رپرتاژ آگهی

سازه LSF یا قاب فولادی سبک (سازه ال اس اف)

سازه LSF یا قاب فولادی سبک
۲+

سازه LSF (ال اس اف) یا Light Steel Frame یا همان قاب فولادی سبک، سازه ای است که اعضای آن از مقاطع CFS (فولاد سرد نورد شده) با ضخامت حداکثر ۲.۵ میلیمتر ساخته شده است.

تعریف سازه LSF

همانطور که از اسم این سازه مشخص می باشد، قاب فولادی سبک، این قاب از لحاظ وزنی دارای اعضای فولادی ظریف و سبکی می باشد که وظیفه باربری بارهای ثقلی و لرزه ای را بر عهده دارند؛ همچنین سیستم باربری سازه LSF، سیستم دیوار باربر می باشد. مقاطع سازه LSF، فولاد سرد نورد شده یا Cold-formed Steel (CFS) می باشد.

 

سازه LSF یا قاب فولادی سبک

سازه LSF یا قاب فولادی سبک

 

مزایای سازه LSF

امروزه سازه LSF یک سازه کاملا شناخته شده در صنعت داخل کشور می باشد که در حوزه های مختلف کاربرد دارد. از مزایای آن اگر بخواهیم بگوییم، به این شرح می باشند.

  1. سبکی در عین مقاومت بالا در برابر بارهای ثقلی، باد و زلزله
  2. داشتن آیین نامه طراحی مثل ساختمان های فولادی و بتنی
  3. کیفیت ساخت بالا
  4. سرعت تولید و نصب بالا
  5. حمل و دپوی آسان
  6. سازگاری با انواع پوشش های سنتی مثل نمای سنگی یا سرامیکی و خشک
سازه LSF یا قاب فولادی سبک

سازه LSF یا قاب فولادی سبک

کاربرد سازه LSF

هر کجا که سازه ای سبک با مقاومتی مهندسی و حساب شده مورد نظر باشد، بلا شک سازه LSF بهترین گزینه می باشد. اهم کاربردهای سازه LSF به شرح ذیل می باشند:

  • ساخت اضافه بنا و توسعه بنا

پروژه های اضافه طبقه زیادی برای کاربری های مختلف برای مراکز مختلف با سازه LSF توسط این شرکت احداث شده است. مثل ساخت رستوران در طبقه بام یک شرکت مهندسی یا احداث سالن اجتماعات برای یک آژانس مسافرتی یا توسعه بنا شهرداری به منظور ساخت یک سالن کنفرانس.

  • ویلا سازی

سازه LSF در پروژه های ویلا سازی بلا شک از بهترین گزینه ها می باشد. به علت وجود نرم افزارهای حرفه ای طراحی مهندسی و دستگاه های پیشرفته تولید پروفیل های سازه LSF، به راحتی طرح ویلای رویایی شما با سازه LSF با دقت بالایی قابل طراحی و تولید می باشد.

  • شهرک سازی و انبوه سازی

سازه LSF جزو دسته ی ساختمان های پیش ساخته قرار می گیرد. به همین دلیل این سازه برای محل هایی که سرعت ساخت و مدیریت زمان اهمیت بسیار دارد، گزینه فوق العاده ای می باشد.

لازم به ذکر می باشد نه تنها خود این سازه، بلکه پوشش های داخلی و بیرونی آن نیز به دلیل پیش ساخته بودن منجر به افزایش سرعت ساخت و در نتیجه اتمام سریعتر پروژه می شود.

  • کمپهای کارگری و مهندسی

از دیگر کاربردهای سازه LSF، ساخت کمپهای کارگری و مهندسی برای پروژه های بزرگ می باشد که ممکن است عملیات احداث آن بلند مدت باشد. در نتیجه کانکس دیگر گزینه مناسبی برای تجهیز چنین کارگاه هایی نمی باشد.

  • سوله سازی

ساخت سوله با سازه LSF از دیگر کاربردهای این سازه محسوب می گردد. البته در دهانه های بزرگ محدودیت هایی وجود دارد.

  • سازه های نگهدارنده پانل خورشیدی

سازه LSF به دلیل راحتی در نصب، سرعت اجرا، استقامت بالا در برابر بار باد از بهترین گزینه ها برای سازه های نگهدارنده پانل خورشیدی می باشد.

  • پارتیشن بندی فضاها

از سازه LSF می توان به عنوان جداگر خیلی سبک در برج ها استفاده کرد. این موضوع باعث می گردد بتوان از تخفیفات مبحث ۶ مقررات ملی ساختمان در کاهش بار ناشی از جداگر ها استفاده کرد. بنابراین وزن اسکلت ساختمان به صورت اصولی کاهش خواهد یافت. با این کار، هم نیروی لرزه ای کمتری به ساختمان وارد می شود و هم هزینه های ریالی کارفرما ناشی از کاهش وزن اسکلت کاهش خواهد یافت.

  • اجرای زیرسازی برای نماهای سنگین

برخی از نماها که هم نما کاری سنگینی روی خود دارند و هم باید عملکرد باربری خوبی داشته باشند، سازه ی آن با LSF به راحتی قابل احداث می باشد.

  • ساخت وال پست

از دیگر کاربردهای سازه LSF ساخت وال پست برای دیوارهایی است که در طراحی سازه به عنوان میانقاب غیر درگیر محاسبه شده اند. با قیمتی کاملا ارزان تر نسبت به پروفیل نبشی می توان از سازه LSF استفاده کرد.

سازه LSF یا قاب فولادی سبک

سازه LSF یا قاب فولادی سبک

قیمت سازه LSF

قیمت پروفیل سازه LSF به قیمت روز ورق گالوانیزه بستگی دارد. ولی اینکه یک ساختمان که می خواهد با سازه LSF ساخته شود، چقدر پروفیل سازه LSF می خواهد به نوع پلان و متراژ کار وابسته می باشد. در نتیجه برای قیمت دادن برای یک ساختمان که قرار است با سازه LSF ساخته شود باید پلان نهایی معماری برای این شرکت ارسال گردد.

مقایسه قیمت سازه LSF با سازه فولادی و بتن آرمه

سازه LSF همواره از لحاظ وزنی از سازه فولادی، سبک تر می باشد. اگر بیشتر بخواهم توضیح دهیم، وزن سازه LSF شامل، وزن دیوارها، جویست ها، خرپاها به خودیِ خود از وزن فقط اسکلت فولادی (فقط تیر و ستون ها) بسیار کمتر می باشد. ولی از آن طرف قیمت ورق گالوانیزه تقریبا ۲ برابر پروفیل تیر آهن و ورق فولادی می باشد.

با مقایسه های دقیق تر انجام گرفته توسط آسراکو برای یک ساختمان ۲ طبقه، با مجموع ۱۶۰ مترمربع زیر بنا، هزینه احداث سازه LSF با سقف بتنی از هزینه احداث سازه فولادی با سقف تیرچه یونولیت و دیوار آجر سفالی ارزان تر در می آید. همچنین هزینه احداث همین سازه LSF با ساختمان بتن آرمه با سقف تیرچه یونولیت و دیوار آجر سفالی تقریبا نزدیک به هم در می آید.

 

ساختمان سازی خود را با خیالی آسوده به آسراکو بسپارید.

شرکت ساختمانی آســـراکو-طراح و مجری ساختمان های پیش ساخته LSF

www.ASRA-CO.ir

۱ دیدگاه

یک دیدگاه

  1. Avatar

    آرش

    ۲۱ آبان ۱۳۹۹ at ۸:۴۶

    ممنون از مطالب کاربردی شما

    ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا