فیلم Atomic Blonde ساختهی دیوید لیچ
دیوید لیچ David Leitch دستیار کارگردان و بدلکار سابق هالیوود که دستیاری فیلمهای بسیاری از جمله جان ویک و V for Vendetta را دارد این بار در مقام کارگردان سراغ فیلمِ Atomic Blonde رفته است. در ادامه با تحلیل فیلم Atomic Blonde با نت نوشت همراه باشید.
فیلم Atomic Blonde “جان ویک با طعمی بِلوند”
Atomic Blonde فیلمی مهیج، با تمهای جاسوسی و البته زد و خوردهای فراوان و اکشنی پویا که دل طرفداران را خواهد ربود. کِرت جانستاد Kurt Johnstad فیلمنامه نویسِ فیلم، این اثر را با اقتباس از رمانِ گرافیکی آنتونی جانسون به نام سردترین شهر به نگارش درآورده است.
فیلم Atomic Blonde داستان مأمور سازمان جاسوس انگلیس (MI6) لورین باگتون با نقش آفرینی شارلیز ترون Charlize Theron است. وی قرار است طی مأموریتی مخفی وارد برلین غربی شود و جسد یکی دیگر از مامورین مخفی را همراه با یک لیست بسیار ارزشمند به انگلیس باز گرداند.
اما داستان فرای تنها چند بازگشت است. مأموریت اصلی لورین شناسایی و بازگردانی جاسوسی دوجانبه است. بدین سان MI6 وی را سراغ جاسوس ارشدش “دیوید پرسیوال” با نقش آفرینی “جیمز مک آووی” میفرستد.
داستان فیلم Atomic Blonde در روزهای متناهی به فرو ریخت دیوار برلین و در کشمکشهای جنگ سرد روایت میشود. جنگِ سردی که در فیلم تنها شرق و غرب و لوکیشناش به عاریه گرفته شده اند و هیچگاه حال و هوای آن دوران را آن هم در برلین نمایان نمیکند.
شارلیز ترون که گویا پس از بازی در فیلم “مدمکس: جاده خشم” علاقه خاصی به نقش فیوریسا پیدا کرده است، در Atomic Blonde علاوه بر کسوت تهیه کنندگی فیلم شمایلی از همان فیوریسایِ مدمکس را ارائه میدهد. قوی، مغرور و مبارز. همان خصلتهای آشنایی که در فیلمِ جورج میلر آن را دیده بودیم.
بیشتر بخوانید: فیلم Fargo کاری از برادران کوئن
فیلم Atomic Blonde ار آن دسته فیلمهای اکشنِ بی مغزِ این سالهای هالیوود است که به لطف تکنیکهای اجرا دوباره مخاطبِ گیشه پیدا کرده اند. سریع شروع میشوند، منتظر هیچ چیز نمیمانند و بی مغز به سمت دیوار حرکت میکنند.
فیلم Atomic Blonde به عبارتی همان جان ویک ( John Wick) است. با این تفاوت که به جای “کیانو ریوز”، “شالیز ترون” مسئولیت کشتن را به عهده دارد. کشتنی که صد البته در جان ویک درست تر و با نظم بیشتری به تصویر در آمده است.
شتر گاو پلنگی که Atomic Blonde به تصویر میکشد را میتوان وصله پینه فیلم هایی نظیر جان ویک ، مدمکس ، کیک اس و حتی “کینگزمن (Kingsman: The Secret Service)”دانست.
بیشتر بخوانید: فیلم Forrest Gump فارست گامپ اثر رابرت زمکیس
این روزهای سینمای جهان و حتی سینمای ایران را باید روزگارِ گسترش فیلمهای زن محور دانست. فیلم هایی که بر جنبه فمینیستی آن تأکید میشود ولی در عمل فقط نالهای همراه خود دارد که به هیچ وجه فمنیست نیست. نالهای که هیچ خیریتی در آن وجود ندارد و همان استفاده ابزاری مطرح است ولی اینبار در خدمت هدفی دیگر. پول!
فیلم Atomic Blonde بی اعصاب، شلخته و سردرگم و بدون هیچ گونه روایتِ داستانیِ منسجمی است که در عین حال سرگرم کننده است و این رسالتاش را به خوبی پیش میبرد و به سر انجام میرساند.
بیشتر بخوانید: فیلم Gravity ساخته آلفونسو کوارون
در نهایت فیلم Atomic Blonde به دوران جنگ سرد میپردازد بدون اینکه موشکافانه آن را بررسی و حس و حال برلین شرقی و غربی را برای مخاطب به همزاد پنداری نزدیک کند. تنها اکشنی قابل تامل را آماده بلعیدن کرده است.
فرمولی که همیشه و همه جا جواب داده است و تنها با کوچکترین تفاوت یعنی تغییر لوکیشن مدام به پرده سینما بازگشته است. یک روز در قامت “The Raid”در اندونزی، روزِ دیگر با جان ویک و اینبار با بلوندِ اتمی!
بیشتر بخوانید: فیلم Personal Shopper اثر الیویه آسایاس