روانشناسی و موفقیت

افزایش تمرکز و بهره وری به سبک ژاپنی !

هایکو به کوتاه ترین شعر جهان گفته می شود که ژاپنی ها به عرصه فرهنگ و هنر دنیا هدیه کردند. افزایش تمرکز و بهره وری هایکو گونه هم روشی است که با حداقل امکانات و حتی با وجود محدودیت ها بتوان به حداکثر توانایی، موفقیت و تمرکز رسید. با نت نوشت امروز همراه باشید تا با این روش مختصر و مفید و کارآمد آشنا شوید.

هایکو چیست؟

این سبک شعر فقط ۱۷ سیلاب یا هجا دارد. اگر کلاس اول دبستان را یادتان باشد که واژه ها را هجی می کردید کاملا متوجه محدود بودن بخش کردن واژه ها می شوید. مثلا کلمه سگ یک هجا و گربه دو هجا دارد.

راز هایکو این است : با تعداد محدودی سیلاب باید زنجیره ای معنادار و پرمفهوم از واژه ها ارائه کنید بدون آن که حتی یکی از آن ها اضافه و بی معنا باشد.

برای افزایش تمرکز ذهنتان را به انباری تبدیل نکنید

انباری خانه تان را در نظر بگیرید. اگر بزرگ باشد  تقریبا هر چیزی را هر چند به درد نخور در آن جای می دهید. ولی اگر کوچک باشد دست به انتخاب دقیقی می زنید، حتی انباری را قفسه بندی می کنید و از کوچکترین ظرفیت فضایی آن بهره می گیرید.  با الهام از شعر ژاپن «هایکو» تمرکز بیشتری روی کارها داشته باشیم و به اهداف مان در مدت زمان کمتری دست پیدا کنیم.

بهره وری از زمان و افزایش تمرکز

چنانچه فهرست بلند بالایی دارید که باید آن ها را انجام دهید اگر یک هفته فرصت داشته باشید قبول کنید کمی تنبلی و به تعویق انداختن هم پیش می آید. ولی اگر فرصت تان فقط یک ساعت باشد ناچار می شوید با افزایش تمرکز و دقت آن ها را یکی یکی به نتیجه برسانید. پس برای به سرانجام رساندن هر کاری با اولویت بندی آنها برای هر کدام زمان تعیین کنید.

برای افزایش تمرکز محدودیت ایجاد کنید

دقت کرده اید وقتی زیاد لباس دارید، باز هم وقتی می خواهید بیرون بروید می گویید وای چی بپوشم. ولی اگر دو دست لباس داشته باشید به راحتی یکی را پوشیده و سراغ کارهای تان می روید.

پس بهتر است برای هر کاری آن را مرحله به مرحله انجام دهیم. به عنوان مثال وقتی با خودتان قرار می گذارید مطالعه کنید بهتر است هر هفته یکی از آن ها را با تعیین زمان برای خواندن و تمام کردن آن در دسترس خودتان بگذارید و فقط آن را بخوانید. به این ترتیب تمرکز بیشتری دارید. یا مثلا به خودتان بگویید این هفته این دو یا سه دست لباس را می پوشم.

درست انتخاب کنید

گفتن بله کاری ندارد. پیشنهادهای مختلفی به شما می شود و شما با یک بله تمام آن ها را به عهده می گیرید. ناگهان وسط کار می بینید چه قدر کلافه شده اید و فرصت انجام هیچ یک را ندارید. پس وقتی کاری یا برنامه ای به شما پیشنهاد می شود فوری بله نگویید. کارهایی را که در دست انجام دارید بررسی کنید و فقط یکی دو کار یا برنامه جدید را که برای تان هیجان انگیز و جالب است انتخاب کنید. با انتخاب یک یا دو پیشنهاد حتی اگر برنامه های سرگرمی و تفریحی با دوستان باشد لذت بیشتری می برید چون تمرکز بیشتری دارید.

ارتباطات اجتماعی بجا داشته باشید

بعضی از ما فوری وارد رابطه های جدید اجتماعی می شویم، دوستان جدید پیدا می کنیم و صمیمی می شویم. بعضی ها برعکس به هیچ وجه وارد روابط اجتماعی نمی شوند و انزوا را ترجیح می دهند.

اولی سردرگم رابطه ها و توقعاتی می شود که گیج کننده است و دومی همیشه احساس تنهایی می کند. با انتخاب بجای بعضی از دوستان روابط عمیق تری با آن ها ایجاد کنیم. وقتی تعداد محدودی دوست صمیمی داشته باشیم زمان های مفیدتری را با آن ها سپری می کنیم و روابط بهتری با آن ها خواهیم داشت بدون آن که رنجیده خاطر شویم یا فکر کنیم صدمه خورده ایم.

زندگی هم محدود است

درست مانند زندگی که همیشگی نیست باید یادمان باشد که ما هم فرصت محدودی برای زندگی کردن داریم. پس با انتخاب صحیح از لحظه به لحظه آن لذت ببرید و فرصت ها را از دست ندهید. با این تفکر همیشه در هر لحظه متمرکز خواهید بود و هیچ زمانی را بدون هدف از دست نمی دهید. بهتر است تنبلی را کنار بگذاریم چون فرصتمان برای زندگی محدود است.

محدودیت و افزایش تمرکز

در هر کاری چه برنامه های شخصی چه برنامه های کاری وقتی احساس کنید محدودیت زمانی دارید تمرکز بیشتری خواهید داشت و با دقت بیشتری کارتان را انجام می دهید. پس هر بار خواه برای تغییر یک عادت، انجام یک برنامه دیدار دوستانه، یا یک سفر، انجام یک پروژه، یا هر برنامه دیگری برای خودتان محدودیت زمانی ایجاد کنید. مهم این است که هر بار فقط خود را روی انجام یک کار متمرکز کنید. یک مثال ساده می زنیم: فرض کنید می خواهید به بازدید دوستان بروید. اگر هر هفته یکی از آن ها را ببینید دیدار خاطر انگیز و پربارتری دارید ولی اگر یک روز به دیدن دو یا سه دوست بروید شدیدا احساس خستگی خواهید کرد و ذهن تان پر از همهمه ها صحبت های آنان است که احتمالا کمی درددل هم چاشنی خود دارد.

تمرین

برای این که این روش را یاد بگیرید برای خودتان همیشه برای انجام هر کاری یک وقت زمانی تعیین کنید. مثلا طی یک ساعت آینده برای خودتان مشخص کنید چه کاری را باید انجام بدهید و تمام کنید. می خواهید ظرف ها را بشویید یا وقت قرار کاری دارید؟ باید آن را طی یک ساعت آینده انجام داده و تمام کرده باشید.

یک هفته تا یک ماه از این روش استفاده کنید و متوجه توانایی های خود در مدیریت زمان می شوید و به خودتان می بالید.

منبع:

zenhabits.net

 

پوران ریاضی پور

لیسانس زبان انگلیسی گرایش تدریس با بخش سلامتی و زندگی در خدمتتان هستم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا