علمی

دانشمندان برای اولین بار خبر از کشف هلیوم در خارج از منظومه‌ی شمسی دادند!

وجود هلیوم در سیاره فراخورشیدی

این کشف، یا به عبارت بهتر این موفقیت، یک قدم بزرگ رو به جلو در درک ما از نحوه‌ی چینش سایر سیارات است و در واقع می‌تواند حقایق بیش‌تری را به ما در مورد این سیارات نشان دهد، مثلاً بر ما عیان سازد که اتمسفر سیاره‌های دور از ما به چه گونه است و یا آن که چه نوع زندگی می‌تواند در آن‌ها وجود داشته باشد.

۰

برای نخستین بار یک سیاره فراخورشیدی با اتمسفری حاوی هلیوم کشف شد. این کشف، یا به عبارت بهتر این موفقیت، یک قدم بزرگ رو به جلو در درک ما از نحوه‌ی چینش سایر سیارات است و در واقع می‌تواند حقایق بیش‌تری را به ما در مورد این سیارات نشان دهد، مثلاً بر ما عیان سازد که اتمسفر سیاره‌های دور از ما به چه گونه است و یا آن که چه نوع زندگی می‌تواند در آن‌ها وجود داشته باشد.

البته یافته‌های جدید پس از آن اند که یک تیم از محققان نشان دادند که مدارکی دال بر وجود گاز در فاصله‌ی زیاد از منظومه‌ی شمسی وجود دارد. به هر صورت، کشف این سیاره فراخورشیدی ، که با نام WASP-107b شناخته می‌شود و ۲۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد، به نوبه‌ی خود یک پیشرفت بزرگ است و مهر تأییدی ست بر برخی از حدسیات دانشمندان.

 سیگنال قدرتمندی که از این سیاره دیده می‌شود محققان را به این اندیشه سوق داده که اتمسفر این سیاره ده‌ها هزار کیلومتر از فضا را در برمی‌گیرد.

هلیوم دومین عنصر موجود در جهان ماست و دانشمندان این انتظار را داشتند که حدسیات آن‌ها در مورد وجود هلیوم در سایر سیارات نیز تأیید شود، همان‌گونه که در نزدیکی ما، یعنی در سیارات زحل و مشتری نیز، میزان زیادی هلیوم وجود دارد. این کشف، همان‌گونه که در بالا گفته شد، مهر تأییدی بود بر برخی از حدسیات دانشمندان، از جمله احتمال وجود گاز هلیوم در سایر سیارات زمین.

 نکته‌ی مثبتی که در ارتباط با این کشف دانشمندان وجود دارد این است که این کشف با استفاده از روشی صورت گرفته که نوید کشف اطلاعات بیش‌تری در مورد سایر سیارات و در کل هرآن‌چه که در کیهان وجود دارد می‌دهد. در واقع این روش، که در آن از نور مادون قرمز استفاده می‌شود، می‌تواند، به نسبت مشاهدات پیشین، به ما در مشاهده‌ی عمیق‌تر اتمسفر سیارات دورتر کمک کند و موجب شود که به طور ملموس‌تر به چند و چون اتمسفر سیارات دور آشنا شویم.

یکی از دانشمندان به نام “جسیکا اسپیک” در این باب می‌گوید:

این امید را داریم که با استفاده از این روش، به‌زودی، از طریق تلسکوپ فضایی جیمز وب ببینیم که، به‌عنوان مثال، کدام یک از سیارات دارای مقادیر زیادی هیدروژن و هلیوم هستند و هم‌چنین هر یک از آن‌ها تا چه مدت می‌توانند در اتمسفرشان باقی بمانند. در واقع با استفاده از نور مادون قرمز به جای فرابنفش بهتر و بیش‌تر می‌توانیم فضا را ببینم و یافته‌های‌مان نیز افزایش خواهند یافت.

به هر حال، WASB-107b یک سیاره‌ی عجیب است، چگالی‌اش بسیار کم است، اندازه‌ای نزدیک به مشتری دارد و با وجود آن که دمایش برای یک سیاره فراخورشیدی نسبتاً خنک به نظر می‌رسد ۵۰۰ درجه از زمین گرم‌تر است.

 منبع:

independent

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا