علمی

استیون هاوکینگ ، دانشمند مشهور جهان، در ۷۶ سالگی درگذشت!

استیون هاوکینگ، دانشمند مشهور جهان، در ۷۶ سالگی درگذشت.

استیون هاوکینگ، فیزیکدان برجسته انگلیسی، امروز به دلیل عوارض ناشی از بیماری پیشرفته عصبی ALS که سالها همراه او بود در سن ۷۶ سالگی درگذشت. هاوکینگ به عنوان یکی از دانشمندان بزرگ دنیا شناخته شده بود و همچنین عنوان کیهان شناس، ستاره شناس، ریاضیدان و نویسنده کتاب های متعددی از جمله نشانه «تاریخچه مختصری از زمان» با فروش بیش از ۱۰ میلیون نسخه، داشت.

۱+

استیون هاوکینگ ، فیزیکدان برجسته انگلیسی، امروز به دلیل عوارض ناشی از بیماری پیشرفته عصبی ALS که سالها همراه او بود در سن ۷۶ سالگی درگذشت. هاوکینگ به عنوان یکی از دانشمندان بزرگ دنیا شناخته شده بود و همچنین عنوان کیهان شناس، ستاره شناس، ریاضیدان و نویسنده کتاب های متعددی از جمله نشانه «تاریخچه مختصری از زمان» با فروش بیش از ۱۰ میلیون نسخه، داشت.

استیون هاوکینگ یکی از مشهورترین دانشمندان جهان

استیون هاوکینگ به همراه راجر پنروس، فیزیکدان و دوست خود، تئوری نسبیت اینشتین را با تئوری کوانتوم ادغام کرد تا نشان دهد که فضا و زمان با انفجار بزرگ آغاز می شود و به سیاه چاله ها پایان می دهد. هاوکینگ همچنین کشف کرد که سیاهچاله ها کاملا سیاه نیستند اما پرتوهایی از خود منتشر می کنند و احتمالا در نهایت تبخیر و ناپدید می شوند.

استیون هاوکینگ به بیماری ALS مبتلا بود، بیماری عصبی ای که عموما به نام بیماری Lou Gehrig شناخته می شود. این بیماری معمولا طی چند سال کشنده است. بیماری او در سال ۱۹۶۳ هنگامی که او ۲۱ سال داشت تشخیص داده شد و پزشکان ابتدا به او گفتند تنها چند سال بیشتر زنده نمی ماند. اما در نهایت هاوکینگ با این بیماری دست و پنجه نرم کرد و فلج شد. او می توانست تنها یک انگشت کوچک از یک دستش را حرکت دهد و به طور کامل برای ارتباط با دیگران یا هر چیز دیگر از یک کامپیوتر استفاده می کرد. وبرای هر کاری از جمله حمام کردن، پانسمان، خوردن غذا، حتی سخنرانی به دیگران یا تکنولوژی وابسته بود. هاوکینگ برای صحبت کردن از یک سینتی سایزر گفتار استفاده می کرد که به او اجازه می داد با صدای کامپیوتری و لهجه آمریکایی صحبت و سخنرانی کند.

استیونن هاوکینگ کیهانشناس معروف در 10 اکتبر 1979 در پرینستون، نیوجرسی.

استیونن هاوکینگ کیهانشناس معروف در ۱۰ اکتبر ۱۹۷۹ در پرینستون، نیوجرسی.

وی در وب سایت خود نوشت: “من سعی می کنم تا جایی که امکان دارد  زندگی نرمالی داشته باشم، من به شرایطی که برایم پیش آمده است فکر نمی کنم یا چیزهایی که مانع از انجام آن ها هستنم که البته خیلی زیاد هم نیستند، من را ناراحت نمی کند.”
“من خوش شانس بوده ام که شرایط من اغلب اوقات به آرامی پیشرفت کرده است، این نشان می دهد که هیچ گاه نباید امید را از دست داد”

هاوکینگ در آکسفورد انگلستان، در ۸ ژانویه ۱۹۴۲ متولد شد که این روز مصادف با سیصدمین سالگرد مرگ گالیله بود. هاوکینگ دو بار ازدواج کرد. او و همسر اولش، جین وایلد، زمانی که هنوز دانشجو بودند با هم ازدواج کردند و بعد از ۳۰ سال زندگی در سال ۱۹۹۵ از هم جدا شدند. بعدها هاوکینگ به مدت ۱۱ سال با ایلین میسون، یکی از پرستاران سابقش، ازدواج کرد. در سال ۲۰۱۴ زندگی نامه او در فیلم “The Theory of Everything” نمایش داده شد.
هاوکینگ در یکی از مصاحبه های خود در اکتبر ۲۰۰۸ گفت: “اگر انسانها بتوانند تا ۲۰۰ سال بعد زنده بمانند و یاد بگیرند که چطور در فضا زندگی کنند، آینده روشنی خواهیم داشت”. همچنین در جایی دیگر بیان کرده است: “من معتقدم که آینده دراز مدت نژاد بشر باید در فضا باشد. برای جلوگیری از فاجعه سیاره زمین در ۱۰۰ سال آینده به اندازه کافی دشوار خواهد بود. نژاد بشر نباید تمام تخم های خود را در یک سبد و یا در یک سیاره داشته باشد. ”
در کمبریج، او جایگاه پروفسور لوکسیان ریاضیات را بر عهده داشت، پست معتبری که از سال ۱۶۶۹ تا ۱۷۰۲ متعلق به سر آیزاک نیوتن یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ مدرن بود. با این حال، هاوکینگ یک بار گفته بود اگر او فرصتی برای دیدار با نیوتون یا مریلین مونرو داشته باشد، او ستاره فیلم را انتخاب می کند.

هاوکینگ قهرمان رشته های ریاضی و علم و فرهنگ پاپ بود. او دارای حداقل ۱۲ مدرک افتخاری بود و نشان CBE در سال ۱۹۸۲ به او اهدا شد. CBE (سردار امپراطور بریتانیا) افتخاری بزرگ برای یک شهروند بریتانیا محسوب می شود. با وجود اینکه او یک شهروند بریتانیایی بود، در سال ۲۰۰۹ توسط پرزیدنت باراک اوباما مدال آزادی ریاست جمهوری، بزرگترین افتخار غیرنظامیان ایالات متحده را به خود اختصاص داد.

لارنس کراس، فیزیکدان و متخصص کیهان شناسی نظری بعد از مرگ هاوکینگ گفت: “یک ستاره از کیهان خارج گردید، ما یک انسان شگفت انگیز را از دست داده ایم.”
فرزند وی نیز بیان کرد: “او یک دانشمند بزرگ و یک مرد فوق العاده بود که کار و میراث او در طول سالهای زندگی همراه ما است. شجاعت و استقامت او با درخشش و طنز او الهام بخش مردم در سراسر جهان بود.”

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا