آرت کیوسک

چارلی چاپلین: مروری بر زندگی و آثار

چارلی چاپلین
۷+

چارلی چاپلین با نام کامل سِر چارلز اسپنسر چاپلین Sir Charles Spencer Chaplin (زادهٔ ۱۶ آوریل ۱۸۸۹ – درگذشتهٔ ۲۵ دسامبر ۱۹۷۷)، یکی از مشهورترین بازیگران و کارگردانان جهان بوده است. چاپلین در محیطی هنر دوست به دنیا آمد. مادر او هنرپیشه‌ای شناخته شده بود و پدرش نیز خواننده بود. چارلی چاپلین در سن کم والدین خود را یکی پس از دیگری از دست داد و با توجه به استعدادی که داشت برای کار کردن به تئاتر روی آورد. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

چارلی چاپلین

چارلی چاپلین در ابتدا عضو گروهی جوان در تئاتر شد و در آن جا به به عنوان یک رقاص استپ نزد مردم شناخته شد. چاپلین در دوازده سالگی اولین تجربه‌ی بازیگری حرفه‌ای خود را بدست آورد و پس از آن بود که به عنوان یک بازیگر کمدی واریته خود را شناخت.

او در سال ۱۹۱۰ به همراه یک کمپانی هنری به آمریکا مهاجرت کرد. کمپانی چاپلین به همت او و برادرانش در آمریکا پا گرفت اما فعالیت‌های وی محدود به کمپانی خود نبود.

بیشتر بخوانید: فیلم Modern Times؛ عصر جدید اثر چارلی چاپلین

سِر چارلز اسپنسر چاپلین (به انگلیسی: Sir Charles Spencer Chaplin) (زادهٔ ۱۶ آوریل ۱۸۸۹ – درگذشتهٔ ۲۵ دسامبر ۱۹۷۷)

سِر چارلز اسپنسر چاپلین (به انگلیسی: Sir Charles Spencer Chaplin) (زادهٔ ۱۶ آوریل ۱۸۸۹ – درگذشتهٔ ۲۵ دسامبر ۱۹۷۷)

سه سال پس از مهاجرت یکی از کمپانی‌های بزرگ هالیوود چارلی چاپلین را به کار دعوت می‌‌کند این کمپانی مشهور کی استون نام داشت. چاپلین در این کمپانی در ۳۴ فیلم کوتاه و ۶ حلقه‌‌ای داستانی با عنوان رمانس ناکام تیلی (۱۹۱۴) به کارگردانی مک سنت بازی کرد و کاراکتر این دلقک ریزنقش محزون را به تدریج پرورش داد.
شخصیتی با کفشهایی که برایش بزرگ بودند، شلواری گشاد و کتی تنگ که کلاه لبه‌دار دربی بر سر می‌‌گذاشت.

پس از این که چاپلین جایگاه خود را در هالیوود رفته رفته پیدا کرد، شروع به ساختن اولین فیلم خود کرد. اولین تجربه‌ی فیلمسازی چاپلین منجر به ساخت فیلم ساختن یک زندگی شد که این فیلم مورد استقبال فراوانی قرار گرفت.

چارلی چاپلین: "وقتی زندگی صد دلیل برای گریه کردن به شما نشان میدهد شما هزار دلیل برای خندیدن به آن نشان دهید."

چارلی چاپلین: “وقتی زندگی صد دلیل برای گریه کردن به شما نشان میدهد شما هزار دلیل برای خندیدن به آن نشان دهید.”

پس از آن بود که دیگر خود چاپلین سعی بر آن داشت که تهیه کنندگی آثار خود را به عهده بگیرد. او که همواره بر آن بود که به صورت مستقل آثار خود را بسازد، شروع به ساختن استودیو‌هایی برای برای ساختن آثار خود کرد.

سپس بعد از این اقدامات بود که یک کمپانی هالیوودی تنها برای ساخت فیلم‌های چارلی چاپلین تاسیس شد. در همین دوران و طی همین قرارداد بود که چاپلین فیلم مشهور و محبوب زندگی سگی را ساخت.

چاپلین یکی از محبوب‌ترین و بزرگترین هنرمندان قرن بیستم میلادی و تاریخ سینما است.

چاپلین یکی از محبوب‌ترین و بزرگترین هنرمندان قرن بیستم میلادی و تاریخ سینما است.

چاپلین بر اساس قرارداد با کمپانی موچوال در مدت یک سال و نیم دوازده فیلم برای این شرکت ساخت و ۶۷۰ هزار دلار بابت آن دریافت کرد. به طور کلی باید گفت که چارلی چاپلین در طول ۷۷ سال فعالیت خود در سینما و تئاتر با شرکت‌های مطرح زیادی همکاری کرد.

این همکاری‌ها منجر به ساخت فیلم‌هایی در سینما شد که همواره بحث برانگیز و قابل تامل بوده اند. اما آن چیز که پشت تمام آثار چارلی چاپلین در تمام سال‌های فعالیتش وجود دارد، تفکر و دنیای منحصر به فرد چاپلین به عنوان یک مولف است.

می توان گفت که کمدی پویا و پر تحرک چارلی چاپلین علی رغم ریتم تندی که دارد دارای سکوتی عمیق و پر معنا است. در آثار وی همه چیز به تندی در حال حرکت است اما سکون و سکوتی بی پایان در پس زمینه در جریان است.

شخصیت‌های آثار چارلی چاپلین در هنگام درد فریاد نمی‌زنند و حتی گاهی می‌‌خندند. اما این خنده خنده‌ای منحصر به خود چارلی چاپلین است که می‌‌تواند ملغمه‌ای از درد، رنج و خنده برای مخاطب خود به وجود آورد.

چاپلین در طول دوران فعالیت هنری‌اش، سه بار موفق به دریافت جایزه اسکار شد.

چاپلین در طول دوران فعالیت هنری‌اش، سه بار موفق به دریافت جایزه اسکار شد.

شاید به همین خاطر است که چاپلین خنده آور ترین و دردآورترین آثار سینمایی را در کارنامه‌ی خود دارد. فیلم‌های او را می‌‌توان تماما” فیلم‌هایی انتقادی دانست که در عین حال که به نقد اجتماعی و سیاسی می‌‌پردازد، ذات بشر را نیز مورد بررسی قرار می‌‌دهد.

شاید به همین دلیل است که آثار چارلی چاپلین به هیچ وجه انقضا ندارند و می‌‌توانند مخاطب خود را به یاد واقعیات موجود در اطراف خود در هر کجای جهان بیندازد. برخی از مشهورترین فیلم‌های چارلی چاپلین عبارتند از: جویندگان طلا، عصر جدید، دیکتاتور بزرگ، گرفتن دزد، بیست دقیقه عشق، شاگرد ستاره، ضربه فنی، گاز خنده، مرد مال دوست، رنج‌های عشق و سرایدار جدید.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا