علمی

بزرگترین دستاوردهای استیون هاوکینگ طی ۷۶ سال زندگی اش!

دستاردهای استیون هاوکینگ

در حالی که استیون هاوکینگ در طول عمر خود به دستاوردهای بسیاری دست یافت، اما در این مطلب قصد داریم به پنج مورد از آنها که به طور مشخصی ارزشمند هستند بپردازیم.

۴+

متأسفانه روز چهارشنبه هفته گذشته استیون هاوکینگ فیزیکدان مشهور جهان در سن ۷۶ سالگی در کمبریج انگلستان و در خانه خود دیده از جهان فرو بست. او ۵۵ سال از عمر خود را در گیر و دار بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) پشت سر گذاشت و در نتیجه بیشتر زندگی خود را بر روی صندلی چرخ دار گذراند. البته این صندلی در یک دهه گذشته مجهز به قابلیت ارتباطات hands-free بود که صدایی کامپیوتری را در اختیار او قرار میداد تا با استفاده از آن با سایر افراد ارتباط برقرار کند.

هاوکینگ به عنوان یک فیزیکدان و شخصیت شناخته شده جهانی، به انقلابی بزرگ در رشته فیزیک نجومی کمک کرد. تحقیقات او سبب شده است تا ما درک روشنی از جهان مدرن و ریشه های آن داشته باشیم. در حالی که این دانشمند بزرگ در طول عمر خود به دستاوردهای بسیاری دست یافت، اما در این مطلب قصد داریم به پنج مورد از آنها که به طور مشخصی ارزشمند هستند بپردازیم. در ادامه همراه نت نوشت باشید.

  1. نظریه استیون هاوکینگ در رابطه با چگونگی انتشار اطلاعات توسط سیاه چاله ها

دستاردهای استیون هاوکینگ

دستاردهای استیون هاوکینگ

سیاه چاله ها پدیده هایی هستند که ساختار فضا زمان را به هم ریخته و هر ماده ای که در محدوده آنها وارد شود را می‌بلعند. استیون هاوکینگ نظریه ای را در رابطه با این اجسام مطرح کرد که میگفت سیاه چاله ها از خود انرژی ساطع میکنند و این انرژی برخواسته از اثرات کوانتومی است.

ما میتوانیم این نظریه در رابطه با انرژی که “تابش هاوکینگ” نامیده میشود را تنها در سیاه چاله های کوچک که جرمی مشابه با خورشید دارند، مشاهده کنیم. در سیاه چاله های بزرگتر، این پدیده میتواند توسط گازی که به درون سیاه چاله فرو میریزد، پوشیده شود.

نظریه هاوکینگ به صورت مستقیم دیده نشده، اما همانگونه که قبلاً نیز گزارش شده است، فیزیکدانان در حال کار بر روی آن هستند.

  1. نظریه هاوکینگ در رابطه با تئوری بیگ بنگ

دستاردهای استیون هاوکینگ

دستاردهای استیون هاوکینگ

تئوری بیگ بنگ میگوید که جهان به صورتی منحصر به فرد، با انفجاری بزرگ که از یک نقطه آغاز شده شروع به شکل گیری کرده است. فیزیکدانان قبل از هاوکینگ، سعی بر آن داشتند تا این پارادوکس آشکار را با چیزی که در ذهن داشتند، تطبیق دهند. ایده انفجار از یک نقطه نامحدود با مشاهدات مرسوم فیزیک در اواسط قرن بیست و یکم همسان نبود. با این حال، در سال ۱۹۷۰ هاوکینگ با همراهی راجر پنروز با مقاله ای، تلاش خود برای تطبیق دادن و همگانی کردن این نظریه را آغاز کردند.

این مقاله تحت عنوان “تکامل فروپاشی گرانشی و کیهان شناسی” به صورتی گسترده مورد بحث قرار گرفت و سبب شد فیزیکدانان این جنبه از تئوری بیگ بنگ، که قبل از آغاز جهان هیچ چیز وجود نداشت را قبول کنند.

  1. هاوگینگ این نظریه را مطرح کرد که در جهان اولیه، تفاوت معناداری بین فضا و زمان نبوده است.

دستاردهای استیون هاوکینگ

دستاردهای استیون هاوکینگ

هاوکینگ در کتاب “تاریخچه مختصر زمان” که در سال ۱۹۸۸ منتشر شد، عنوان کرد در ابتدای جهان اگرچه فضا وجود داشت، اما زمان به گونه ای که میشناسیم وجود نداشته است.

متخصصان فیزیک نجومی همچنان این ذهنیت را دارند که زمان و مکان ذاتاً به یکدیگر وابسته‌اند. اما هاوکینگ این فرضیه را مطرح میکند که در زمان های ابتدایی، تفاوت معناداری بین فضا و زمان وجود نداشته است. هاوکینگ در کتاب خود به سادگی این نظریه را شرح میدهد، اما فیزیکدانان همچنان در رابطه با نظریه او به جمع بندی درستی نرسیده‌اند.

  1. هاوکینگ شواهدی ارائه میدهد که سفر در زمان غیرممکن است.

دستاردهای استیون هاوکینگ

دستاردهای استیون هاوکینگ

در سال ۲۰۰۹ هاوکینگ مهمانی را تدارک دید تا از “مسافران زمان” میزبانی کند و دستاوردهایشان در این زمینه را با او به اشتراک بگذارند. اما نکته ای که در این رابطه جالب میباشد، این است که او دعوت نامه ها را تا روز بعد از مهمانی ارسال نکرد! ایده هاوکینگ این بود که نشان دهد هیچ کسی قبل از برگزاری جشن، از وجود آن باخبر نخواهد شد. هاوکینگ در تولد ۷۵ سالگی خود در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که هیچکس در مهمانی به او ملحق نشد! اگرچه این واقعیت ثابت نمیکند که سفر در زمان وجود ندارد، اما شواهدی بسیار محکم را در این زمینه ارائه میدهد.

بعد از مدت ها، اگر شما کشف کنید که چگونه در زمان سفر کنید، حضور در مهمانی هاوکینگ یکی از اولین مقاصد شما نخواهد بود؟

  1. حضور چهار باره ی هاوکینگ در سریال سیمپسون ها

دستاردهای استیون هاوکینگ

دستاردهای استیون هاوکینگ

مطمئناً ایجاد انقلاب در اخترفیزیک عالی است، اما اگر تصویری از خود را در کارتونی برای نسل های بعدی به یادگار بگذاریم، ما را در ذهن ها جاودانه خواهد کرد؟ علاوه بر بازی در فیلم Star Trek، هاوکینگ در حد فاصل سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۰، چهار بار در سریال سیسمپسون ها حاضر شد. اگرچه این دستاوردها علمی نبود، اما شخصیت و تصویر عمومی یکی از مشهوترین دانشمندان عصر حاضر را به تصویر کشید. به عنوان یک فیزیکدان، هاوکینگ در سال های بعدی عمر خود، کارهای مهم دیگری را انجام نداد. اما به عنوان یک شخصیت محبوب، او مردم را به آموختن دنیای اطراف تشویق میکرد.

منبع

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا