آموزشی

Smishing چیست؟ چگونه از گوشی خود در برابر اس ام اس فیشینگ محافظت کنیم؟

امروزه تهدیدهای سایبری زیادی وجود دارد که کاربران باید هنگام ورود به اینترنت مراقب آنها باشند، از وبسایت هایی که به صورت غیر مجاز برای ماینینگ از مرورگر شما استفاده کنند تا اتصال به وای فای های عمومی که ممکن است به دیگران امکان هک کردن و سرقت حساب های شما را بدهد و یا از قدرت پردازش دستگاه شما مخفیانه استفاده کند. حتی نرم افزار هایی وجود دارند که ادعا می کنند قصد دارند امنیت شما را بهبود بخشند اما در واقع باعث نا امن تر شدن دستگاه های شما می شوند. ما سعی می کنیم در نت نوشت راهنمایی هایی در مورد اینگونه مسائل امنیتی به شما ارائه دهیم، تا در مورد آنها اطلاعات بیشتری داشته باشید و در صورت حملات احتمالی آماده باشید. با جزییات دقیقی از Smishing همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: تفاوت یادگیری ماشین و یادگیری عمیق

Smishing چیست؟ چگونه از گوشی خود در برابر اس ام اس فیشینگ محافظت کنیم؟

احتمالا واژه فیشینگ را تاکنون شنیده اید، عملی که در آن هکرها ایمیل هایی را برای شما ارسال می کنند که گویی از یک بانک، شبکه اجتماعی یا دیگر سایت های رسمی که شما از آن استفاده می کنید فرستاده شده اند و سعی می کنند تا از طریق ساخت صفحات جعلی مشابه صفحه بانک و یا سایت مورد نظر، اطلاعات حساس شما را سرقت نمایند. در پایان نیز حسابهای اصلی تان برای هکرها قابل دسترسی است و هویت شما می تواند سرقت شود.

اما نوع دیگری از فیشینگ وجود دارد که ممکن است از آن اطلاعی نداشته باشید. در این روش که smishing نامیده می شود، نوعی کلاهبرداری فیشینگ که در آن از طریق ارسال اس ام اس برای عملیات فیشینگ استفاده می شود.

بسیاری از مردم در مورد باز نکردن ایمیل های مشکوک آگاهی دارند، اما ممکن است آنها نتوانند متوجه پیام های SMS تقلبی شوند. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه می توانید از تلفن همراه خود در برابر smishing محافظت کنید.

بیشتر بخوانید: روش صحیح استفاده از گوشی در زمستان

Smishing چیست؟

اساسا، smishing همان کلاهبرداری شناخته شده فیشینگ است. فقط به جای دریافت نامه یا ایمیل، شما پیامکی آلوده را از phisher در گوشی خود دریافت می کنید.

Smishing چیست؟ چگونه از گوشی خود در برابر اس ام اس فیشینگ محافظت کنیم؟

این اتفاق زمانی روی می دهد که مجرمان شماره تلفن شما را از طرق مختلف مثلا شبکه های اجتماعی تان بدست آورده باشند. در هر صورت، هنگامی که مجرمان شماره تلفن شما را داشته باشند، ارسال پیام های متنوع کاری ساده خواهد بود.

بعضی افراد این موضوع را به خوبی درک نمی کنند، اما شما می توانید از طریق وب سایت های خاص یا استفاده از نرم افزارهای خاص، پیام های متنی را در یک لحظه به صدها شماره (گاهی اوقات به صورت رایگان) ارسال کنید و هکر ها می توانند به خوبی از این ظرفیت استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: مشکل وصل شدن گوشی اندرویدی به ویندوز ۱۰ را اینگونه حل کنید!

بیشتر بخوانید: وای فای ۶ چیست؟ با این تکنولوژی جدید آشنا شوید

در ابتدا یک پیام متنی دریافت خواهید کرد که ممکن است کاملا موجه باشد. این پیام می تواند چیزی شبیه به چنین چیزی باشند: ” اپل آیدی شما به خطر افتاده است. لطفا برای تایید هویت خود رمز عبور خود را برای ما بفرستید »یا« حساب Google شما باید تأیید شود. برای تایید هویت خود روی این لینک کلیک کنید. ” گاهی متون به شما جوایز یا پول نقد پیشنهاد می کنند تا انگیزه ای برایتان ایجاد کنند که شما به آن پاسخ دهید.

در مجموع، پیام شما را متقاعد می کند که بر روی لینک فرستاده شده کلیک کنید، با شماره ای تماس بگیرید، یا به شخصی که پیام را فرستاده، اطلاعاتی ارسال کنید.

Smishing چیست؟ چگونه از گوشی خود در برابر اس ام اس فیشینگ محافظت کنیم؟

این کلاهبرداری ها اغلب حساب های مالی مانند حساب بانکی یا کارت اعتباری و یا حسابهای کلیدی محبوب مانند حساب کاربری گوگل یا اپل آیدی را هدف قرار می دهند. هنگامی که هکرها رمز عبور یا سایر اطلاعات ورودی شما را به دست آوردند، می توانند به حسابهای شما دسترسی پیدا کرده و هویت شما را سرقت کنند.

بیشتر بخوانید: راهنمای ثبت اسکرین شات در گوشی های سامسونگ

چگونه می توانیم از گوشی خود دربرابر Smishing محافظت کنیم؟

اکنون که با Smishing آشنا شده اید، در ادامه نکاتی را عنوان می کنیم که می تواند از شما درمقابل این نوع کلاهبرداری ها محافظت کند:

۱) روی پیوندهای ناشناخته در پیامهای متنی کلیک نکنید. اگر شماره ای که متن را برایتان ارسال کرده نمی شناسید، روی آدرس های اینترنتی در آن پیام کلیک نکنید. درصورت مشکوک بودن پیام، بهتر است آن را حذف نمایید.

بیشتر بخوانید: WPA3 چیست ؟ معرفی استاندارد امنیتی تازه وارد تجهیزات وایرلس

Smishing چیست؟ چگونه از گوشی خود در برابر اس ام اس فیشینگ محافظت کنیم؟

۲) به پیام پاسخ ندهید. برخی از متون شامل بخشی در انتهای متن هستند، مانند «برای متوقف کردن دریافت پیام ها، کلمه STOP را به ۸۸۲۵۳ ارسال کنید» که از شما می خواهند چیزی برایشان ارسال کنید. شما نباید به پیام توجه کرده یا به آن پاسخ دهید، زیرا این کار تنها برای هکرها محرض می کند که پیام شان توسط شخصی حقیقی دریافت شده است. پاسخ دادن به پیام، تنها منجر به فرستادن پیام های spam بیشتر خواهد شد.

۳) قبل از هر اقدامی، پیام ها و شماره های مشکوک را بررسی کنید. اگر مطمئن نیستید که آیا پیامک قابل اعتماد است، همیشه می توانید شماره ارسال کننده و یا متن پیام را در اینترنت جستجو کنید. این کار به احتمال زیاد به شما این امکان را می دهد که پیام های مشکوک را شناسایی کرده و متوجه شوید که آیا این پیام از سوی scammer ها می آید یا خیر. اگر اینگونه بود، به راحتی می توانید شماره ها یا تماس های مشکوک را در گوشی خود مسدود کنید.

بیشتر بخوانید: GDPR چیست ؟ همه آنچه باید از قانون حفظ حریم خصوصی بدانید !

Smishing چیست؟ چگونه از گوشی خود در برابر اس ام اس فیشینگ محافظت کنیم؟

۴) در گوشی خود یک آنتی ویروس مطمئن نصب کنید. ما معمولا ویروس ها را تنها مشکلی برای رایانه ها می پنداریم و آن را خطری برای به گوشی های خود نمی دانیم. باید بدانید که ویروس ها می توانند بر روی دستگاه های تلفن همراه تأثیر منفی بگذارند. علائم آن معمولا در کاهش سرعت عملکرد دستگاه، وجود برنامه های ناخواسته، یا گرمای غیر منطقی گوشی خود را نشان می دهد. این مشکلات شاخص هایی اند که بیان می کنند چیزی در دستگاه شما درست نیست و بهتر است یک آنتی ویروس نصب کنید.

۵) آخرین پیشنهاد ما این است که برای محافظت از اطلاعات مکانی خود از یک VPN استفاده کنید. یکی از پیچیدگی های هوشمندانه که در برخی موارد مورد سواستفاده قرار می گیرد استفاده از اطلاعات مکان تلفن همراه شما است که دسترسی به آن آسان می باشد.

بیشتر بخوانید: WiGig چیست و آیا اکنون زمان استفاده از سرعت فوق‌العاده بالای آن است؟

Smishing چیست؟ چگونه از گوشی خود در برابر اس ام اس فیشینگ محافظت کنیم؟

مثلا هنگام بازدید از یک مکان جدید، ممکن است پیامی دریافت کنید که سرویس مورد استفاده تان (مانند Google، Apple، Facebook یا غیره) متوجه شده شما در منطقه جدیدی هستید و باید پیام تأییدی را برای باز کردن حساب خود ارسال کنید. بهترین راه برای جلوگیری از دسترسی هکرها به داده های موقعیت مکانی بر روی گوشی شما، استفاده از یک VPN مطمئن است که تمام اطلاعات شما را رمزگذاری کرده و مانع دست یابی هکرها به موقعیت مکانی تان می شود.

بیشتر بخوانید: آموزش انتقال لایسنس ویندوز ۱۰ از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر

بیشتر بخوانید: اپلیکیشن رمزنگاری MCrypter ، رمزگذاری فایل های متنی، پسوردها و …

منبع: addictivetips

ارسلان غلامی

ارسلان غلامی هستم. فوق لیسانسم رو رشته فوتونیک دانشگاه شهید بهشتی خوندم و علاقه مند به اخبار تکنولوژی و تازه های علم هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا