دانستنی‌های سلامتی

هشدار به زنان، اگر می خواهید به بیماری های حافظه مبتلا نشوید حتما ورزش کنید

اهمیت ورزش در زنان در پیشگیری از بیماری های حافظه آلزایمر در میانسالی

همه باید ورزش کنند ولی زنان بیشتر. چرا که تحقیقات نشان می دهد ارتباط مستقیمی بین ورزش و پیشگیری از بیماری های حافظه مانند آلزایمر در زنان وجود دارد.

۱+

تحقیقات متعدد نشان داده است زنانی که به طور مرتب ورزش می کنند و تناسب اندام دارند در سنین میانسالی و سالمندی کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های حافظه مثل ضعف حافظه، زوال عقل و آلزایمر قرار می گیرند. ولی ۱۰ سال تحقیق در دانشگاه گوتنبرگ سوئد هم اکنون ارتباط بین تناسب اندام و سلامت مغز و عدم وجود بیماری های حافظه در زنان با عددی ۹۹ درصدی پیرو تحقیقات قبلی ثابت کرده است. در نت نوشت امروز از ارتباط بین چاق نبودن و حافظه بهتر در میانسالی زنان بخوانید.

اهمیت تغذیه و تناسب اندام در پیشگیری از بیماری های حافظه

بررسی های ۱۰ ساله دانشگاه گوتنبرگ سوئد به رهبری دکتر اینگمار سکوگ Dr. Ingmar Skoog ثابت کرد تغذیه سالم در زنان به همراه ورزش و نرمش منظم خطر ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری های حافظه را به شدت کاهش می دهد. این مهم نه تنها در سنین جوانی بلکه در میانسالی و سالمندی زنان نیز تاثیرگذار است.

چگونه ورزش بر سلامت مغز تاثیر می گذارد؟

تناسب اندام سلامت کل بدن را به دنبال دارد و بخصوص بر سلامتی قلب و عروق تاثیر می گذارد. فاکتورهایی که عامل بیماری های عروقی و رگ ها است شانس ابتلا به بیماری هایی مثل آلزایمر را افزایش می دهد. در واقع تناسب اندام در نتیجه فعالیت های ورزشی باعث کارکرد بهتر سلول ها، اکسیژن رسانی بهتر به مغز و در نتیجه کارکرد بهتر آن می شود.

موسسه جهانی آلزایمر هم بارها اعلام کرده است سلامت رگ ها و عروق خونی ارتباط مستقیم با سلامت مغز و پیشگیری از بیماری های حافظه دارد. مدیر این موسسه جیمز هندریکس James Hendrix می گوید: «ارتباطی بین سلامت مغز و قلب وجود دارد. هر چه اکسیژن بیشتری در بدن جریان پیدا کند، عضوهای بدن سالم تر خواهند بود که شامل مغز هم می شود.»

محققان سوئدی ۲۰۰ نفر  زن بین ۳۸ تا ۶۰ سال با میانگین سنی ۵۰ را در سال ۱۹۶۸ مورد بررسی قرار دادند. در این تحقیق از زنان خواسته شد تا آن جا که خسته نشده اند و از پا نیفتاده اند دوچرخه سواری کنند تا حداکثر ظرفیت توانایی قلب و عروق بررسی شود. ۵۹ درصد زنان وضعیت بدنی متناسبی نداشتند. بعضی از آنها بسیار چاق بودند و در ابتدای انجام فعالیت ورزشی به دلیل درد در سینه و بالا رفتن فشار خون مجبور به توقف تست شدند.

طی سال های بعد وضعیت حافظه این زنان بررسی شد. فقط ۵ درصد زنانی که فعالیت بدنی مناسبی داشتند در میان سالی از حافظه خوبی هم برخوردار بودند. ۲۵ درصد زنان میانسال به زوال عقل مبتلا شده بودند. زنانی که در آزمایش سال ۱۹۶۸ وضعیت بدنی متناسبی نداشتند و نتوانسته بودند تست را تا آخر انجام دهند، ۴۵ درصد آنان به بیماری های زوال عقل مبتلا شده بودند.

با شروع ورزش در میانسالی چه اتفاقی می افتد؟

دکتر اسکوگ اعتقاد دارد هر چند شروع ورزش شروع ورزش از جوانی تاثیر بهتری بر سلامت فکر زنان در میانسالی دارد ولی در دهه ۵۰ یا ۶۰ زندگی شروع ورزش زن بی تاثیر در سلامت مغز نیست و مانع از بروز بیماری های حافظه مانند ضعف حافظه و دیگر بیماری های مشابه می شود.

تحقیقات ثابت کرده است ورزش در هر سنی نه تنها در پیشگیری از بیماری های حافظه مانند زوال عقل، بلکه از تحریک پذیری و بی حوصلگی و افسردگی هم پیشگیری می کند. به همین دلیل هنریکس اعتقاد دارد زنانی که در جوانی ورزش نکرده اند در میانسالی بهتر است  ورزش را شروع کنند.

به هر حال هیچ وقت دیر نیست. این را هنریکس می گوید با تاکید بر اینکه تغذیه سالم، سبک زندگی، انجام فعالیت های بدنی مناسب و شادی هم باید وارد زندگی زنان شود. این تحقیق در ۱۴ مارس در مجله عصب شناسی Journal Neurology به چاپ رسید تا به دلیل اهمیتش برای بررسی دقیق تر زنان میانسال در اختیار جامعه پزشکی قرار گیرد.

منبع:

WebMD.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا