بررسی آنر ۲۰ لایت: هتریک آنر در دستهی Budget Phones
قبل از آنر ۲۰ و آنر ۲۰ پرو، ارزان قیمت ترین عضو از این خانواده با نام Honor 20 Lite (که با نام Honor 10i هم شناخته میشود) در آپریل ۲۰۱۹ معرفی و منتشر شد. اگرچه آنر ۲۰ لایت اسمارت فون بسیار خوبی است و دارای دوربین و پردازندهی قدرتمندی میباشد، اما طبق سابقهای که از برند آنر سراغ داریم، انتظار میرفت که این گوشی با قیمت پایین تری فروخته شود. در واقع آنر ۲۰ لایت خوب است، اما با قیمت نزدیک به ۳۰۰ یورو شاید بتوانید میان ردههای بهتر از آن را هم پیدا کنید. در ادامه با بررسی آنر ۲۰ لایت با نت نوشت همراه باشید.
بررسی سریع و نقاط قوت و ضعف آنر ۲۰ لایت
نقاط قوت:
نمایشگر قدرتمند در این قیمت، طراحی زیبا، دوربین خوب
نقاط ضعف:
ارزش خرید نه چندان بالا (حداقل در مقایسه با دیگر اسمارت فونهای آنر مثل Honor 10 Lite)، دوربین فوق عریض ضعیف
بیشتر بخوانید: مشخصات آنر ۲۰ لایت / مشخصات آنر ۲۰S
با Pixel 3a، گوگل اسمارت فونی مخصوص عکاسی را با قیمتی نسبتا مناسب و مشخصات فنی خوب روانهی بازار کرد. اما این کاری است که زیربرند جوان آنر در چند سال گذشته با قیمتهای بسیار پایین تر انجام داده است. در ۲ سال گذشته، Honor 9 Lite و Honor 10 Lite با قیمتهای کمتر از ۲۰۰ یورو در رنج قیمتی خود تقریبا بی رقیب بودند و حداقل از نظر دوربین، فراتر از حد انتظار کار میکردند. حال در سال ۲۰۱۹، اسمارت فون Honor 20 Lite آمده تا این روند را ادامه دهد، با این تفاوت که اکنون budget phone جدید آنر قیمتی نزدیک به ۳۰۰ یورو دارد، و این در حالی است که از نظر مشخصات فنی، آنر ۲۰ لایت نسبت به آنر ۱۰ لایت چندان آپگرید بزرگی را تجربه نکرده است.
در واقع ذکر این نکته که آنر ۲۰ لایت نسبت به آنر ۱۰ لایت اسمارت فون بهتری است، نیاز به ضریب هوشی چندان بالایی ندارد! اما با توجه به افزایش ۲۵ درصدی قیمت، آیا آنر ۲۰ لایت همچنان به مانند آنر ۱۰ لایت ارزش خرید بالایی خواهد داشت؟ در ادامه با بررسی آنر ۲۰ لایت به صورت دقیق تر، به این سوال پاسخ خواهیم داد.
طراحی و نمایشگر آنر ۲۰ لایت
بررسی آنر ۲۰ لایت را با قسمت طراحی آن آغاز میکنیم. از نظر طراحی، تفاوت خاصی بین این اسمارت فون و آنر ۱۰ لایت (محصول ۲۰۱۸) مشاهده نمیشود. اما این بدین معنی نیست که آنر ۲۰ لایت اسمارت فون از مد افتادهای باشد! این گوشی دارای طراحی پلاستیکی درخشان و رنگارنگی است، نمایشگر آن بسیار کم حاشیه بوده و فقط یک notch کوچک teardrop در بالای آن دیده میشود. آنر ۲۰ لایت در عین شباهت به آنر ۱۰ لایت، از نظر طراحی بسیار به هواوی P30 لایت هم نزدیک میباشد و در واقع میتوان آن را پلی از آنر ۱۰ لایت به هواوی P30 لایت دانست.
بیشتر بخوانید: بررسی آنر ۲۰ / مشخصات آنر ۲۰
بررسی آنر ۲۰ لایت را همچنان با قسمت طراحی ادامه میدهیم. این گوشی در سه رنگ اصلی آبی، قرمز و مشکی عرضه میشود که همانند دیگر دستگاههای آنر، در اینجا هم رنگ آبی زیباتر و چشم نوازتر از دیگر رنگها است. اگر به قاب پشتی آنر ۲۰ لایت از بالا به پایین نگاه کنید، میبینید که رنگ آبی خالصی که در بالای بدنه و در اطراف سنسور اثر انگشت وجود دارد، در ادامه با رنگ ارغوانی ترکیب شده و در قسمت پایین قاب پشتی حتی نمیتوانیم این دو را از هم تشخیص دهیم.
همچنین برخلاف آنر ۱۰ لایت که در آن دو دوربین به صورت جداگانه بر روی قاب پشتی تصب شده بودند، این بار مدول دوربین شامل سه دوربین است که به صورت عمودی در قسمت سمت چپ و بالای قاب پشتی دیده میشود. فلش LED همچنان در زیر سیستم دوربین و سنسور اثر انگشت هم در وسط قاب پشتی به چشم میخورند.
از نظر ابعاد و اندازه، تفاوت خاصی بین آنر ۲۰ لایت و ۱۰ لایت مشاهده نمیشود. این گوشی با ۸ میلی متر ضخامت، ۱۶۴ گرم وزن و نمایشگر ۶٫۲۱ اینچی با نسبت تصویر ۱۹٫۵:۹، اسمارت فون خوش دستی محسوب میشود. حال که صحبت از نمایشگر شد، بررسی آنر ۲۰ لایت را با قسمت نمایشگر آن پی میگیریم.
نمایشگر ۶٫۲۱ اینچی IPS LCD این گوشی با رزولوشن ۱۰۸۰*۲۳۴۰ پیکسل (تراکم پیکسلی ۴۱۵PPI)، در این محدودهی قیمتی یکی از بهترین، باکیفیت ترین و پرنورترین نمایشگرهای دنیا است که دقت رنگ بالایی هم دارد. البته به فکر مقایسهی نمایشگر آنر ۲۰ لایت با نمایشگرهای اولد نباشید، ولی در محدود قیمت زیر ۳۰۰ یورو، آنر ۲۰ لایت یکی از بهترین نمایشگرها را به شما ارائه میدهد.
بیشتر بخوانید: بررسی آنر ۲۰ پرو: جنگ دوربین در بین اسمارتفونها وارد عصر جدیدی میشود!
بیشتر بخوانید: مشخصات آنر ۲۰ پرو
از دیگر نکاتی که در بررسی آنر ۲۰ لایت از نظر طراحی میتوان به آنها اشاره کرد، اول از همه استفاده از پورت قدیمی micro USB به جای USB-C است که نکتهای بسیار ناامیدکننده میباشد. اسپیکرهای این گوشی صدای مناسبی دارند و خوشبختانه آنر ۲۰ لایت به جک ۳٫۵ میلی متری هدفون هم مجهز شده است. از طرف دیگر، محل قرارگیری دکمههای تنظیم صدا بر روی لبهی گوشی کمی نامناسب و دور از دسترس به نظر میرسند. Honor 20 lite به محافظ گوریلاگلس مجهز نبوده و ضدآب نیز نمیباشد.
بررسی دوربین آنر ۲۰ لایت
بررسی آنر ۲۰ لایت را با قسمت دوربین آن پی میگیریم. در واقع تنها تفاوت اساسی این گوشی با آنر ۱۰ لایت در همین قسمت دوربین میباشد و به همین دلیل، آنر ۲۰ لایت در حدود ۲۵ درصد گرانتر از مدل قبلی خود شده است. دوربین اصلی آنر ۲۰ لایت ۲۴ مگاپیکسل رزولوشن داشته، بازشدگی دیافراگم آن f/1.8 بوده و همچنین به ویژگی فوکوس خودکار مجهز میباشد. دوربین دوم، یک سنسور فوق عریض ۸ مگاپیکسلی است و دوربین سوم هم یک سنسور عمق ۲ مگاپیکسلی بوده که عملکرد چندان درخشانی در ثبت افکتهای بوکه ندارد. لازم به ذکر است که سیستم دوربین آنر ۲۰ لایت دقیقا همانند هواوی P30 لایت میباشد.
در ادامه به بررسی آنر ۲۰ لایت از نظر عملکرد دوربین میپردازیم. عملکرد دوربین اصلی این گوشی بسیار خوب است و جزئیات و بالانس بالای رنگهای آن را در کمتر میان ردهای میتوان پیدا کرد. اما شگفتی اصلی زمانی کامل میشود که حالت هوش مصنوعی دوربین را فعال کنید. آنر ۲۰ لایت میتواند تنظیمات مناسب را برای ۵۰۰ صحنه از ۲۲ دستهی مختلف انتخاب نماید. هوش مصنوعی دوربین این گوشی در شناسایی آسمان آبی یا هوای ابری هیچ مشکلی ندارد و عکسهای بسیار زیبایی را برای شما ثبت مینماید. با این حال در برخی موارد مثل عکاسی از ساحل، ممکن است تا محدوده دینامیکی تصویر پایین باشد.
همچنین با کاهش نور محیط و در هنگام شب، طبق انتظار، کیفیت تصاویر آنر ۲۰ لایت هم کاهش پیدا کرده و همه چیز کمی تارتر و رنگها کمی ملایم تر میشوند. با این حال باز هم در مقایسه با دیگر میان ردههای ۲۰۰ تا ۳۰۰ یورویی، آنر ۲۰ لایت چندان هم برای عکاسی در شب نامناسب نیست، زیرا با فعال کردن night mode میتوانید حتی در شب بسیار تاریک هم تصاویر خوبی را ثبت کنید، فقط باید مراقب باشید تا دست شما در هنگام عکس گرفتن نلرزد.
دوربین فوق عریض آنر ۲۰ لایت هم با اینکه زاویهی ۱۲۰ درجه از روبه روی خود را پوشش میدهد، اما به شکل محسوسی از اعوجاج در لبههای تصویر رنج میبرد. با این حال اگر نور کافی در محیط باشد، میتوانید با این دوربین تصاویر LANDSCAPE نسبتا خوبی را ثبت نمایید. اما کیفیت این دوربین و جزئیات ثبت شده توسط آن به مراتب کمتر از دوربین اصلی ۲۴ مگاپیکسلی دستگاه میباشد.
و در آخر این بخش، به بررسی آنر ۲۰ لایت از نظر دوربین سلفی میپردازیم. دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی این دستگاه قطعا جوانان و نوجوانانی را هدف قرار داده که عاشق دنیای مجازی هستند. ۳۲ مگاپیکسل، رزولوشن بسیار بالایی است که جزئیات بسیار زیادی را در تصاویر ثبت میکند. با این حال این دوربین هم به مانند بسیاری از میان ردههای هواوی و آنر همچنان از مشکل “زیباسازی و تغییر بیش از حد چهره” رنج میبرد! اگرچه دوربین سلفی آنر ۲۰ لایت به مانند دوربین پشت آن به HDR و AI مجهز شده، ولی کیفیت آن به خوبی دوربین اصلی ۲۴ مگاپیکسلی دستگاه نیست.
بررسی مشخصات فنی و نرم افزار آنر ۲۰ لایت
بررسی آنر ۲۰ لایت را با قسمت مشخصات فنی آن ادامه میدهیم. همانند Huawei P30 Lite و آنر ۱۰ لایت، این گوشی هم به چیپست Kirin 710 مجهز شده که در کنار آن ۴ گیگ حافظه RAM و ۱۲۸ گیگ حفظه داخلی دیده میشود. با توجه به افزایش ۲۵ درصدی قیمت آنر ۲۰ لایت نسبت به ۱۰ لایت، حداقل انتظار داشتیم تا از پردازندهی قدرتمندتری در این گوشی استفاده شود. هرچند که استفاده از ۴ گیگ RAM در مقایسه با ۳ گیگ RAM موجود در آنر ۱۰ لایت خود پیشرفت خوبی میباشد.
خوشبختانه عملکرد آنر ۲۰ لایت در دنیای واقعی بسیار خوب است. در استفادههای معمولی، هیچ گونه لگی در سوئیچ کردن در بین صفحات و منوهای مختلف مشاهده نمیشود و عملکردهای مولتی تسکینگ هم با مشکل خاصی روبه رو نیستند. از نظر اجرای بازی، واحد پردازش گرافیکی Mali-G51 MP4 موجود بر روی بورد آنر ۲۰ لایت از تمامی APIهای مدرن مثل OpenGL ES 3.2 و Vulkan 1.0 و OpenCL 2.0 و DirectX 12 FL9_3 پشتیبانی میکند. شما میتوانید بازی Asphalt 9 را با آخرین تنظیمات گرافیکی به صورت روان با این گوشی اجرا نمایید، یا در اجرای بازی پابجی هم به جز لگهای کوچک و گاه و بیگاه مشکل دیگری نخواهید داشت. این گوشی از تست چندهستهای بنچمارک Geekbench 4 نمرهی ۵۴۰۴ را کسب کرده که از این حیث بالاتر از رقبایی چون Xiaomi Redmi Note 7 و Google Pixel 3a XL و همردهی Samsung Galaxy S7 قرار میگیرد.
حال نوبت به بررسی آنر ۲۰ لایت از نظر نرم افزار میرسد. Android 9 Pie با پوستهی EMUI 9.0 همان چیزی است که انتظار حضور آن را بر روی این گوشی میکشیدیم. اگرچه معمولا بیشتر کاربران EMUI را دوست ندارند، ولی نسخهی ۹ این رابط کاربری کمی تمیزتر و روان تر از نسخههای قبلی میباشد. EMUI 9.0 دارای ویژگیهای مثبت زیادی است که نظیر آن را در نسخهی خام اندروید نمیبینیم، اما از نظر ظاهری این رابط کاربری چندان در مقایسه با نسخهی خام اندروید یا پوستههای سامسونگ و شیائومی و وان پلاس زیبا به نظر نمیرسد.
در واقع هواوی قصد داشته تا در EMUI، به نوعی دست به تلفیق ظاهر اندروید با IOS بزند، اما در این امر چندان موفق نبوده است. اگر شما مدتی با EMUI کار کنید، به زودی به آن عادت خواهید کرد. ولی اگر به نسخههای دیگر اندروید یا IOS مراجعه کنید، آنگاه ظاهر EMUI در پیش چشم شما زشت جلوه خواهد نمود. برای لذت بیشتر از EMUI، در قدم اول باید بسیاری از برنامههای از پیش نصب شدهی بسیار زیاد آن را غیرفعال نمایید.
بررسی باتری آنر ۲۰ لایت
و در انتها به بررسی آنر ۲۰ لایت از نظر باتری میرسیم. در این قسمت هم هیچگونه بهبودی نسبت به آنر ۱۰ لایت مشاهده نمیشود و آنر ۲۰ لایت هم از یک باتری ۳۴۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده میکند که متاسفانه خبری از تکنولوژی شارژ سریع و وایرلس برای آن نیست. البته ما انتظار پشتیبانی از شارژ وایرلس را برای یک گوشی ۳۰۰ یورویی نداریم، اما تقریبا تمامی رقبای آنر ۲۰ لایت به تکنولوژی شارژ سریع مجهز میباشند.
با وجود این کمبودها، عملکرد کلی باتری آنر ۲۰ لایت نسبتا خوب است. اگر کاربری هستید که چندان با گوشی خود بازی نمیکنید و یا فیلم نمیبینید، میتوانید انتظار داشته باشید تا آنر ۲۰ لایت با یک بار شارژ کامل از صبح تا زمانی که پا به رختخواب میگذارید شما را ساپورت کند. با این حال مثلا دیدن ۹۰ دقیقه ویدیوی HD با حداکثر روشنایی نمایشگر، حدود ۱۷ درصد از شارژ باتری آن را کاهش میدهد که عدد چندان بالایی نیست. اما برای گیمرها، یک باتری ۳۴۰۰ میلی آمپر ساعتی که از تکنولوژی شارژ سریع هم بی بهره میباشد خبر چندان خوبی نیست.
جمع بندی بررسی آنر ۲۰ لایت
به پایان مطلب بررسی آنر ۲۰ لایت میرسیم. این گوشی یک budget phone معقول است که تعادل خوبی در بین قسمتهای مختلف آن مشاهده میشود. با این حال وقتی آن را با آنر ۱۰ لایت مقایسه میکنیم، این سوال پیش میآید که چرا باید برای خرید آنر ۲۰ لایت در حدود ۲۵ درصد بیشتر هزینه نماییم؟!
در واقع به غیر از قسمت دوربین و حافظه، این دو دستگاه تقریبا از هر نظر، حتی از نظر ظاهری هم مشابه هم میباشند. استفاده از سیستم دوربین سه گانه در یک میان رده بسیار خوب است، ولی دوربین فوق عریض اضافه شده به آنر ۲۰ لایت چیزی نیست که شما هر روز بخواهید از آن استفاده نمایید! پس در کل شاید ارزش خرید آنر ۲۰ لایت به اندازهی آنر ۱۰ لایت بالا نباشد، هرچند که بدون شک آنر ۲۰ لایت اسمارت فون بهتری در مقایسه با ۱۰ لایت است.
آنر ۲۰ لایت به دلیل داشتن دوربین قوی و قدرت خوب در اجرای گیم، بیشتر مناسب نوجوانان و جوانان است، اما این گوشی در مجموع قدرتمند بوده و میتواند هر نوع کاربری را از خود راضی نماید. با این حال اگر به دنبال جایگزینی برای آن هستید، به غیر از آنر ۱۰ لایت که از آن بسیار صحبت کردیم، اسمارت فونهای Moto G7 Plus و Samsung Galaxy A7 مدل ۲۰۱۸ و ردمی نوت ۷ پرو هم میتوانند انتخابهای بسیار مناسبی باشند.