دانستنی‌های سلامتی

درمان جوش های نشیمنگاه را به این ۹ روش بسپارید!

درمان جوش های نشیمنگاه علت جوش نشیمنگاه

برای درمان جوش های نشیمنگاه لباس های کتان شل و راحت بپوشید، ناحیه ملتهب را تمیز کنید و با یک تامپون، دانه های جوش را درآورید. روی ناحیه مربوطه می توانید آبلیمو، روغن رقیق اکالیپتوس یا روغن درخت چای بریزید و بمالید.

۸+

برای درمان جوش های نشیمنگاه لباس های کتان شل و راحت بپوشید، ناحیه ملتهب را تمیز کنید و با یک تامپون، دانه های جوش را درآورید. روی ناحیه مربوطه می توانید آبلیمو، روغن رقیق اکالیپتوس یا روغن درخت چای بریزید و بمالید. سس سیر یا خمیر زردچوبه نیز می تواند موثر واقع شود. التهاب فولیکول های مو می تواند منجر به ایجاد جوش های نشیمنگاه و آکنه های باسن شود. در حالی که هنوز خیلی مشخص نشده است علت جوش نشیمنگاه چیست؛ اما احتمالاً در نتیجه فولیکولیت یا همان التهاب فولیکول های مو، عارض می شود.

اگر طغیان انبوهی از جوش های نشیمنگاه شما را به دردسر انداخته است، کاملاً متوجه درد شما هستیم. جوش های روی صورت به اندازه کافی بد و مزاحم هستند، اما مقدار زیادی از دانه های جوش در ناحیه باسن نیز بسیار زیاد می تواند باعث ناخوشایندی شود. اما ممکن است از شنیدن این حقیقت که این نوع آکنه، خیلی بین افراد جامعه، غیر معمول نیست، هیجان زده شوید. راه های بسیاری جهت خلاص شدن از این شرایط آزاردهنده وجود دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. پس با نت نوشت همراه شوید تا با ۹ روش به درمان جوش های نشیمنگاه بپردازید.

بیشتر بخوانید: روش تهیه ماسک برای از بین بردن جوش سرسیاه بینی

علت ها و  درمان جوش های نشیمنگاه

معمولاً علت جوش های نشیمنگاه توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است و عواملی نظیر عرق و خارش، تشدیدش می کند. استفاده از ضد عفونی کننده های ضدباکتریایی، پمادها و حتی آنتی بیوتیک های خوراکی در دفع این میکروارگانیسم، رایج است، اما مرهم های طبیعی نیز به اندازه این داروهای ساختگی، موثر هستند. در اینجا به بیان چند نکته جهت از بین بردن و درمان جوش های نشیمنگاه خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: درمان جوش بدن

۱- برای درمان جوش های نشیمنگاه لباس های راحت و شل بپوشید: لباس های چسبان، علی الخصوص لباس های زیر که از فیبر های سنتتیک ساخته می شوند، به همراه عرق و سایش و خارش، مجموعه مهلکی را تشکیل می دهند که سبب تحریک پوستتان می شوند و می توانند رشد و تکثیر این میکروارگانیسم ها را سبب شوند. لباس های راحت و غیرچسبان بپوشید تا پوستتان نفسی تازه کند.

۲- با یک تامپون، دانه های جوش را درآورید: باکتری های موجود در گونه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، قادرند تاول ها یا برآمدگی های ملتهبی را که با چرک پر شده اند، به وجود آورند. بر روی این نقاط، تامپون گرم و مرطوب را دو مرتبه در روز، هر بار به مدت بیست تا سی دقیقه قرار دهید تا به آرامی چرک را زه کشی کند. این کار را دو الی سه روز تکرار کنید. پس از مدت ذکر شده، شما می توانید عقب نشینی و فرورفتن این برآمدگی ها را مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: چای ریحان برای جوش صورت معجزه می کند! خواص چای ریحان برای پوست و بدن

۳- ناحیه عفونی را تمیز نگه دارید: برای بدتر نشدن آکنه ها و درمان جوش های نشیمنگاه ، لازم است که بهداشت فردی را رعایت کنید و ناحیه مربوطه را تمیز نگه دارید. اگر لازم است برای مدت طولانی در بیرون از منزل و زیر تابش آفتاب فعالیت کنید، هنگام بازگشت، حتماً لباس عرق کرده تان را عوض کنید یا اینکه دوش بگیرید. حتی می توانید از یک صابون ضد باکتریایی خوب جهت کاهش سرعت تکثیر باکتری ها و جلوگیری از گسترش عفونت استفاده کنید.

۴- از برگ های ریحان مقدس بهره ببرید: ریحان مقدس یا تالسی، برای مدت های مدیدی در طب سنتی به دلیل خواص پزشکی اش، مورد توجه قرار گرفته است. دارای خواص ضد میکروبی علیه طیف گسترده ای از میکروب ها از جمله استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برگ های این گیاه را کمی با آب، آسیاب کرده و با فشار دادن، عصاره اش را خارج کنید. عصاره را بر روی باسن بمالید و هنگامی که خشک شد، باقی مانده را بشویید. شما می توانید این کار را هر روز، دو الی سه مرتبه جهت از بین بردن آکنه ها انجام دهید.

بیشتر بخوانید: مضرات ریحان

۵- از خمیر زردچوبه استفاده کنید: زردچوبه، گیاهی دیگر که در طب سنتی، بسیار ارزشمند محسوب می گردد، به دلیل خواص ضدعفونی کننده اش مورد توجه قرار می گیرد. مطالعات نشان داده اند که کورکومین، ترکیبی که در این ادویه موجود است، مستقیماً علیه باکتری مولد آکنه استافیلوکوکوس اورئوس وارد عمل می شود. زردچوبه همچنین می تواند التهاب ناشی از پروپیونیباکتریوم آکنس (باکتری ای که در به وجود آوردن آکنه های باسن بسیار حائز اهمیت است) را سرکوب کند.

پودر زردچوبه را با کمی آب مخلوط کنید و خمیر حاصل را بر روی آکنه های باسن بمالید، قبل از شست و شوی آن، بگذارید ابتدا بر روی پوستتان خشک شود. این را باید به خاطر بسپارید که زردچوبه می تواند لباس و پوستتان را زردرنگ کند. بنابراین بهترین زمان جهت استفاده از آن، قبل از حمام رفتن می باشد.

۶- ناحیه ی ملتهب را  مقداری با اسانس درخت چای مرطوب کنید: روغن درخت چای که از درخت ملالئوکا آلترنیفولیا گرفته می شود، در طب قدیم به عنوان یک ماده موثر ضدعفونی کننده به کرات مورد استفاده قرار می گرفت و امروزه نیز مورد توجه و حائز اهمیت است. علیه بسیاری از جرم ها مانند استافیلوکوکوس اورئوس و پروپیونیباکتریوم آکنس موثر است. ترکیبات فعالی نظیر ترپنین-۴-ال، آلفا-ترپیبن و آلفا-پنین، خاصیت ضد میکروبی را به این روغن عرضه می کنند.

درحالی که برای رفع آکنه، شکل رقیق نشده این اسانس پیشنهاد می گردد؛ ولی جهت اطمینان حاصل کردن از واکنش ندادن با بدنتان، بهتر است قبل از استفاده، آزمون ازدیاد حساسیت را در مراکز درمان آلرژی انجام دهید و جهت استفاده کمی از آن را آب یا ژل #آلوئه ورا مخلوط کنید (ژل آلوئه ورا نیز دارای خاصیت ضد التهابی است.) که دیگر شاهد واکنش آلرژیک نباشید.

۷- آبلیمو: لیمو شیرازی (Lime) یا لیموترش در مواجهه و از بین بردن آکنه و درمان جوش های نشیمنگاه تقریباً بی رقیب است. مطالعات نشان داده اند که آبلیموی رقیق نشده در برابر استافیلوکوکوس اورئوس و درمان جوش های نشیمنگاه موثر است. آبلیمو همچنین در از بین بردن باکتری مولد آکنه، پروپیونیباکتریوم آکنس، به خوبی عمل می کند. در حقیقت، حتی از برخی پاک کننده ها و ضد عفونی کننده های رایج در بازار نیز بهتر است.

بیشتر بخوانید: علل و درمان طبیعی جوش صورت و راهنمای جامع رهایی از جوش

یک لیموترش یا لیموی شیرازی را از وسط به دو نیم کرده و بر روی ناحیه ملتهب بمالید. حتی می توانید با فشار دادن، آب آن را دربیاورید و یک سواب کتان یا یک گوش پاک کن را به آن آغشته کنید و روی موضع بمالید.

۸- خمیر سیر: این خمیر نیز به نوبه خود، ماده موثری است که می تواند علیه میکروارگانیسم های مولد آکنه به کار رود. براساس یک تحقیق صورت گرفته بر روی یک نمونه حیوانی، ترکیبات فعال زیستی از قبیل دی آلیل سولفید و دی آلیل دی سولفید موجود در عصاره سیر در برابر استافیلوکوکوس اورئوس موثر بودند. خاصیت ضدالتهابی سیر نیز می تواند در بهبود آکنه باسن مفید واقع شود.

۹- عصاره رقیق نشده اوکالیپتوس: برای درمان جوش های نشیمنگاه یک مرهم ضد عفونی دیگر نیز از راه رسید: اسانس اوکالیپتوس! این عصاره به دلیل داشتن ترکیبی قوی به نام سینئول یا اوکالیپتول، در برابر استافیلوکوکوس اورئوس موثر است. اما این، همه ی فایده اش نیست؛ زیرا می تواند در سرکوب باکتری دیگری به نام پروپیونیباکتریوم آکنس که مولد آکنه است، مثمر ثمر واقع شود. اوکالیپتوس همچنین می تواند اندازه غدد سباسه (تولیدکننده چربی موسوم به سبوم) را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

همانطور که همه ما مطلع هستیم، پوست چرب می تواند زمینه ای مطلوب جهت رشد و تکثیر باکتری های مولد آکنه فراهم کند. روغن اکالیپتوس شاید بیش از اندازه برای استفاده بر روی پوستتان قوی باشد. بنابراین باید آن را با یک رقیق کننده مثل روغن هسته انگور رقیق کنید و سپس، آن را روی موضع بمالید. مجدداً یادآوری می کنیم که حتی الامکان قبل از مالیدن اسانس اوکالیپتوس بر روی پوست، تست آلرژی را در مراکز مربوط به درمان ازدیاد حساسیت انجام دهید تا از حساسیت نداشتن پوستتان به این ماده، اطمینان حاصل کنید.

مواردی که برای درمان جوش های نشیمنگاه ذکر کردیم، قاعدتاً باید برای اشخاصی که دارای جوش های نشیمنگاه بر روی سطح باسنشان هستند، چاره ساز باشد. اما چنان چه مشاهده شود که آکنه ها در حال بدتر شدن می باشند یا بیش از دو الی سه روز روی باسن حضور دارند، نیاز است که به پزشک متخصص بیماری های پوستی مراجعه شود.

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع درمان همیشگی جوش سرسیاه

نویسنده: علیرضا وفادار

منبع: www.curejoy.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا