علمی

تحقیقات جدید می گویند که تشعشعات تلفن همراه هیچ خطری برای انسان ندارند!

تحقیقات جدید می گویند که تشعشعات تلفن همراه هیچ خطری برای انسان ندارند! نتایج یک تحقیق جدید بعد از قرار گرفتن تعدادی از موش ها در معرض مقدار فراوان تشعشعات تلفن همراه، نشان می دهد، که تنها یک نوع تومور قلبی به صورت جزئی، در بعضی از آنها رشد می کند.

۱+

نتایج یک تحقیق جدید بعد از قرار گرفتن تعدادی از موش ها در معرض مقدار فراوان تشعشعات تلفن همراه ، نشان می دهد، که تنها یک نوع تومور قلبی به صورت جزئی، در بعضی از آنها رشد می کند. کارشناسان به این نکته هم اشاره می کنند که این موش ها بیشتر از همه کسانی که به طور مداوم از تلفن همراه استفاده می کنند در معرض این تشعشعات قرار گرفته اند. در ادامه با نت نوشت همراه باشید…

از آنجایی که تلفن های ما در اکثر زمان ها نزدیک به صورت ما هستند، نگرانی هایی در مورد اینکه تشعشعات تلفن همراه می توانند باعث سرطان – به ویژه سرطان مغز- شوند به وجود آمده است. این حقیقت دارد که که تلفن های همراه پرتوزایی می کنند، اما این پرتوهای رادیویی قوه فعلیه بسیار پایین تری نسبت به پرتوهای یونیزه ای که از اشعه ایکس یا رادیو اکتیو دریافت می شوند، دارند. پرتو های یونیزه به DNA آسیب وارد می کنند که در نهایت منجر به سرطان می شود. اما تشعشعات رادیویی از یک تلفن همراه چنین کارایی ندارند –  نتایج تحقیقات اخیر هم، این را تایید می کند.

یکی از تحقیقات انجام شده نشان می دهد موش های نری که در معرض سطوح بسیار بالایی از تشعشعات تلفن همراه قرار می گیرند، نوعی تومور در اطراف قلب انها رشد می کند. در این تحقیق موش های ماده در معرض تشعشعات قرار نگرفتند. اما در تحقیق دوم، هم موش های نر و هم موش های ماده، دچار مشکلات سلامتی جدی نشدند. در هیچ یک از مطالعات شواهدی به دست نیامد که روشن کند این پرتو های رادیویی موجب تومورهای مغزی می شوند، اگر چه محققان همچنان به تحقیقات خود ادامه می دهند. این مطالعات پیش نویسهایی هستند که هنوز توسط دانشمندان خارج از ایلات متحده بررسی نشده اند.

کمیسیون ارتباطات فدرال (ایلات متحده) سطح تشعشات رادیویی که از تلفن همراه خارج می شود را اندازه گیری می کند، اما سازمان غذا و دارو یا FDA (ایالات متحده) می تواند جواب دهد که آیا این سطوح خطری دارند یا نه. بنابراین FDA از برنامه ملی سم شناسی (NTP یکی از بخش های موسسه ملی و سلامت آمریکا)، خواسته تا در این زمینه تحقیق کند. بر اساس نتایج NTP و نیز صدها مطالعات دیگر، FDA مطمئن شده که اندازه فعلی تشعشعات تلفن همراه بی خطر می باشند (بر طبق اظهارات جفری شورن، مدیر مرکز Devices and Radiological Health سازمان غذا و داروی ایالات متحده).

در این مطالعه به طور خاص از فرکانس های ۲G و ۳G استفاده می کنند، نه از فرکانس هایی که در شبکه های پیشرفته تر ۴G و ۵G استفاده می شود. محققان تمام بدنهای جوندگان را بیشتر از نه ساعت در روز، تا دو سال، در معرض موج های رادیویی قرار داده اند ( خصوصیات یک موش  ۲ ساله با یک فرد ۷۰ ساله، تقریبا مشابه است).John Bucher دانشمند ارشد NTP می گوید: این میزان از قرار گرفتن در معرض پرتوها، بسیار بیشتر از از قرارگیری استفاده کنندگان از تلفن همراه می باشد. بنابراین، این یافته ها نباید مستقیما با انسان قیاس شود.”

با توجه به اظهارات FDA، حتی با این میزان زیاد، وغیرمعمول قرار گیری در معرض پرتوها، هنوز ارتباط آن با سرطان مبهم می باشد. در حقیقت، موش هایی که در معرض تشعشعات تلفن همراه قرار گرفتند، به نظر می رسد عمرشان نسبت به افرادی که در معرض این گونه پرتوها هستند، بیشتر باشد. مدیر FDA (جفری شورن)می گوید که این سازمان دارد یافته ها را ارزیابی می کند.

خب، حالا این نتایجی که از جوندگان به دست آمد، برای انسان ها به چه معنا می باشد؟ کارشناسان می گویند: “این تشعشات نمی توانند بر روی انسان تاثیر آنچنانی بگذارند.” FDA می گوید: “حتی با استفاده روزمره توسط اکثریت قریب به اتفاق بزرگسالان، شاهد افزایش مواردی مانند تومورهای مغزی نیستیم.” اوتیس براولی، افسر ارشد انجمن سرطان آمریکا، در مصاحبه ای که با The Associated Press داشته، نظر کارشناسان و FDA را تایید کرده و می گوید: “شواهد مبنی بر ارتباط داشتن تلفن های همراه با سرطان ضعیف هستند و تا کنون، ما شاهد خطر بالقوه ای در مورد بیماری سرطان نبوده ایم. حقیقتش را بخواهید، من هم تلفن را نزدیک گوش وسر خودم نگه می دارم.”

منبع: www.theverge.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا