دانستنی‌های سلامتی

سندرم لهجه خارجی بیماری نادری که به شما لهجه خارجی می‌دهد!

سندرم لهجه خارجی

سندرم لهجه خارجی یک بیماری نادر است. ناگهان یک روز از خواب بیدار می شوید و به این پی می برید که یک لهجه خارجی دارید. این ممکن است غیر واقعی به نظر آید، اما این یکی از اثرات بسیار واقعی بیماری سندروم لهجه خارجی می باشد.

۰

سندرم لهجه خارجی یک بیماری نادر است. ناگهان یک روز از خواب بیدار می شوید و به این پی می برید که یک لهجه خارجی دارید. این ممکن است غیر واقعی به نظر آید، اما این یکی از اثرات بسیار واقعی بیماری سندروم لهجه خارجی می باشد. این سندروم یکی از نادرترین اختلالات پزشکی در جهان است. که معمولا به علت آسیب مغزی اغلب پس از سکته مغزی یا ضربه به سر اتفاق می افتد. و ممکن است گاهی اوقات برای شخص دچار اختلال عواقب بدی را به دنبال داشته باشد. در ادامه در نت نوشت مفصلا به بررسی بیماری نادر سندروم لهجه خارجی خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: درمان سندرم سوزش دهان و علائم سندرم سوزش دهان چیست؟

بیشتر بخوانید: درمان سندروم رینود و علت کاهش گردش خون در دست و پا

سندرم لهجه خارجی

سندرم لهجه خارجی ابتدا در سال ۱۹۰۷ توسط Pierre Marie یک متخصص مغز و اعصاب، توضیح داده شد. او در مورد یک مرد پاریسی که سکته مغزی کرده بوده و بعد با لهجه آلزسی (Alsatian ،منطقه ای در فرانسه) صحبت می کرده، چیزهایی نوشته است. اولین مورد کاملا مستند این بیماری در دوران جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد، زمانی که یک زن نروژی به نام آسترید پس از اصابت ترکشی به سرش، با یک لهجه مشابه با آلمانی یا فرانسوی صحبت می کند. این بیماری را در آن زمان متخصص مغز و اعصاب جورج هرمن “dysprosody” نامیده، که از واژه “prosody” ( که در فارسی به آن نوای گفتار هم می گویند) می آید.

آسترید به صورت کاملا یکنواخت به آن زبان ها صحبت نمی کرده، اما باز هم صحبت کردنش با یک فرد عادی نروژی فرق می کرده، بنابراین او هنوز prosody داشته؛ برای مثال، او به جای تاکید بر قسمت اول یک کلمه روی قسمت دوم آن تاکید می کرده یا برعکس ( “AC-cent” به “ac-CENT” ). به علت جنگ، دوستان و همسایگانش که به لهجه جدید آلمانی او پی برده بودند، کم کم از او پرهیز می کردند و حتی در برخی مغازه ها کالاهای مورد نیازش را هم به او نمی دادند. بعد از همه این اتفاقات، اگر او یک جاسوس آلمانی از کار در می آمد چه؟ حالا پی بردید که این اختلال در همه جا سرگرم کننده نیست و ممکن است عواقب بدی را برای فرد داشته باشد! در ادامه با ما همراه باشید…

اصطلاح واقعی سندرم لهجه خارجی در نهایت در سال ۱۹۸۲ توسط یک متخصص مغز و اعصاب به نام Harry Whitaker به کار برده شد و تا کنون بیش از ۱۰۰ مورد مطالعه درباره آن منتشر شده است. دو نوع شاخص از این بیماری وجود دارد: یک نوع مربوط به اعصاب می شود و دیگری روان. مورد آسترید که بیشتر هم شایع است از نوع عصبی آن می باشد. که معمولا از آسیب شریان مغز میانی و بخش هایی از مغز که مرتبط با گفتار است، حاصل می شود. یک مورد هم در سال ۲۰۱۶ مشاهده شده که از نوع روانشناختی آن می باشد. در این مورد هیچ آسیب مغزی شناسایی نشده، اما علاوه بر لهجه، فرد دارای اختلال روانپزشکی هم می باشد. از آنجایی که این مورد اخیرا کشف شده، دانشمندان چیزهای کمتری  درباره آن می دانند.

بیشتر بخوانید: عوارض الکل برای جنین سندرم جنین الکلی است ، انتخاب با شماست!

بیشتر بخوانید: علائم سندرم روده تحریک پذیر چیست؟ شاید روده شما تحریک پذیر باشد و نمی‌دانید!

علم درباره سندرم لهجه خارجی چه می گوید؟سندرم لهجه خارجی

از لحاظ فنی، لهجه خارجی این است که یک شخص زمانی که صحبت می کند از برخی قوانین یا آواهای زبان دیگر استفاده می کند. به همین دلیل، لهجه ایجاد شده توسط سندروم لهجه خارجی ممکن است حرف زدن شما را دقیقا مثل انگلیسی ها یا فرانسوی ها و یا مجارستانی ها نکند، اما به هر حال یک لهجه خارجی است. علت این بیماری به دستور مغز مبنی بر تلاش برای به کارگیری یا جعل یک لهجه دیگر، انجام نمی شود. بلکه از عدم توانایی کنترل فرد از عضلاتی که برای صحبت کردن استفاده می شود، حاصل می شود.

بیشتر بخوانید: ۶ درمان طبیعی برای سندرم درد کشکک زانو در دوندگان!

بیشتر بخوانید: درمان طبیعی سندروم روده تحریک پذیر با رژیم غذایی مناسب این بیماری

هنگامی که شما صحبت می کنید، لب ها، زبان، فک و حنجره (یا voicebox) را با دقت زیادی حرکت می دهید. اگر سرعت یا هماهنگی حرکت از همگام شدن خارج شود، صدای گفتار شما تغییر خواهد کرد. شما می توانید این اثر را هنگامی که یک شخص بیش از حد الکل مصرف می کند، مشاهده کنید، زیرا الکل کنترل ماهیچه های آن را مختل می کند. اگر شما اندکی زبان خود را بالا، پایین و یا عقب ببرید و کلمه ای را تلفظ کنید، تفاوت هایی در تن و آهنگ کلمات را احساس خواهید کرد. تحقیقات نشان داده، افرادی که دارای سندرم لهجه خارجی هستند تقریبا همیشه مشکل تولید حروف صدادار را دارند.

خوشبختانه، سندرم لهجه خارجی گاهی قابل درمان است. یک بیمار ایتالیایی با تومور مغزی قبل از یک عمل، صدای آمریکای جنوبی یا انگلیسی را تولید می‌کرد، اما صدای قدیمی او پس از عمل جراحی روی تومور باز شد. اما با توجه به پیچیدگی مغز، پزشکان همیشه قادر نیستند یک علت دقیق زیست شناختی را از بین ببرند. در برخی موارد، وضعیت در عرض چند ماه یا چند سال خود به خود حل می شود، اما مواردی هستند که تکامل می یابند و در زندگی بیمار ثابت می شوند.

بیشتر بخوانید: درمان سندرم خستگی مزمن با روش های طبیعی

بیشتر بخوانید: سندروم بی قراری پا چیست؟ علت سندروم پای بیقرار ، علائم و ۶ درمان طبیعی

منبع: curiosity.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا