دانستنی‌های سلامتی

مضرات ریحان ، مصرف زیاد برگ های خوشمزه ریحان مضر است!

مضرات ریحان

چقدر از مضرات ریحان میدانید؟ این سیزی خوشمزه در لیست پرطرفدارترین سبزی خوردن های مورد استفاده ایرانی ها قرار دارد. این گیاه ممکن است به طور موقت سبب کاهش باروری در مردان و زنان گردد و در زمان بارداری، مصرف آن توصیه نمی شود.

۰

ریحان در لیست پرطرفدارترین سبزی خوردن های مورد استفاده ایرانی ها قرار دارد. هر چند این سبزی بسیار پرخاصیت است اما تعداد محدودی از مضرات ریحان نیز توسط پزشکان به اثبات رسیده است. این گیاه ممکن است به طور موقت سبب کاهش باروری در مردان و زنان گردد و در زمان بارداری، مصرف آن توصیه نمی شود. ریحان همچنین می تواند سبب افزایش اثر داروهای رقیق کننده خون و دیابت شود و چنان که آن را زیاد بجوید، باعث پوسیدگی دندان خواهد شد. این ها را نمی گوییم تا ریحان نخورید بلکه فقط می خواهیم در مصرف آن مانند همه مواد غذایی دیگر احتیاط کنید.

برای آشنایی بیشتر با این مضرات ریحان ، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

مضرات ریحان

  • کاهش باروری
  • ایجاد انقباضات رحمی
  • تداخل با داروهای رقیق کننده خون
  • افت شدید قند خون
  • پوسیدگی دندان

ریحان با توجه به اثرات گسترده آن بر سلامت بدن، القاب زیادی دارد: “اکسیر زندگی”، “مایع آرامش بخش”، “درمان طلایی طب سنتی” و… این گیاه تقریباً در تمام خانه های هندوستان یافت می شود، در فرهنگ آن ها محترم است و در مجموع سابقه درمانی خوبی دارد. اما با وجود تمام فواید آن می تواند برای برخی از ما غیر قابل استفاده باشد. در اینجا برخی از عوارض جانبی بالقوه یا مضرات این گیاه برای سلامت بدن را آورده ایم:

تاثیر بر باروری در مردان و زنان

دیده شده که ریحان بر باروری مردان و زنان اثر منفی دارد. با وجود اینکه هنوز این موضوع در هیچ مطالعه انسانی اثبات نشده و ممکن است به علت مصرف زیاد آن در رژیم غذایی باشد، اگر می خواهید خانواده بزرگی تشکیل دهید، دلایل کافی وجود دارد تا شما را متقاعد کند مصرف آن را کاهش دهید. تحقیقات بر روی حیوانات نشان داد که ریحان تعداد و تحرک اسپرم ها را کاهش می دهد. همچنین مشخص شد این گیاه سبب کوچک شدن اندام های تولید مثلی مردان نظیر بیضه ها، پروستات و غدد فوق کلیه می شود. تحقیقاتی نیز انجام شده که طی آن محققین متوجه شده اند این گیاه می تواند سبب تغییراتی نیز در رحم و تخمدان شود.

گمان می رود که اثرات ضد تولید مثلی ریحان ناشی از توانایی آن در تعدیل هورمون های جنسی باشد. در حقیقت، محققین هنوز در حال بررسی این گیاه برای خاصیت ضد بارداری آن هستند. این اثر ممکن است برگشت پذیر بوده و دائمی نباشد. یک مقاله اثبات کرده است که یک ماه پس از قطع مصرف ریحان در حیوانات مورد آزمایش، اثرات ضد بارداری آن از بین رفته است.

خطرناک برای دوران بارداری

حضور یک ترکیب به نام استراگول در برگ های ریحان می تواند سبب انقباضات رحمی شود. بنابراین، بهترین راهکار، پرهیز از مصرف آن طی دوران حاملگی است.

تداخل با داروهای رقیق کننده خون

ریحان به عنوان یک رقیق کننده خون عمل می کند اما این خاصیت اصولاً برای سلامتی مخاطره آمیز نیست. اگر شما، به هر دلیلی، در حال حاضر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، این داروها می توانند اثر ریحان را افزایش دهند و مشکلاتی را در رابطه با انعقاد خون ایجاد نمایند. اگر از رقیق کننده های خون استفاده می کنید، پیش از مصرف ریحان با پزشک خود مشورت کنید.

بالا بردن اثر داروهای ضد دیابت

تحقیقات بی شماری نشان داده اند که ریحان توانایی کاهش قند خون دارد و اگر شما از داروهای کاهنده قند خون استفاده می کنید، این گیاه ممکن است اثر دارو را افزایش داده و حتی سبب کاهش شدید سطح قند خون گردد. بار دیگر، اگر تحت درمان با داروهای کاهنده قند خون قرار دارید، توصیه می شود که قبل از مصرف ریحان حتما با پزشک خود مشورت کنید.

پوسیدگی دندان

به طور سنتی، در بسیاری از جوامع آسیایی، اعتقاد بر این است که برگ های ریحان را نباید جوید. این برگ ها مقدس شمرده می شوند و جویدن آن ها بی احترامی محسوب می شود. اما احتمالاً دلیل منطقی علمی نیز برای این موضوع وجود دارد. برگ های ریحان دارای مقادیری از آهن است و بنابراین می تواند در صورت جویده شدن سبب پوسیدگی دندان های شما شود. این مسئله نمی تواند سلامت دندان های شما را در واقعیت به خطر بیندازد اما رنگ آن ها را تغییر می دهد. به همین دلیل برای مصرف ریحان به جای جویدن، آن را به راحتی با مقداری آب قورت دهید.

منبع: www.curejoy.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا