ساینا اتوماتیک از سایپا؛ تحفهای که به دنده اتوماتیک بلژیکی اش می نازد!
ساینا اتوماتیک را می توان همان ساینای دستی دانست که با اندک تغییرات آن هم دبر بخش داخلی به بازار عرضه شده است. ساینا اتوماتیک دارای موتوری با حجم ۱۵۰۰ سی سی و ۸۷ اسب بخار نیرو و ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور را می تواند تولید کند. از نظر ظاهری این خودرو کمترین تفاوت را با ساینای دستی دارد و تغییرات داخلی آن هم بیشتر معطوف به داشبورد است جایی که مانیتور با قابلیت پخش DVD، مسیر یاب و سیستم تهویه دیجیتالی نه اتوماتیک به آن اضافه شده است. سیستم فرمان کمکی به همرام غربیلک باز طراحی شده با ارگونومی نسبتا مناسب و کی لیس استارت هم از دیگر ویژگی هایست که در داخل کابین این نسخه از ساینا خودنمایی می کند.
ساینا اتوماتیک تحفهای که به دنده اتوماتیک بلژیکی اش می نازد!
گیربکس این خودرو ساخت کمپانی پانچ بلژیک است و از دسته دنده طراحی شده می توان به قابلیت تیپترونیک، اسپرت و حالت برفی برای ساینا اتوماتیک پی برد. از دیگر ویژگی های ساینای اتوماتیک می توان به کروز کنترل، سیستم ورود به خودرو بدون سوئیچ، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS) و امکاناتی از این دست نام برد.
قیمت ساینا اتوماتیک
مدیر عامل سایپا در زمانی رونمایی از ساینا اتوماتیک در نمایشگاه شیراز قیمت این محصول را حدود ۳۲-۳۳ میلیون تومان اعلام کرده بود که دیروز و با آغاز ثبت نام رسمی این محصول با بی سلیقگی قیمت قطعی ۳۸ میلیون و چهارصد و پنجاه هزار تومان در نظر گرفته شد. این درحالی است که قیمت ساینای دستی حدود ۲۸ میلیون تومان است و این اختلاف قیمت می تواند بر استقبال از این محصول تأثیر گذار باشد. لازم به اشاره است که این محصول مورد تست و ارزیابی خبرنگاران خودرویی قرار نگرفته است و از ظاهر امر پیداست که کیفیت به کار رفته در کابین خودرو تفاوت چندانی با ساینای دستی ندارد.
ساینای دستی از موسسه ISQI تنها موفق به اخذ یک ستاره شده بود که همین تک ستاره را هم میتوتن برای ساینای اتوماتیک پیش بینی کرد.
رقبای ساینا اتوماتیک
در بخش رقبا در زمینه ماشین های اتوماتیک ساینا در این رنج قیمت فعلا بی رقیب است مگر با رونمایی از کوئید بتوان شاهد رقابت در این بازه قیمتی در محصولات ایرانی بود. اما نزدیک ترین رقیب ساینا اتوماتیک برلیانس اچ ۲۲۰ و تندر نود اتوماتیک هستند که هر دو با اختلاف قیمت بیشتر از ۷میلیون از ساینای اتوماتیک در بازار موجود می باشند. هر چند با رنج قیمت ۳۸-۴۰ میلیون تومان گزینه های غیر اتوماتیک جذابی مانند سورن توربو و پژو ۲۰۶ تیپ پنج که کماکان پر فروش است وجود دارند که بازار ساینای اتوماتیک را تهدید می کنند.
سخن آخر راجع به ساینا اتوماتیک
امروزه همانقدر که بازار کراس اورهای شهری در ایران جذاب و پر طرفدار است توجه و تمرکز مردم به گیربکس اتوماتیک نیز به عنوان یک آپشن ضروری برای ماشین خریداری شده غیر قابل انکار است و گیربکس های اتوماتیک امروزه بسیار جذاب هستند. اینکه سایپا در تلاش برای تولید محصولی با پلت فرم ملی با گیربکس اتوماتیک و قیمت تمام شده کم بوده است جای تحسین دارد. اما نکته ای که باعث نگرانی است موتور ۸۷ اسب بخاری ساینا با گیربکس CVT که به ذات اقتصادی، کم مصرف و کم شتاب است، چه خروجی در پی دارد؟
و نکته آخر قیمت اعلام شده برای محصول است که طبق روال خودروسازان با قیمت اعلام شده اولیه تفاوت دارد و شاید اگر با ساینای اتوماتیک در رنج ۳۰ تا ۳۲ میلیون مواجه بودیم استقبال بیشتری از سوی مخاطبان در این بازار نصیب این خودرو می شد. هرچند که روال بازار ایران نشان داده است ثبت نام های سری اول ماشین های هنوز تست نشده در ایران همیشه تکمیل ظرفیت شده اند.