تلفن همراه

مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس ؛ ارتقا بدهیم یا نه؟

مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس

معمولا اضافه شدن عددی بزرگتر به انتهای نام آیفون خبر از تغییراتی رادیکال در طراحی آن می‌دهد. اما جای تعجب است که به جزء چند مورد کوچک سایر تغییرات iPhone 8 plus عمدتا داخلی است.

۲+

اپل برخلاف انتظار همه در طراحی آیفون ۸ پلاس، آنطور که باید و شاید تغییراتی در بخشهای بیرونی این دستگاه ارائه نکرده و عمدتا بر روی قسمتهای داخلی تمرکز داشته است. برای مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس به دلیل جزئی بودن این تغییرات بر آن شدیم تا این دو گوشی را در کنار هم بررسی کنیم و ضمن اطلاع از تغییرات صورت گرفته، نقاط ضعف و قوت هر یک را بررسی کنیم. در این مطلب با مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس همراه نت نوشت باشید.

بیشتر بخوانید: مقایسه iPhone X و Note 8 ؛ انتهای توانمندی و ادعای اپل و سامسونگ در مقابل یکدیگر!

مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس

مشخصات

مشخصات دقیق فنی آیفون 7 پلاس و آیفون 8 پلاس

تصویر را در تب دیگری با سایز بزرگ مشاهده کنید.

در مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس باید گفت که آیفون ۸ پلاس طبیعتا پردازنده بهتری دارد. اپل در این گوشی از چیپست بیونیک A11 بهره برده و طبق بنچمارکهای انجام شده کارایی بهتری از چیپ فیوژن آیفون ۷ و ۷ پلاس دارد. کارایی A11 بر روی یک هسته ۲۵ درصد و در حالت چند هسته‌ای ۸۰ درصد بهتر از آیفون قبلی است. اما علی‌رقم نتایج حاصله، پردازنده آیفون ۷ پلاس باز هم کارایی بهتری از اسنپ‌دراگون ۸۳۵ گلکسی S8 و دراگون ۸۲۱ در گوشی G6 ال‌جی به ارمغان می‌آورد.

بیشتر بخوانید: بررسی مشخصات آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس

اپل معمولا میزان رم آیفون را همچون رازی در سینه خود حبس می‌کند. اما اگر خوش‌بینانه به موضوع نگاه کنیم انتظار می‌رود میزان رم آیفون ۸ پلاس لااقل برابر ۷ پلاس که ۳ گیگابایت است باشد. ناگفته نماند، بیشتر بودن حافظه در برخی از گوشی‌ها مثلا رم ۸ گیگابایتی گلکسی نوت ۸ لزوما به معنی قدرت بالاتر آن نیست،

مچ بودن سخت‌افزار و پلتفرم نرم‌افزاری آن شرط مهمی است که در گوشی‌های اندرویدی به سختی امکان فراهم کردن این شرایط مهیاست چرا که اندروید به دلیل متن باز بودنش بر روی سخت‌افزارهای گوناگونی از شرکتهای مختلف مستقر میشود. این موضوع اگرچه بازار گسترده‌تری را مهیا کرده ولی به قیمت پایین آمدن میزان سازگاری نرم‌افزار و سخت‌افزار گوشیهای اندرویدی تمام میشود.

بیشتر بخوانید: ویژگی های اختصاصی iPhone X ؛ بررسی مشخصات و تغییرات دهمین نسل از آیفون

در ادامه مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس ، طبق معمول و همانند آیفون ۷ پلاس خبری از کارت حافظه خارجی در ۸ پلاس نیست. با عرضه آیفون ۸ پلاس  در دو مدل ۶۴ گیگابایت و ۲۵۶ گیگابایت و قرار گرفتن آن در کنار مدل ۳۲ و ۱۲۸ گیگابایت ۷ پلاس اکنون خریداران بین سه عدد ۳۲، ۶۴ و ۲۵۶ حق انتخاب دارند. از آنجایی که این روزها ۳۲ گیگ برای حافظه چندان زیاد نیست احتمال میرود خریداران با پول بیشتری ناچار به خرید آیفون ۸ پلاس شوند.

از آنجایی که در هر دو گوشی جک ۳٫۵ میلیمتری صدا وجود ندارد، بلوتوث کاربرد زیادی برای خریداران خواهد داشت. آیفون ۸ پلاس به بلوتوث ۵٫۰ که از برد و سرعت بالاتری برخوردار است مجهز شده، در حالی که بلوتوث ۷ پلاس ۴٫۲ است. در ادامه مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس باید گفت که هر دو گوشی از NFC برخوردار هستند و کاربران میتوانند از Apple Pay استفاده کنند. با در نظر گرفتن پردازنده جدید و میزان حافظه بیشتر آیفون ۸ پلاس، این گوشی برنده این بخش خواهد بود.

بیشتر بخوانید: بررسی مشخصات iPhone 8, iPhone 8 plus و iPhone X ؛ کدام آیفون انتخاب بهتری است؟!

صفحه‌نمایش، طراحی و استحکام

برای مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس اگر دو اسمارت‌فون را در کنار هم دیده باشید پی خواهید برد که تفاوت کمی از لحاظ ظاهری دارند. تنها تغییر مشهود آیفون ۸ پلاس جنس شیشه‌ای قاب پشتی آن است که در مقابل طراحی بی‌نظیر نوت ۸، الی‌جی G6 و سایر اسمارت‌فونهای بدون لبه حرفی برای گفتن ندارد. شایسته نیست اپل در این شرایط پرچمدار خود را با یک طراحی ضعیف با حاشیه‌های بزرگ در بالا و پایین گوشی عرضه کند. گویا این رویه قرار است با عرضه آیفون X تغییر یابد.

بیشتر بخوانید: بررسی دوربین آیفون X ، آیفون ۸ و ۸ پلاس ؛ تفاوت و بهبود‌ها نسبت به آیفون‌های قبلی!

نمایشگر دو گوشی دارای مشخصاتی یکسان است. صفحه ۵٫۵ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰*۱۹۲۰ و با تراکم پیکسلی ۴۰۱ ppi مشخصه این دو گوشی است که در مقابل تراکم پیکسلی ۴۵۸ آیفون X عدد بدی نیست. ضمن اینکه صفحه‌نمایش رتینای اپل در دو گوشی به اندازه کافی روشن و واضح است، ۸ پلاس از تکنولوژی True Tone اپل استفاده میکند که باعث جبران نور محیط و برقراری بهتر توازن سفیدی صفحه‌نمایش خواهد شد.

هر دو مدل از با استاندارد IP67 در مقابل گرد و غبار و نفوذ آب مقاوم هستند. البته با توجه به اینکه هنوز ۸ پلاس در دسترس نیست نمیتوان در مورد آن نظری قطعی داد ولی بعید است به لحاظ مقاومت تفاوتی بین دو گوشی در عمل وجود داشته باشد. اگرچه قاب شیشه‌ای ۸ پلاس کمی محاسبات را به هم میزند ولی با خرید یک پوشش محافظ، این دو اسمارت‌فون به لحاظ ظاهری امتیاز یکسانی میگیرند.

بیشتر بخوانید: کپی برداری آیفون X از اندرویدی ها ، کدامیک از امکانات آیفون ۱۰ کپی برداریست؟

عمر باتری و شارژ

شایعات عجیبی حاکی از کمتر بودن ظرفیت باتری آیفون ۸ پلاس نسبت به ۷ پلاس وجود دارد. گفته می‌شود باتری این گوشی ۲۶۷۵ میلی‌‌آمپر بوده که کمتر از باتری ۲۹۰۰ میلی‌آمپری آیفون ۷ پلاس است. البته استفاده از چیپست بهبود یافته A11 عمر باتری این گوشی را برابر و حتی بیشتر از ۷ پلاس خواهد کرد.

اما معلوم نیست این حرفها تا چه حد در عمل واقعیت داشته باشد. براساس برآورد خود اپل، آیفون ۸ پلاس قادر به نگهداری شارژ برای ۲۱ ساعت مکالمه بی‌وقفه، ۱۳ ساعت اینترنت، ۱۴ ساعت پخش ویدیو و ۶ ساعت پخش موسیقی خواهد بود.

در ادامه مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس باید گفت به لطف شارژ سریع آیفون ۸ پلاس در عرض ۳۰ دقیقه تا ۵۰ درصد شارژ صورت میگیرد که در قیاس با رقیب، سرعت بالایی است. همچنین در آیفون ۸ پلاس قابلیتی که مدتها انتظار آن را داشتید افزوده شده، شارژ بیسیم. با توجه به وجود این قابلیت و امکان شارژ سریع، آیفون ۸ پلاس بی‌شک برنده این قسمت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: مقایسه آیفون ۸ با گلکسی S8 ؛ کدام شماره ۸ بازی را خواهد برد؟!

دوربین

در ادامه مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس به بخش هیجان انگیز دوربین میرسیم ، دوربین آیفون ۷ پلاس یکی از مهمترین نقاط قوت آن بوده و بازخوردهای مثبت زیادی داشته است. این موضوع طبیعتا منجر به تغییرات کمتر در سخت‌افزار دوربین ۸ پلاس شده که جای نگرانی نیست، هر دو گوشی از یک دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسل پشتی برخوردار هستند که یکی از لنزها واید با اپرچر f/1.8 بوده و دیگری تله فوتو و با اپرچر f/2.8 است.

هر دو مدل تثبیت کننده نوری تصویر دارند و علاوه بر زوم اپتیکال دوبرابری تا ۱۰ برابر اجازه زوم دیجیتال نیز به کاربر میدهند. علاوه بر این اپل در آیفون ۸ پلاس قابلیت Portrait Lighting (نورپردازی پرتره) که در واقع نسخه بهبود یافته portrait mode آیفون ۷ پلاس است را ارائه کرده است.

