطلب بررسی گلکسی A40 سامسونگ میرسیم. این گوشی دارای هیچ ویژگی شاخص و بارزی نیست، با این حال دارای هیچگونه نقطه ضعف خاصی هم نمیباشد! گلکسی A40 به معنای واقعی یک میان رده است که میتواند تمامی نیازهای یک کاربر معمولی را برطرف کند، بدون اینکه دارای هیچگونه ویژگی فانتزی و گران قیمتی در خود باشد.
در واقع اگر به دنبال خرید یک اسمارت فون بی دردسر، خوش دست و ساده هستید، گلکسی A40 قویا به شما توصیه میشود. با این حال این دستگاه دارای چندین رقیب قدرتمند چینی هم میباشد که از آنها میتوان به Huawei Nova 4e و Huawei P30 lite اشاره نمود. همچنین شما با صرف هزینهای بیشتر، میتوانید به جای گلکسی A40، اسمارت فونهای گلکسی A50 و A60 را که دارای ویژگیهای منحصر به فرد و جالبی هستند خریداری نمایید.