در میان گمشدگان نوشتهی دَن چاون، همیشه یکی داره از اینجا میره
در میان گمشدگان Among the Missing مجموعه داستان کوتاه از یک نویسندهی آمریکایی به نام دَن چاون Dan Chaon است. این مجموعه شامل شش داستان کوتاه است. عناوین این داستانها عبارت است از در میان گمشدگان، منِ بزرگ، پایان جفت و جور، عضو مصنوعی، پشیمان و چین چیلا. عنوان این مجموعه داستان از اولین داستان یعنی در میان گمشدگان گرفته شده است. که این نام بی ارتباط به درون مایه و سوژههای تمام داستانهای این مجموعه نیست. در ادامه با تحلیل کتاب در میان گمشدگان با نت نوشت همراه باشید.
در میان گمشدگان نوشتهی دَن چاون، همیشه یکی داره از اینجا میره
در همهی داستانهای کتاب در میان گمشدگان آدمها همیشه در حال رفتن و ترک کردن هستند. در حال ترک کردن خانه، خانواده، شهر خود هستند. آدمها در کنار هم و در یک خانواده زندگی میکنند بی اینکه هرگز تلاش کنند یکدیگر را بشناسند.
فرصتهای شناخت یکدیگر را از دست میدهند. و از روحیات هم بی خبرند و از عواطف و احساسات هم نسبت به یکدیگر بی خبر میمانند. و وقتی به خود میآیند که دیگر دیر شده است.
بیشتر بخوانید: رمان سرزمین گوجههای سبز نوشته هرتا مولر ، روایتی از رئالیسم و جادوی رئالیسمی
داستانهای مجموعه در میان گمشدگان Amoung the Missing در مورد آدمهایی است که مدتهاست مرده اند و زندگی نمیکنند، با اینکه در ظاهر زنده هستند. زندگی بسیاری از آنها از نظر درونی و احساسی و بیرونی، شغلی، زندگی مشترک به ته خط رسیده است.
“خانواده ام مرا یک آدم معمولی میدانستند، نقشی که هر از گاه بازی کردنش را خوب بلد بودم. حالا که آنها از من دور شده اند، غم انگیز است که میبینم ما هم دیگر را این قدر کم شناختیم. گاهی با خود فکر میکنم اگر کسی تو را نشناسد، تو دیگر کسی نیستی.”
آدمهای داستانهای دَن چاون مایوس، خسته، زندگی یکنواخت خود را سپری میکنند و در ملال دست و پا میزنند. با اینکه خود خوب میدانند مسبب این زندگی خودشان هستند. اما گویی راه خلاص را نمییابند و یا انگیزه و شور رها کردنِ خود را از این زندگی ندارند.
بیشتر بخوانید: رمان گرسنه نوشتهی کنوت هامسون ، مردی در کوچه و خیابانهای شهر اسلو
“روی کاغذ پوستی خطاطی شده بود: زنجیری به پا دارم که خود ساختهام.”
در تمام داستانها مجموعه در میان گمشدگان غیر از داستان آخر راوی پسر بجهی نوجوانی است. او است که کل اتفاقات خانواده را روایت میکند. راوی خانوادهی خود را از گذشته تا به امروز با تصویرهایی که در ذهن دارد روایت میکند. پسر بچهی این داستانها به دنبال خود گذشتهاش را میکاود.
و با توجه به اینکه راوی پسر نوجوانی است فقط یک مشاهده گر و روایت گر صرف از پدیدهها و اتفاقات دور و بر خود است. و هیچ قضاوت و یا تحلیلی را در مورد اتفاقات انجام نمیدهد. و خواننده خود بر اساس کنش و واکنشهای شخصیتهای داستان به روحیات و عواطف آنها پی میبرد.
داستان آخر چین چیلا تنها داستان هایی است که شخصیت اصلی آن دختر بچهای است. راوی البته دانای کل است. اما درونمایه و سوژه مشابه سایر داستان هاست. مکان داستانها شهرهایی کوچک در آمریکاست. شهری که تمام این نوجوانها بعدها در بزرگسالی آن را و آدمهای آن را ترک میکنند. و به ندرت به آنجا باز میگردند و یا هرگز باز نمیگردند.
بیشتر بخوانید: تحلیل کتاب شیطان و دوشیزه پریم نوشته پائولو کوئیلو
داستانهای دَن چاون Dan Chaon بیشتر در زمان گذشته میگذرد. گذشته جایگزین زمان حال در زندگی شخصیتها است. آنها بیشتر زمان حال را در فکر گذشته سپری میکنند. این زندگی در گذشتهی به معنی حسرت خوردن برای گذشته نیست. آنها به دنبال معنای زندگی شان به دنبال رازهای گذشته میروند تا بلکه دریابند که چگونه به آنچه امروز هستند بدل گشته اند.
“ما آدمهای زیادی میتوانیم بشویم. ردی ازآدم هایی که میشد باشیم، در نوجوانی و جوانی مان به جا گذاشته این که حالا مشکل میشود گفت کدامشان هستیم. چند جور آدم در طول سالها میشد بشویم که نشدیم؟ چند صد جور آخر و عاقبت، در اتاقکی عاریه در ذهنمان از خودشان صداهای نامفهوم در میآورند و برای ذرهای هوا له له میزنند؟ مثل بستگانی سالخورده و مبتلا به یک بیماری مهلک ریوی.”
بیشتر بخوانید: تحلیل کتاب اتو پرتره نوشتهی ادوارد لِو ، بین تنهایی زهدان و تنهایی گور
دَن چاون در سال ۱۹۶۴ در آمریکا به دنیا آمد. از او یک رمان به نام تو من را به خاطر خودم میآوری (۲۰۰۴)، و مجموعه داستانهای کوتاه پایان جفت و جور (۱۹۹۶) و در میان گمشدگان (۲۰۰۱) به چاپ رسیده است. داستانهای او برندهی چندین جایزهی معتبر از جملهی جایزهی اُ. هنری شده اند.
او در حال حاضر استادیار دانشکده برلین در رشتهی ادبیات خلاق است و با همسرش شیلا شوارتز ( برندهی جایزهی اُ. هنری ۱۹۹۹ ) و دو پسرش در اوهایو زندگی میکند.
واقعا خوب بود ،، من برم بقیه ببینم
سایت جالبی دارید واقعا لینکتونو برای چندتا از دوستام فرستادم بدردشون میخوره ،، ممنون
سلام
ممنون از اینکه نظرتان را با در میان گذاشتید.
خوشحالم که مطالب برایتون مفید بود. ممنون که لینک را برای دوستانتان ارسال کردید. امیدوارم مطالب برا آنها هم مفید باشد.
با احترام