بیشتر بخوانید: بررسی امنیت Face ID در آیفون X حتی نه در حد پین کد !

افزون بر این، فیلمبرداری ۴k نیز بهبود یافته است. اکنون در ۸ پلاس امکان قادر به کپچر کردن ویدیو با نرخ بیتی ۲۴، ۳۰ و ۶۰ هستید (در ۷ پلاس فقط ۳۰ fps). آیفون ۸ پلاس همچنین قادر به ضبط ویدیوی اسلوموشن ۱۰۸۰p در نرخ بیتی ۲۴۰ fps است. در حالی که ۷ پلاس تنها فیلمهای اسلوموشن ۷۲۰p را تولید میکند.

با توجه به بازخوردهای خوب دوربین ۷ پلاس قطعا پیشرفتهای دوربین ۸ پلاس در مسیر بهبود و نه رفع مشکلات گذشته خواهد بود. این یعنی باید منتظر ویژگیهای جدید و بهبود دوربین خوب آیفون قبلی در ۸ پلاس باشیم. به همین دلیل برنده این قسمت iPhone 8 plus است.

بیشتر بخوانید: بررسی ویدیویی آیفون ۸ توسط تیم iFixit ؛ لطفا سعی کنید قاب شیشه ای پشت گوشی نشکند!

نرم‌افزار

آیفون ۸ پلاس با نسخه جدید iOS 11 عرضه خواهد شد که با توجه به سیاستهای خوب اپل آیفون ۷ پلاس نیز این بروزرسانی را دریافت میکند. منطق حکم میکند که دستگاه جدیدتر میزبان بهتری برای سیستم‌عامل جدید خواهد بود. البته با توجه به تطبیق بسیار خوب نرم‌افزار و سخت‌افزار در گوشی‌های اپل به ندرت آیفونهای قدیمی با مشکلات ناسازگاری روبرو میشوند و به همین دلیل در این قسمت برنده‌ای نمیتوانیم انتخاب کنیم.

قیمت و در دسترس بودن

آیفون ۸ پلاس ۲۲ سپتامبر عرضه خواهد شد. قیمت مدل ۶۴ گیگ این گوشی در فروشگاه آنلاین اپل ۷۹۹ دلار و ۲۵۶ گیگ آن ۹۴۹ دلار است. مدل ۳۲ گیگ آیفون ۷ پلاس ۶۶۹ دلار و ۱۲۸ گیگ آن در حال حاضر ۷۶۹ دلار قیمت دارد. قطعا اگر پول برایتان مهم نیست انتخاب آیفون ۸ پلاس تصمیمی عاقلانه است (لااقل تا زمانی که آیفون X از راه میرسد). این گوشی قیمتی نزدیک آیفون X دارد و شارژ بیسیم و دوربین بهبود یافته آن به سختی توجیه کننده این افزایش قیمت نسبت به آیفون ۷ پلاس است. با ۳۰ دلار کمتر میتوانید مدل ۱۲۸ گیگابایتی ۷ پلاس را خریداری کنید که رقیب بسیاری از پرچمدارهای فعلی بازار است. با توجه به قیمت، برنده این قسمت iPhone 7 Plus است.

بیشتر بخوانید: نگاهی به امکانات iOS 11 در آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس

برنده نهایی: آیفون ۸ پلاس

در انتهای مقایسه آیفون ۸ پلاس و ۷ پلاس اگرچه آیفون ۷ پلاس یک گوشی بی‌نظیر است ولی وقتی پای رقابت با نسل جدید آن به میان کشیده میشود، طبق قاعده، برنده، نسخه جدید این پرچمدار خواهد بود. آیفون ۸ پلاس نسبت به همتای پیشین خود بهبود چشمگیری داشته و علاوه بر این قابلیت شارژ سریع با امکان شارژ وایرلس را نیز فراهم کرده است. مهمتر از همه پردازشگر بهبود یافته A11 این گوشی است که قرار است تجربه خوبی در کار با iOS به ارمغان بیاورد.

از سوی دیگر ۷ پلاس قادر به انجام تمام کارهایی است که ۸ پلاس انجام میدهد و کماکان سایر پرچمدارهای بازار را به چالش میکشد ولی به صورت کلی ویژگیهای جدید و بهبودهای صورت گرفته باعث میشود تا iPhone 8 Plus را به عنوان برنده این مسابقه اعلام کنیم. در نهایت اگر پول برایتان مسئله نیست این گوشی را انتخاب کنید و در غیر اینصورت بدون نگرانی ۷ پلاس را خریداری کنید. در هر دو حالت ضرر نکرده‌اید.

بیشتر بخوانید: بررسی قابلیت نورپردازی پرتره در آیفون ۸ پلاس ؛ راهی دراز تا رسیدن به حد ایده آل در پیش است!

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا