آخرین مقاله علمی استیون هاوکینگ که دو هفته قبل از مرگش ثبت شده احتمالا منجر به کشف یک جهان موازی شود!
آخرین مقاله علمی استیون هاوکینگ که تنها دو هفته قبل از مرگش پذیرفته شده بود و زمینه سازی نظری را برای کشف یک جهان موازی پیشنهاد داده است. استیون هاوکینگ، فیزیکدان و کیهان شناس بزرگ انگلیسی که چندی پیش در سن ۷۶ سالگی درگذشت، در نگارش یک مقاله ریاضیاتی مشارکت داشته که به دنبال اثبات نظریه جهان های چندگانه (multiverse) بوده است. این مقاله پایه های ریاضیاتی وجود جهانی موازی غیر از جهان خودمان را پیشنهاد می دهد.
آخرین بازبینی این مقاله با نام” خروجی هموار از تورم ابدی” (A Smooth Exit from Eternal Inflation) در روز ۴ مارس دقیقا ده روز قبل از مرگ این دانشمند بزرگ مورد پذیرش قرار گرفته است. به گزارش روزنامه ساندی تایمز، این مقاله پس از بازبینی کامل، توسط” مجله ای پیشرو” منتشر خواهد شد.
ArXiv.org، وب سایت دانشگاه کرنل که مقالات علمی را قبل از چاپ نهایی منتشر می کند، دارای سابقه ای از نسخه به روز رسانی شده این مقاله در تاریخ مارس ۲۰۱۸ می باشد.
به گفته ساندی تایمز، محتویات آخرین مقاله علمی استیون هاوکینگ ، ریاضیات لازم را برای کاوشگری در اعماق فضا برای جمع آوری شواهدی ارائه می دهد که ممکن است منجر به اثبات وجود جهان های موازی دیگر گردد.
این کار در حد بسیار تئوری پیشنهاد می دهد که شواهدی وجود جهان های چندگانه باید در تابش پس زمینه کیهانی متناظر با آغاز زمان سنجیده شود. این امر به نوبه خود می تواند توسط کاوشگری در اعماق فضا و مجهز به سنسورهای مناسب اندازه گیری شود.
توماس هرتوگ (Thomas Hertog)، پروفسور فیزیکدانی که این مقاله را به طور مشترک با استیون هاوکینگ تالیف کرده است، در این باره گفته است که این مقاله با هدف “تبدیل ایده نظریه چند جهانی (Multiverse) به یک چارچوب علمی قابل آزمون” عرضه شده است.
پروفسور هرتوگ که در دانشگاه KU Leuven بلژیک مشغول به تدریس می باشد، در گفتگو با روزنامه ساندی تایمز گفته است که او تا قبل از ارسال این مقاله شخصاً با هاوکینگ ملاقات داشته و تایید نهایی در این خصوص را از وی دریافت کرده است.
این روزنامه اظهار داشت که اگر فرضیه های مطرح شده در این مقاله اثبات شوند، این دانشمندان به احتمال زیاد کاندیدای دریافت جایزه نوبل خواهند شد. با این حال، از آنجایی که جوایز نوبل به درگذشتگان اعطا نمی شود، هاوکینگ واجد شرایط دریافت آن نمی باشد.
منبع: businessinsider
بانام خدا/جهان موازی هیچ حقیقت تجربه ای و علمی ندارد و نمی تواند داشته باشد.فرضیه ای است ساخت تخیلات فرضیه سازان.سخن کوتاه باشد نکوست./باتشکر