ناصر چشم آذر خالق موسیقی خواهران غریب جاودانه شد
زنده یاد ناصر چشم آذر دهم دی ماه سال ۱۳۲۹ در شهرستان اردبیل متولد شد. او در سایه ی تعلیمات پدرش استاد اسماعیل چشم آذر مراحل اولیه ی موسیقی را فرا گرفت و در کودکی نیز ساز آکاردئون را انتخاب کرد. این هنرمند در ۱۲ سالگی به همراه پدرش وارد ارکستر آذربایجانی رادیو ایران شد و در ۱۳ سالگی نیز جایزه ی ویژه ی موسیقی را در مقطع دبیرستان به خاطر نواختن آکاردئون دریافت کرد.
ناصر چشم آذر در ۱ سالگی رهبری کنسرت ترتیب داده شده در سفارت ایران در عراق را به عهده می گیرد. چشم آذر پس از گذراندن دوره های مختلف موسیقایی در کشور آمریکا در محضر استادان به نام موسیقی ایران از جمله مرتضی حنانه و ملیک اصلانیان دوره های تکمیلی را نیز سپری کرد. مرحوم چشم آذر از پیشگامان سازهای الکترونیک در ایران است که آلبوم ماندگار باران عشق یکی از شاهکارهای اوست.
بیشتر بخوانید: گذری کوتاه بر زندگی زندهیاد علی حاتمی , آیین چراغ، خاموشی نیست.
ناصر چشم آذر آهنگسازی بیش از ۲۰ فیلم سینمایی از جمله فیلم خاطره انگیز خواهران غریب به کارگردانی کیومرث پوراحمد، سوپراستار و آتش بس به کارگردانی تهمینه میلانی، زن دوم و تله به کارگردانی سیروس الوند، قرنطینه به کارگردانی منوچهر هادی، شمعی در باد به کارگردانی پوران درخشنده، غزل به کارگردانی محمدرضا زهتابی، خواب و بیدار به کارگردانی مهدی فخیم زاده، ساقی به کارگردانی محمدرضا اعلامی، قارچ سمی به کارگردانی رسول ملاقلی پور، دختران انتظار به کارگردانی رحمان رضایی، سارای به کارگردانی یدالله صمدی، حریف دل به کارگردانی رضا گنجی، می خواهم زنده بمانم به کارگردانی ایرج قادری، قصه های مجید به کارگردانی کیومرث پوراحمد، هامون به کارگردانی داریوش مهرجویی و … انجام داده است که برای برخی از آن ها موفق به دریافت جایزه نیز شده است از آن جمله او در سال ۱۳۸۲ برای ساخت موسیقی فیلم خواهران غریب جایزه ی بهترین موسیقی فیلم جشنواره فیلم مالزی را کسب کرد.
آلبوم های شکوفه های ایران، خواهران غریب، شب های تهران، باران شادی، طلوع عشق و باران عشق و … نیز از جمله آثار صوتی این آهنگساز فقید هستند. مرحوم چشم آذر قرار بود اردیبهشت ماه سال جاری کنسرت هایی را به تهیه کنندگی رسول ترابی در تالار وحدت تهران برگزار کند.
او صبح روز جمعه ۱۴ ام اردیبهشت در سن شصت و هفت سالگی بر اثر سکته ی قلبی در بیمارستان باهنر تهران درگذشت.
یادش گرامی…
بیشتر بخوانید: داریوش مهرجویی مروری بر زندگی آقای کارگردان به بهانه ۷۸ سالگیاش
بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی بهرام رادان کارنامه جوان پر افتخار در سینمای ایران
بیشتر بخوانید: مروری بر آثار و زندگی امین حیایی سوپراستار سینمای ایران، مرد هزار چهره
بیشتر بخوانید: داریوش شایگان ، در جستجوی فضاهای گمشده و هویت چهل تکه ی اندیشه
بیشتر بخوانید: آثار علی اکبر صادقی مهمان موزه هنرهای معاصر تهران